I fredags attackerades en renhållningsarbetare i stadsdelen Araby i Växjö. Misshandeln var så pass grov att mannen i 30-årsåldern fick föras med ambulans till akuten.

Det var på fredagseftermiddagen som flera polispatruller ryckte ut till Araby och påträffade den sargade renhållningsarbetaren som blivit överfallen av ett större ungdomsgäng.

Mannen hade tömt sopkärlen i ett miljöhus och skulle ta sig ut från området med sitt renhållningsfordon då han vänligt bad några ungdomar att flytta på sig eftersom de satt på en vägbom som behövde öppnas.

LÄS ÄVEN: Kräver namnändring på Araby Park Arena: ”APA kränkande förkortning”

Då anslöt fler ungdomar och uppemot tio stycken deltog i misshandeln med sparkar och knytnävsslag. Mannen försökte fly men blev förföljd och han sökte sedan skydd under sitt fordon där han larmade polisen.

– Det här är en helt oacceptabel och oprovocerad misshandel av en person som bara skulle utföra sitt jobb, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till VXOnews.

Då polisen kom fram till platsen hade gärningsmännen försvunnit och man har ännu inte gripit någon misstänkt.

Utsatt område

2015 klassades Araby som ett så kallat särskilt utsatt område och 2021 till ”lindrigare riskområde”.

Enligt Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott, har Araby utmaningar men anser samtidigt att det finns ”fantastiska möjligheter” i området.

Han menar att människor i Araby ”har en otrolig kapacitet” och att ”de vill jobba och göra rätt för sig”, och på sikt vill han att Araby ska bort från polisens lista och bli ett av de mest attraktiva områdena i Växjö.

– Som det är idag möts inte nyanlända och svenskar, men integrationen fungerar inte av sig själv. Nyanlända har ett ansvar själva, men vi svenskar har ett ansvar också. Vi måste helt enkelt bjuda in de nyanlända och öppna oss mer. Fler svenskar i Växjö borde besöka Araby Park Arena till exempel, eller handla på Dalbo, sa Wåhlin till Lokaltidningen Växjö i fjol.

LÄS ÄVEN: Golfspelare sa till högljutt gäng på banan – misshandlades med golfklubba