rolf_malm_byline_banner_640x180
Opinion

Rensa ut och börja om!

Publicerad 2/20/2019
Annons

➤ KRÖNIKA  Svensk politik har kört fast i gamla, djupa hjulspår. Samma gamla politiker klamrar sig kvar vid makten. Trots att alla röda lampor blinkar i samhällets kontrollrum är det ingen av dem som reagerar. Man stänger av dem och fortsätter som om ingenting har hänt.

Landets justitieminister provocerar dagligen svenska folket genom att intill gränsen för ren mytomani förneka en allt brutalare verklighet. Nedlåtande behandlar han det svenska folk för vilkets trygghet han har ansvaret som naiva dumskallar. Hundratusentals svenskar är direkta eller indirekta offer för den kriminalitet som alltmer liknar inbördeskrig – men deras lidande bagatelliserar ministern med löjeväckande lögner till förmån för brottsligheten.

Den gamla maktstrukturen upplöses i ett alltmer splittrat politiskt landskap. Väljarna vet inte längre vad de röstar för. Borgerliga väljare röstade för regeringsbyte, men fick vänsterstyre. Vänsterväljare fick borgerlig politik. Ytterkantspartierna fick var tredje röst, men de räknas inte. Istället styrs landet av sektliknande småpartier som är på väg ur riksdagen.

Förtroendet för politikerna sjunker som en sten. När landets statsminister påstår att en röst på landets näst största parti leder till ett nytt nazistiskt samhälle måste man fråga sig om hans intellektuella utveckling stannat i växten redan under ungdomsåren. Ytterligt få människor kan idag bortse från de outsägliga fasor från nazitiden som i 70 år redovisats i alla tänkbara medier. Vi som upplevde den tiden är för evigt vaccinerade. De som skulle vilja tillbaka till den tiden lär kunna räknas på ena handens fingrar och som otillräkneliga galningar.

Det är otillständigt att tillskriva Jimmie Åkesson och hans väljare den uppfattningen. En statsministers ansvar för alla väljare kräver att han håller sig inom anständighetens gränser. Istället för att deklarera det totala kriget mot miljontals svenska patrioter som försöker utnyttja sin demokratiska rösträtt och hedra förfäders kamp för ett fritt och rättvist fädernesland och sina barns rätt att ärva det.

Socialdemokraterna skakas av inre stridigheter. Rosornas krig rasar i Göteborg – arbetarparti eller islamparti är frågan. Rebellgruppen Reformisterna har startats för att återföra S till ”ordningen”. LO satsade 30 miljoner för att S skulle vinna valet. Men nu vänder man sig till Vänsterpartiet för första gången på över hundra år. Trots att allt fler av medlemmarna röstar på SD!

Alliansen är ett minne blott. Liberalerna är närmast utplånade. Moderaterna trampar vatten för att hålla näsan över ytan. I rädsla för kallsupar om de öppnar munnen för att tala med det näst största partiet. Bilderberggruppens kungamakare slickar såren efter Annie Lööfs misslyckande med att bli statsminister. Gamla bondeförbundare i nationaldräkt hyllar märkligt nog hennes antinationalism tillsammans med nyrika yuppies i Stockholm.

Miljöpartiet balanserar på 4%-spärren, men besätter allt fler tunga regeringsposter med hjälp av stödröster från sossarnas muslimska klanröster. Avhoppare flyr som gräshoppssvärmar och vill starta ett helt nytt, verkligt miljöparti. Det lilla rakryggade Kristdemokratiska partiet reste sig som fågel Fenix, men behöver växa väsentligt för att vingarna ska bära i de politiska kastvindarna.

Kommunalt är landskapet ett oöverskådligt lapptäcke av oheliga allianser och lokala intressepartier som till skillnad mot hur det ser ut i rikspolitiken hyllar demokratin och följer folkviljan.

Den politiska korrektheten har förlamat Sverige. Ingen politisk ledare vågar tala klarspråk om den katastrofalt misslyckade integrationen av utlandsfödda och den fatala koldioxidskräcken. De två elefanter i rummet som mer än något annat ligger bakom Sveriges förfall.

Jag är övertygad att de flesta folkvalda inser detta, men som ansvariga för galenskapen kan de inte erkänna tidigare, grundläggande missbedömningar. I förlamande rädsla för att bannlysas som rasister eller nazister låter de landet förfalla i kaos. De kan endast försöka dölja verkligheten så länge det går. Men det går inte länge till.

De kan inte längre trovärdigt dölja att det tar minst åtta år för invandrare att komma i arbete – och då med sysselsättningar som betalas med skattemedel. Äldre invandrare kommer aldrig till ett jobb innan pensionen. Men de får bättre pension än vissa svenskar som jobbat ett helt liv. Invandrarna kan skicka 18 miljarder om året till släkten i hemlandet.

Att påstå att invandringen är lönsam uppfattas alltmer som ett dåligt skämt. Upp till 70% av utlandsfödda elever får inte godkända betyg. De tvingas bo i ”utanförskapsområden” med egen kultur, religion, rättsuppfattning, egna lagar och eget språk. 1990 fanns TRE sådana getton i Sverige – nu över 200 med 600.000 invånare! Sverige vittrar sönder i ett träsk av kriminalitet, islamisering, politisk försumlighet och ledarskapskris. Fast mark under fötterna har bara de allra rikaste.

Men politikerna hävdar med utsikt från sina skyddade elfenbenstorn att Sverige är tryggare än någonsin! Tillsammans med pk-godkända experter, statsstyrda medier och strebrar ur artistkåren. Den som lever i verklighetens vardag inser det närmast tragikomiska i detta Bagdad Bob-beteende.

Flera skjutningar och sprängdåd dagligen. En dödsskjutning i veckan! En skolbrand varje dag och bilbränder vi inte längre kan räkna. 100-tals återvända IS-terrorister som ingen har koll på. Hederskulturer som ingen vågar tala om. Blåljuspersonal som måste ha poliseskort vid utryckning. Myndigheter bakom låsta dörrar och skottsäkra fönster och väktarbevakade sjukhus och offentliga lokaler. Två poliser i glesbygd som ska bevaka områden stora som hela Danmark.

Världsrekord i våldtäkter! 1975 anmäldes 400 våldtäkter i Sverige – 2018 var antalet ca 8000! Men enligt Brå anmäls bara 11% av alla sexuella ofredanden. Det är fullständigt ofattbart att detta händer i landet som var först i världen med en kvinnofridslag redan 1280! Med dödsstraff för förövarna. All statistik bekräftar att utlandsfödda män står för majoriteten av våldtäkterna.

Trångboddheten är enorm i bostadsbristens Sverige. Enbart i Stockholm står nu 556.000 personer i bostadskön! Den har ökat sjufalt på 15 år. Miljonprogrammets hus måste renoveras för att inte helt förfalla – beräknad kostnad minst 650 MILJARDER! Den snabba befolkningsökningen kräver enorma resurser. Ingen vågar ens räkna miljarderna.

Den som försöker tystas effektivt med hjälp av det statliga informationsmonopolet, det Orwell kallade Sanningsministeriet. Trots miljontals nya medborgare har Sverige minst antal vårdplatser i hela EU. Förra året fick 150.000 personer uppehållstillstånd – lika många som bor i hela Jämtland. Sjukvårdsköerna ökar dramatiskt. Apoteken har inte längre ens viktiga mediciner på lager.

Det är inte bara pensionärerna som lever ur hand i mun. Det gör hela nationen. Vår beredskap och självförsörjningsgrad är noll! Försvaret kan stå emot attacker i en vecka. 1960 kunde vi snabbt mobilisera 800.000 utbildade värnpliktssoldater! Vi hade världens starkaste flygvapen. Nu består försvaret av 14.300 man! Då hade vi stora bergrum fyllda med beredskapsolja och enorma förråd av livsmedel. Nu har vi inget av detta. Då fanns i varje hyreshus ett skyddsrum – idag har vi bara skyddsrum för halva befolkningen.

Tack vare våra stora, växande skogar tas närmare 85% av våra koldioxidutsläpp upp naturligt. Sverige svarar för 0,2 promille av världens utsläpp av växthusgaser. Om så Sverige försvann skulle det överhuvudtaget inte påverka de globala utsläppen. Men en liten domedagssekt – numera ledd av Malena Ernmans 15-åriga dotter via hennes pr-företag – menar att vi måste gå före och rädda världen. Den svenska självöverskattningen är gränslös. Den kostar de svenska hushållen enorma pengar och problem. Allt högre skatter, allt fler miljöskatter, större klyftor mellan landsbygd och storstad, förbud mot äldre bilar, köttskatt, flygskatt och allmän klimatångest.

Nedsliten järnväg som inte klarar säkerheten och transportbehoven och som staten inte har råd att underhålla. Allt mer måste importeras från utlandet. Från tillverkare med mindre miljökrav än i Sverige och ofta med slavliknande arbetskraftsvillkor. Med långa transporter som följd. 9 av 10 svenska jordbruk har lagts ner de senaste 25 åren. Bensinpriset är skyhögt. 1963 kostade en liter bensin 75 öre – vilket motsvarar 7,98 kr i dagens penningvärde. Men priset är idag över 16 kr/litern! En fördubbling alltså.

Nu tänker man dessutom återinföra den automatiska, årliga prisökningen på drivmedel och snart blir bensindrivna bilar förbjudna. Den som inte har råd med en ny elbil för en miljon får väl smygköra med krigsårens gengasdrift. Men det räcker ju inte enligt Isabella Lövin, Johan Rockström och alla andra klimatcharlataner. Svenska folket utgör några promille av världens befolkning, men borde enligt dem återgå till bronsålderns levnadsnivå för att rädda världen med sitt goda föredöme.

Det är rent brottsligt mot det hårt arbetande, skattetyngda svenska folket. Man säljer ut vår största naturtillgång – tilliten och samarbetet mellan samhällets medborgare – i en dåraktig väderkvarnskamp mot livets molekyl – koldioxiden. Samtidigt som kärnvapenavtalet nu sagts upp och vi lever ett knapptryck från den verkliga domedagen. Räknar man om tiden från begynnelsen till en timma har vår generation levt i någon bråkdels sekund. Inget talar för att några fanatiska klimatorakel i vår tid bättre skulle kunna reglera klimatet än de naturliga krafter som styrt det i miljontals år. Blotta anspråket blir skrattretande dumt i evighetens perspektiv!

Den koldioxidfria kärnkraften ska läggas ner i Sverige. Men  resten av världen bygger trots Sveriges goda föredöme  kärnkraft i rasande fart. Över 500 är nu i drift och lika många planeras och byggs och växer upp som svampar runt hela jorden. Redan i början av vintern fick vi importera dyr kol- och gaskraft motsvarande ett och ett halvt kärnkraftverk. När vår kärnkraft är borta och alla ska köra elbil, cykla på elcykel och telefoner, datorer, robotar, hushållsmaskiner etc kräver allt mer el lär vi tvingas importera allt mer ”smutsig” och dyr el från utlandet.

Redan nu känner hushållen av kraftiga ökningar på elräkningen. Minsta storm slår ut våra telefoner och datorer på direkten. Om inte operatörerna tvingas skaffa (dieseldrivna) reservaggregat för att hålla vårt databeroende samhälle igång lamslås Sverige. De behöver inte ha sådan reservkraft idag. Enda hoppet är väl att klimatet blir varmare så vi slipper elslukande vargavintrar. Men det bestämmer som i eviga tider SOLEN – inte Isabella Lövins och Miljöpartiets nya religion. Hur fanatiskt de än predikar om jordens snara undergång. Den som lever får se, men så länge lever ingen av oss.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons