Ett föräldrapar på Nya Zeeland vill inte att deras hjärtsjuka bebis ska få blodtransfusion från personer som tagit något av mRNA-vaccinerna mot Covid-19. Detta har lett till att landets regering krävt ett tillfälligt förmyndarskap för att kunna påtvinga barnet vaccinerat blod.

Bebisen, som bara är fyra månader gammal, behöver en hjärtoperation på grund av en medfödd defekt. Föräldrarnas krav är att bebisen slipper få blodtransfusioner från personer som tagit ett av mRNA-vaccinerna som rapporterats ha bidragit till bland annat blodproppar, hjärtproblem hos unga män och menstruationsrubbningar hos kvinnor.

Pojkens föräldrar har hittat ovaccinerade personer som är villiga att donera blod till deras barn. Trots detta anser läkarna att pojken måste få NZ Blood Service eller omhändertas av myndigheter.

Men föräldrarna har sagt att de är ”extremt oroliga” för att blod som donerats av människor som tagit Covid-19-vaccinet kan påverka deras barn negativt.

LÄS ÄVEN: Studie: Hög andel kvinnor fick förändrad menstruationscykel efter covidvaccinet

Regeringen tog bebisen

Dr Mike Shepherd, Te Whatu Oras [organisationen som är ansvarig för landets hälsovård, reds. anm.] tillfälliga direktör i Auckland, har sagt att regeringen försöker ta barnet från sina föräldrar ”med barnets bästa i åtanke”.

Familjens advokat, Sue Grey, har kritiserat myndigheterna och framhåller att de inte ens har övervägt föräldrarnas förslag att använda blod från ovaccinerade personer.

Den 6 december avgjordes frågan i High Court i Auckland. Regeringen vann – och fick ett tillfälligt förmyndarskap över den sjuka bebisen för att kunna ge den vaccinerat blod i samband med hjärtoperationen.

LÄS ÄVEN: Icke-vaccinerat blod kan bli hårdvaluta
LÄS ÄVEN: Experterna kovänder när blodproppsvaccinet stoppas: ”Man ska vara vaksam på blåmärken”