Sparris uppges vara en populär grönsak i Belgien men advokater i landet blev ändå förvånade när de i förra veckan råkade på ett recept på en rätt baserad på grönsaken i en databas med lagtexter och kungliga dekret.

Texten tros ha kopierats in i lagdatabasen av misstag och återfanns bland prissättningar för mediciner och medicinsk utrustning. Receptet avslutas med ”Smaklig måltid” innan texter mer förväntade i en databas av det aktuella slaget tog vid igen.

Har nu raderats

Efter upptäckten som gjordes i samband med en uppdatering av den franskspråkiga versionen av databasen som kallas Moniteur Belge har receptet nu enligt uppgift raderats.

– Jag har fått not av personer som påstår att Moniteur Belge är värdelös – du kan hitta allt här: lagar, beslut, matlagningsrecept, vad du vill, skrev en advokat vid namn Morgan G. Moller på Twitter och bifogade en bild på sparrisreceptet.

En annan advokat i Bryssel kommenterar saken på ett något mer allvarligt sätt.

– Ibland upptäcker vi fel i texten. Men ett matlagningsrecept? Aldrig!

En tredje advokat beskriver felet som ”verkligt förbluffande”.

– Man måste fråga sig vad som kan ha hänt för att et så stort fel ska leta sig in på en officiell webbplats.

Högsta ansvarig för Moniteur Belge är Wilfried Verrezen. Han berättar att det inte var någon komplicerad sak att plocka bort receptet eftersom det var infogad i ett sammanhang i databasen ”utan juridiskt värde”.