höganäs pride

Faksimil Facebook

Inrikes

Regnbågsmålad gata i Höganäs permanentas

Publicerad 3/3/2023
Annons

Inför förra årets vänster- och identitetspolitiska pride-jippo beslöt de styrande i Höganäs att man skulle måla en hel gata i de regnbågsfärger som ytterkantsrörelsen annekterat som sina. Nu meddelar man att kommuninvånarna tvingas stå ut med den minoritetssexuella manifestationen permanent.

Samnytt har tidigare rapporterat om hur politikerna under pride 2021 först fick bakläxa av jurister för tilltaget att måla om ett övergångställe i regnbågsfärger och inför samma jippo 2022 därför i stället målade om en hel gata på motsvarande sätt, vilket inte på samma sätt bedömdes bryta mot gällande trafikförordningar.

Tanken var att de boende i området bara skulle behöva utstå de sexuella minoriteternas manifestation så länge som de exhibitionistiska pride-aktiviteterna pågick. Men sedan blev färgläggningen kvar och nu har de styrande beslutat att gatan ska fortsätta vara regnbågsfärgad för all framtid.

Beslutet uppskattas inte av alla

Stadsmiljöchef Pär Ragvald säger, medan han för medias fotografer poserar halvliggande på regnbågsgatan, att han tycker det är kul att påhittet permanentas. Andra är inte lika begeistrade men får inte komma till tals i medias bevakning.

Tilltaget uppskattades inte av alla i närområdet när det var tillfälligt och för villaägarna utmed gatan som otåligt väntat på att gatan ska återställas till ursprungligt skick kommer det som en kalldusch att de grälla färgerna med sitt vänster- och identitetspolitiska budskap nu permanentas.

Pridesgatan förvanskades till Pridegatan

Gatan heter egentligen Pridesgatan och uttalas som det stavas på svenska. Men någon tyckte det var kul att förvanska namnet fonetiskt till anglosaxiska ”prajd” och därefter eskalerade det till att hela gatan målades om.

De som godkänt permanentningen är kommunstyrelsens arbetsutskott. Formellt måste beslutet även förankras i själva kommunstyrelsen. Ännu återstår således en liten chans för de boende att åter få bo på en normal gata utan sexualpolitiska budskap.

LÄS MER: Kommun målar hel gata i regnbågsfärger

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons