Per Nilsson, rektor för Ängskolan i Sundbyberg, har stängts av från sin tjänst. Anledningen är att han avslöjats av Dumpen.se när han försöker köpa sex av vad han tror är en minderårig flicka.

Det är under annan dag jul som Ängbyskolans i Sundbyberg rektor Per Nilsson avslöjas i den gillrade fällan.

Per Nilsson har dagarna innan och under julhelgen chattat med vad han tror är en 13-årig flicka på internet, och gjort upp om att träffa och köpa sex av henne. När den 60-årige rektorn den 26 december dyker upp på avtalad plats möts han istället av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson – som driver sajten Dumpen.se.

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler

– Du är här för att träffa ett barn, säger Sara Nilsson när hon konfronterar rektorn.

– Va? svarar den chockade barnsexköparen.

Faksimil

– Du är här för att träffa ett barn, upprepar Sara Nilsson.

– Nej! svarar rektorn och förnekar flera gånger anklagelsen.

”Väldigt dåligt”

När Patrik Sjöberg ignorerar dementierna och istället frågar hur nätjakten efter minderåriga barn rimmar med yrkesrollen som rektor upphör förnekelserna.

– Det är väldigt dåligt, säger Per Nilsson och blir sedan aggressiv när han försöker ta sig från platsen.

Enligt chattkonversationerna erbjuder Per Nilsson den han chattar med 500 kronor ”om du suger”. Erbjudandet, summan 500 kronor och att han inför mötet tagit ut pengarna upprepas flera gånger genom konversationen.

Faksimil
Faksimil

Rektorn säger också att han kommer köpa en ring eller något annat smycke till flickan som ”bevis på att vi hör ihop”.

Stängs av

Under tisdagen bekräftar Sundbybergs kommun på sin hemsida att Ängbyskolans rektor tagits ur tjänst i en notis på sin hemsida.

RELATERAD ARTIKEL: Dumpen.se säljs på tvångsauktion

”Sundbybergs stad nåddes under fredagskvällen av uppgifter om att en rektor på Ängskolan pekats ut för ett sexuellt närmande av en minderårig på nätet”, står att läsa i notisen som fortsätter:

”En sajt publicerade då en text, inklusive en konversation mellan rektorn och en fiktiv person, en ung flicka, samt ett videoklipp där företrädare för sajten konfronterar rektorn. Nyheten har fått spridning och staden får många frågor från både media och privatpersoner.”

Ängskolan presenterar sin rektor. Faksimil

”Staden ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit. För oss är elevernas trygghet och säkerhet det absolut viktigaste i skolmiljön och staden agerar nu på flera sätt. Rektorn är tagen ur tjänst och staden har påbörjat en intern utredning för att klarlägga fakta och bedöma lämpliga och nödvändiga åtgärder.

Vårdnadshavare fick under helgen information och skolans elevhälsoteam har aktiverats för att kunna bemöta oro och svara på frågor från ungdomar.”

Jobbade för regeringen

Per Nilsson började enligt egen utsago arbeta som lärare 1994 och var mellan år 2000 och 2002 sakkunnig på utbildningsdepartementet hos den dåvarande socialdemokratiska regeringen.

Åren 2003 och 2004 var han expert på Myndigheten för skolutveckling, en myndighet som senare lades ned och vars verksamhet slogs ihop med Skolverkets.

2004 fick Nilsson jobb som biträdande rektor och 2014 blev han ordinarie rektor på en skola i Järfälla. Sedan 2017 har han varit rektor på Ängbyskolan i Sundbyberg.

Samnytt har sökt den avstängda rektorn Per Nilsson.

LÄS ÄVEN: Här flyr barntränaren efter sexchatt med ”13-åring”