regnbågsflagga

Foto: Perzec.

Inrikes

Regnbågsfamiljer kan få reserverade tider för träffar på parklek

Publicerad 10/13/2017
Annons

➤ STOCKHOLM Det rödgrönrosa styret i Stockholm kan komma att bevilja ett medborgarförslag om att så kallade regnbågsfamiljer vill ha en reserverad förmiddag i veckan för en öppen förskola som vänder sig till föräldralediga hbtq-personer och deras barn.

I förslaget skriver nätverket Regnbågsfamiljer längs linje 17 att de att de vill ha ett återkommande sammanhang där de kan vara norm och en pedagog med hbtq-kompetens finns tillgänglig.

I det rödgrönrosa styrets budget för nästa år skriver man bland annat att fritidsverksamheten ska vara öppen och attraktiv för alla och att fler mötesplatser ska skapas enligt hbtq-personers egna önskemål samt att parklekar ska utvecklas och byggas ut.

– Vi har sedan vi kom in drivit frågan om fler mötesplatser för hbtq-personer och även om det inte står uttryckligen i budgeten om mötesplatser på öppna förskolan så är det i linje med stadens ambitioner om mänskliga rättigheter och hbtq-personers rättigheter. Det här förslaget om särskilda tider för hbtq-familjer låter väldigt bra, men i slutändan är det stadsdelen som bestämmer såklart, säger Sissela Nordling Blanco (FI), majoritetens ansvarige för mänskliga rättigheter, till Mitt i.

Ärendet har precis nått stadsdelsförvaltningen som väntas ta ställning till förslaget i november eller december.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons