Reportrar Utan Gränser kritisk till hetskampanj mot Granskning Sverige: ”Inskränker yttrandefriheten”

Delningar

I en debattartikel i Dagens Nyheter går Reportrar Utan Gränsers ordförande Jonathan Lundqvist till hårt angrepp mot den hatkampanj mot det medborgarjournalistiska nätverket Granskning Sverige som iscensatts av samma tidning tillsammans med Expressen och Tidningsutgivarna och som resulterade i att Google stängde ned GS kanaler på YouTube och raderade hela nätverkets journalistiska material.

Lundqvist ser framför sig en ”mörk framtid” där svenska medier driver på en utveckling för att anonyma individer på amerikanska företag ska bestämma vem som får och inte får delta i den offentliga debatten i Sverige. ”Det offentliga samtalet ska inte formas av kommersiella företag”, menar Lundqvist – vare sig det gäller utländska som Google och YouTube eller svenska som Dagens Nyheter och Expressen.

Lundqvist skriver att eventuella överträdelser av gränserna för yttrande-, åsikts- och pressfriheten i Sverige ska övervakas av domstolar. Han påminner om att vi i Sverige i demokratisk ordning har enats om lagar som reglerar dessa fri- och rättigheter och fördömer hur svenska medier och även politiker nu utövar kraftiga påtryckningar på amerikanska nätjättar för att etablera en betydligt mer inskränkt yttrandefrihet i Sverige än vad vi demokratiskt med lagar har kommit överens om ska gälla.

Upphovsrättsintrång inte den verkliga agendan
Formellt fick Dagens Nyheter och Expressen Granskning Sverige nedstängda från YouTube genom att hävda att de gjort sig skyldiga till intrång i upphovsrätten, men för Lundqvist är det uppenbart att detta inte är det egentliga skälet till att varför man har velat få bort den obekväma aktören från den offentliga debatten.

Huvudskälet är i stället att makthavare har exponerats i pinsamma situationer. Granskning Sverige ”har gjort sig känt för att ’exponera’ den svenska ’eliten’ genom raljerande intervjuer med ofta ovetandes journalister. Resultatet var sällan smickrande för den som intervjuades”, skriver Lundqvist.

Men Lundqvist menar att även de upphovsrättsliga anklagelserna mot att Granskning Sverige gjort skärmdumpar på sådant som togs upp i deras journalistik vilar på skakig grund:

”Det är en metod som är praxis hos nästan alla medier och har stöd i citaträtten, som är en inskränkning av upphovsrätten. Det är mycket möjligt att en domstol hade godkänt även den här användningen som del av en kritisk diskussion.”

Lundqvist påpekar också att åtgärden var oproportionell och att barnet här sköljdes ut med badvattnet – det var inte bara de intervjuer som innehöll skärmdumpar som eventuellt kan ha utgjort upphovsrättsintrång som togs bort, utan allt material plus möjligheten för Granskning Sverige att publicera nytt material.

Många anklagelser, inga bevis
Lundqvist är kritisk till att det från journalister och politiker påståtts väldigt mycket som antyder att Granskning Sverige skulle ha gjort något brottsligt men att inget sådant har kunnat beläggas:

”Det finns säkert mycket att säga om metoderna som Granskning Sverige använder – och mycket har också sagts i flera stora gräv om personerna bakom kanalen. Däremot har det aldrig kunnat bevisas att innehållet är olagligt, vilket är en viktig distinktion.”

Företag sig själv – inte yttrandefriheten – närmast
Lundqvist förklarar att ett företag agerar främst utifrån vad som gynnar den egna affärsverksamheten, inte för att värna grundläggande demokratiska principer:

”Företaget gör affärsmässiga avvägningar mellan att få kritik för att ta ned materialet eller bli kölhalade för att behålla det. Det alternativ som har lägst risk och lägst kostnad blir också Googles beslut. […] Om sådana överväganden får forma det offentliga samtalet går vi en mörk framtid till mötes.”

Hot mot journalister en fråga för rättsväsendet
Lundqvist understryker att verkliga hot mot politiker och journalister är ett problem som ska tas på allvar men är olagligt och därför ska hanteras av rättsväsendet. Är det som sägs och skrivs inte olagligt så är det heller inte hot, utan omfattas och skyddas av yttrandefriheten.

Lundqvist påtalar också att det är skillnad på hot och hat, två begrep som rörts ihop i kampanjen mot Granskning Sverige. Att hata någon och säga att man gör det är inte olagligt. Om Dagens Nyheter, Expressen, Tidningsutgivarna och politiker vill ändra på det så ska det ske i demokratisk ordning och inte genom att ta genvägar:

”Då måste man gå den långa vägen genom utredningar och lagförslag så att medborgarna kan säga sitt. Att outsourca censuren till amerikanska företag är att runda demokratin.”

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

221 KOMMENTARER

 1. Att bli publicerad i Bonniermedia är knappast någon kvalitetsstämpel. Min misstro mot ”reportrar utan gränser” är fortsatt stor. De vill mig inte väl.

   • Jag har inte näranalyserat det. Men generellt sett så säger suffixet ”utan gränser” att asen hatar oss och vill oss ont. Och om de då publiceras av Bonnier, jag lägger inte ner mer tankemöda än dessa två fixpunkter. Svaghet i mitt perspektiv, säkerligen. Men de kan dra åt helvete allihopa. De har straffat ut sig. Mitt förtroende är noll. Reportrar utan gränser försöker bara manipulera och triangluera och skada mig.

    • Problemet är att man anser kritikerna som antidemokratiska,
     som egentligen vill ett enda syfte att skilja agnarna från vetet.
     Ja, 7k är ustuderade kriminella.

 2. Vi får väl hoppas på att de hade backuper på det mesta, att ha allt bara i ”molnet” är INTE att rekommendera. Det kan då lätt både raderas och censureras av en diktatur.

 3. MSM klarar det inte längre! Leif GW har tydligen sagt en sanning för mycket –
  ”Veckans brott” läggs ner, sista programmet ikväll.

   • Bland annat har han varit raljant och respektlös mot flera polischefer. Några har avfärdats som inkompetenta.

   • Ord och inga visor om Solnarättegången.
    Om det beror på det vet jag inte, men hans uppläxning av Lööfs sharia vurm kom förra veckan.

    • Där var han tuff. Det är inte mitt Sverige har jag för mig han sa. Så får man inte vara sen tog han upp hennes man sommvar radikal muslim. Samnytt kan ni inte ringa honom och fråga om han vill skriva här. Pengar har han ändå så det vore ett bra avslut på hans karriär.

    • Kanske blev det här uttalandet för mycket:

     ”En ål framstår som handikappad jämfört med Centerns rörelser för att förklara nämndemännen i Solna.”

 4. Ett under av klarsyn och förnuft. Så ovanligt i det offentliga samtalet att man studsar till och förundras!

 5. Det mest skrämmande är att vi har politiker som mer än gärna ställer upp på Expressen hets för att inskränka det fria ordet. Det är liksom dessa som får Google att agera inte att en svensk Bonnier reporter ringer och arg i tonen mot dom varför detta att någon som gör exakt samma sak som mig får tillåtas på Youtube?!

 6. DDRs isande vindar sätter bo i sverige.
  Frågan är hur länge svenska folket tåler förtrycket??
  Ett inbördeskrig kan gestalta sig som nästa scenario.

 7. Intresset ljuger inte.DN är etablissemangets röst.PK elitens egna lilla husorgan. Bonniers skyddar sin egen klass.Det är inte riktiga journalister.Snarare r*vslickare. Granskning Sverige visade på ett mycket klart sätt maktens strukturer. Så som riktiga journalister arbetar.

 8. Visst går vi en mörk framtid till mötes. I täten går ceremonimästaren och statsminister Löfven. Han har uppdraget att värna Sverige och medborgarna. Istället tar han ifrån oss våra medborgerliga rättigheter. Vi får inte säga vad vi ser. Verkligheten censureras…

 9. Stoppa grundlagsändringen.

  Man vill nu kringgå offentlighetsprincipen och koncentrera rätten till åtkomst av känslig information till ett fåtal av regimen godkända media-aktörer.

  Detta är ett sjumilakliv mot ett DDR samhälle.

  MSM tiger då dom får oligopol på mediamakten.

 10. Som Reportrar utan gränsers representant säger ”Det är brottsligt att hota men inte att hata”. Själv hatar jag nazism och kommunism på grund av den ideologi som de vilar på, alltså att mörda eller deportera de som har annan åsikt. Stefan Löfven må gå i armkrok med de svenska kommunisterna men det hjälper inte. En mördarideologi kommer jag alltid att hata.

 11. Konstigt att drygt 80% älskar 7-klövern. Men okey, visst går det bra att älska dem, bara de är riktigt välstekta.

 12. HURRA för Jonathan Lundqvist!!
  ”Att outsourca censuren till amerikanska företag är att runda demokratin” borde broderas i korsstygn och sättas upp på DN/Expreesens redaktioner – kanske också i regeringskansliet . .

  Det måste vara större krafter bakom än dessa media, som kan ”dirigera” Googles och YouTube.
  Kanske Löfven bett sin vän Soros om hjälp . .

 13. Tänk att Granskning Sverige, med en handfull(?) personer, lyckades skrämma det politiskt korrekta etablissemanget med sina enkla frågor om vad politikern eller journalisten menade med sitt uttalande i någon fråga.

  Imponerande av GS som slogs för yttrandefrihet och sanning och samtidigt slog knock på ett massivt etablissemang så pass att de måste ta hjälp från jätten Google för att tysta GS röst. .

  Det påminner om David och Goliath. Jag tror inte sista ordet är sagt från Granskning Sverige…

 14. What goes around come’s around.
  Låt det skeppet sjunka, det är rätt folk som är med.
  Adjöss med dom bara.

 15. Vad är ”Reportrar utan gränser” egentligen? Är de inte, som alla andra ”…utan gränser”, en vänsterextrem klubb för inbördes beundran?

 16. Den som öppet läser några av Bonniers subversiva skrifter bör beskrivas som den aningslöse idiot den är.

 17. Väldigt bra formulerat och något jag själv inte riktigt tänkt på, men det blev effekten av deras agerande.

  Citat: ”Lundqvist påpekar också att åtgärden var oproportionell och att barnet här sköljdes ut med badvattnet – det var inte bara de intervjuer som innehöll skärmdumpar som eventuellt kan ha utgjort upphovsrättsintrång som togs bort, utan allt material plus möjligheten för Granskning Sverige att publicera nytt material.

 18. Thomas Mattsons fulspel.
  Tillsammans kan vi också köra med fulspel rätt enkelt.
  Om vi alla som inte gillar det som Expressen håller på med skickar mail till den största annonsören på Expressen varje vecka, om att vi kommer aldrig att köpa deras varor eller tjänster när de stöder en tidning som stoppar yttrandefriheten som Expressen gör.

 19. Sanningens verklighet för antifolkhemmet Sverige:
  – Demokratin försvagas och diktaturmakten i 7-Klöversverige och inom medieetablissemanget förstärks.

 20. Men visst borde man ha fått något meddelande från myndighetshåll om att landet befinner sig i undantagstillstånd när agendan för sådant tillstånd praktiseras på befolkningen?

 21.           Google, Youtube, DN och Expressen tillhör inte allemansrätten

  Publicisterna betalar inget för publiceringen, det är ägarna som betalar för infrastrukturen. Den som betalar för kalaset bestämmer menyn, så har det varit sedan urminnes tider. Företagen bestämmer själva vad som blir publicerat på deras sajter och i deras tidningar. Jag har fått flera av mina kommentarer borttagna här på Samhällsnytt. De bestämmer, inte jag eller YGL.

  Vill någon styra över sin publicering (inom lagens ram) så får man hyra egen server. Det är billigt.

  • Har du fått kommentarer borttagna bröt de mot reglerna. Du tror mig kanske inte. Men reglerna är till för din och sajtens skull.

   Hade du varit med från början med PI. Politiskt Inkorrekt och sedan Avpixlat hade du också varit med om förföljelsen från etablissemanget. Men framförallt från media. Du hade kanske själv blivit uthängd med namn och bild i Expressen då Thomas Mattsson tagit hjälp av Researchgruppen som hackade konton för att skandalisera oss och det vi skrivit.

   En inläggare fick sin text ändrar av Mattssons lakejer. Han tog det till domstol. Men förlorade mot Mattsson och Expressen. Följden blev att han dömdes att betala Expressens rättegångskostnader. Sånt kan fortfarande hända. Var varsam med vad du skriver och vår sajt. Läs också rutan ovanför kommentarerna. Det är för din egen skull vi raderar kommentarer som bryter mot reglerna…

   • DN & Expressen styrs av fam Bonnier som styrs av…

    Ingen av dem finns på spelplanen för att värna om Yttrandefriheten, de finns där för att tjäna pengar.

 22. Det handlar nog också om reklamintäkter? Journalistik i fria medier tar ju reklamutrymme från gammelmedierna. De blir desperata och begår därmed dumheter.

 23. Det trista med allt som pågår med/om vår yttrandefrihet mm är att det snart inte finns några alternativ!
  Ge upp och se Sverige och svenskar, ditt, dina närmaste, dina vänners liv förstörda för alltid eller ta strid!

  Frågan är vilket det blir!

  • Det gäller bara att det inte finns någon central part mellan konsumenterna och skaparna som kan hotas till att censurera materialet. Det viktiga är att informationen alltid kan nå fram till folket.

   Snart så finns det alternativ, när fler och fler sajter börjar gå över till P2P blir censuren omöjlig.

 24. I DDR Norra behövs ingen Stasi. Här sköts förföljelsen och kväsningen av folkopinionen av traditionell media.

 25. En till synes helt frisk medborgarjournalist, Bechir Rabani dog helt plötsligt, efter att ha ställt obekväma frågor till svenska media etablissemanget,

  Vad hände Rabani egentligen ? Någon som har fakta ??

 26. Granskning Sverige är en lika god kålsupare som all annan media! Klipp och klistra-mentaliteten för att framstå som bättre än andra.
  Det är tur att intervjuoffren gjorde likadant. Dvs spelade in muppen från Granskning Sverige som ringde upp och trakasserade.
  Av någon anledning blir aldrig de intervjuerna publicerade.

   • Tycker en moderator ska hålla näbben, observera och hålla god ton. Inte lägga sig i konversationer utan anledning. Speciellt inte med nedsättande kommentarer. Tecken på bristande hyfs och respekt inför andra människor.

  • Skulle vara bra med några länkar till det som du påstår. Kom ihåg att GS var en reaktion – och inte en aktion – på vanliga mediernas brist på kritik och grävning. De försöker gräva upp det som ligger nedgrävt, målet är inte att vinna Pulitzerprisen. Vill du ha helhet så räcker det inte att läsa bara en källa, varken MSM eller alternativmedia.

 27. Det är ju inte ”anonyma individer på amerikanska företag” som ingripit mot GS – det är Bonnier som pestat Google tills de tog bort dem! Bonnier som bestämmer vem som får och inte får delta i den offentliga debatten i Sverige. Medelst lakej minister Mållgan.

 28. ”To determine the true rulers of any any society,all you must do is ask yourself this question: Who is it that i am not permitted to criticize ?” Voltaire.

 29. När jag läser ditt inlägg börjar jag inse att jag faktiskt börjar bli rädd på allvar. Nu skall jag inte överdriva men jag börjar känna en viss olust och för att vara en påläst hobbyhistoriker börjar man känna vindar från riktigt otäcka decennier för sisådär 70 år sedan. Precis som Rolf påpekade i sin krönika. ”Först kom de och hämtade de handikappade och förde bort. Men eftersom jag inte är handikappad så brydde jag mig inte. Sedan kom de och hämtade judarna och förde bort. Men eftersom jag inte är jude så brydde jag mig inte. Sedan kom de och hämtade de politiskt aktiva motståndare och förde bort. Men jag är opolitiskt så jag brydde mig inte. Sedan kom de och hämtade de med brunt hår och jag har brunt hår då var det redan försent. Och de som var kvar och blonda brydde sig inte när jag fördes bort.” Vi är med största säkerhet på väg dit. Rätt fort går det också.

  • Och det är just därför det är så viktigt att prata med ens arbetskamrater. Alla är inte redo, men varje man väcker och får redo är en vinst för oss…

   Annars får vi fly vårt land, innan det är försent.

 30. Jag tror ingen ens kan föreställa sig så korrupt Sverige är och så mycket som hålls hemligt för Sveriges folk, diktaturen är sedan länge ett faktum.

 31. Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.
  Som jag ser det finns det tre scenario censurlagen kan resultera i.
  Den första och sämsta är att S även har makten efter valet och därigenom röstar igenom censurlagen för andra gången och skapar diktatur.
  Den andra och mest troliga är att SD på något sätt innehar makten efter valet och då stoppar censurlagen.
  Det tredje och det jag önskar är att SD får makten och utan att DN och S fattar något röstar igenom censurlagen, så kan de dagen efter förbjuda Fake News-media som DN och övrig vänsterextremistisk media, och därigenom skapa demokrati och yttrandefrihet.

 32. I Spanien är det sedan en tid stor uppmärksamhet kring mordet på åttaårige Gabriel Cruz, från han försvann 27 februari till dagens begravning. Faderns sambo är misstänkt för mordet. Engagemanget i samhället är enormt, omständigheterna kring Gabriel är en riksnyhet och begravningen kan närmast liknas vid en statsbegravning. Detta i ett land med nästan 50 miljoner invånare. I Sverige är mord och våldtäkter, även med barn inblandade, mer eller mindre vardagsmat och genererar snart knappt en notis. Hur man behandlar barn och gamla säger mycket om ett land. Vad säger det om Sverige?

 33. Som sagt
  Vi är många nu och flera blir vi
  Vi är starka nu och starkare blir vi likaså
  För varje dag som går så är det fler människor som ser sanningen.

  Tillsammans bojkottar vi företagen som annonserar hos dessa fulmedier samt TV4 och de andra skitkanalerna.
  Vill Bonniersfären med sina vänsterrenegader och allsköns anhang känna på hur det är att förlora för dem viktiga annonsintäkter så skall vi ge dem denna sida av myntet.

  Bojkotta alla annonsörer i dessa fulmedier som tycker de skall bestämma vad vi får tycka !!!

  Ut med 7-klövern likaså !

 34. Det är ömkansvärt hur de styrande och media undviker debatt för att istället misstänkliggöra. Det har varit så, så långe jag kan minnas -typ 70-tal. Men det har blivit värre genom att rättvisans, godhetens och det öppna samhällets stöttrupper systematiskt vill förneka oliktänkande rum att uttrycka sina lagliga åsikter.

  Hur används t.ex ordet populism? V, Fi, MP osv benämns aldrig som populistiska trots de orealistiska förslagen de lägger fram för att vädja till folks längtan till enkla lösningar. Populism.

  Det fria ordets motståndare, som räds debatt, arrangerar anmälningskampanjer för att tysta andra åsikter – som de ofta kallar fascistiska. Jag undrar, vem är den egentliga fascisten och motståndaren till yttrandefrihet?

 35. Jag tror att judelistan bara bara ett verktyg för DN och Expressen för att få Google att ta bort material de vill ha bort. Tror att det verkliga målet är att få bort Sammnytt och dylik fri media. Lönar sig för Sammnytt att se till att man inte bryter några lagar.

 36. Översätt och skicka till FOX News, får då kan inte löfven dölja det för folket när det blir en världsnyhet hur fina Sverige tystar oliktänkande med indirekt statlig censur.

  Har vi sen tur och Trump`s möte med nordkorea bli av och i Sverige så kanske Trump vill besöka paradisen som löfven säger att rinkeby tensta är 🙂 Svetsaren blir nog lite svettig vid åtanken av ett sånt besök.

 37. Det är ömkansvärt hur de styrande och media undviker debatt för att istället misstänkliggöra. Det har varit så, så långe jag kan minnas -typ 70-tal. Men det har blivit värre genom att rättvisans, godhetens och det öppna samhällets stöttrupper systematiskt vill förneka oliktänkande rum att uttrycka sina lagliga åsikter.

  Hur används t.ex ordet populism? V, Fi, MP osv benämns aldrig som populistiska trots de orealistiska förslagen de lägger fram för att vädja till folks längtan till enkla lösningar. Populism.

  Det fria ordets motståndare, som räds debatt, arrangerar anmälningskampanjer för att tysta andra åsikter – som de ofta kallar fascistiska. Jag undrar, vem är den egentliga fascisten och motståndaren till yttrandefrihet?

 38. Denna regering och Alliansen är ett hot mot demokratin eftersom de spelar med DN och Exp. Sverige är snart värre än Nordkorea.

 39. Nyss publicerade jag ett inlägg som jag anser vara balanserat. Det blev borttaget. Hur kan jag få veta på vilka grunder det togs bort?

  Det blir lite extra farsartat eftersom huvudtexten gällde just hur åsikter/reportage utan rättssäkerhet tas bort från internetmedia. Nu så även här?

  Vem vänder jag mig till för att klaga eller få en förklaring? Vilka/vilken regel bröt jag mot?

  • Aha, kan ha varit en dubbelpost som togs bort. Vet att det blev ett extra inlägg (oklart varför) som är borta nu.

    • Ok, no problems. Min fördömda och gravt åldersstigna padda kraschar ofta medan jag skriver. Ibland finns saker kvar i minnet och ibland inte. Sorry.

  • Det som inte passar blir bortcensurerat. Så även på Samhällsnytt. Regler för att kommentera finns dessutom inte. Upp till godtycke.

  • Hej, jag har tittat på kommentaren och den måste ha tagits bort av misstag då den var helt harmlös. Jag har återpostat den nu.

  • Som svar på din kommentar som jag här citerar:

   ”Det är ömkansvärt hur de styrande och media undviker debatt för att istället misstänkliggöra. Det har varit så, så långe jag kan minnas -typ 70-tal. Men det har blivit värre genom att rättvisans, godhetens och det öppna samhällets stöttrupper systematiskt vill förneka oliktänkande rum att uttrycka sina lagliga åsikter.

   Hur används t.ex ordet populism? V, Fi, MP osv benämns aldrig som populistiska trots de orealistiska förslagen de lägger fram för att vädja till folks längtan till enkla lösningar. Populism.

   Det fria ordets motståndare, som räds debatt,
   arrangerar anmälningskampanjer för att tysta andra åsikter – som de ofta kallar fascistiska. Jag undrar, vem är den egentliga fascisten och
   motståndaren till yttrandefrihet?

   En verklig diskussion kommer de korrumperade att förlora därför väljer de färdigtuggade floskler utvecklade av marknadsförare.

   De korrumperade är inte ”rättvisans, godhetens och det öppna samhällets stödtrupper”, men de utger sig för att vara det. De är motsatsen och
   det är evident för den som tänker själv och analyserar fakta.”

   Huruvida en åsikt är laglig eller ej hänger på vilken nivå maktapparaten lagt yttrandefriheten på. I repressiva länder kan t.o.m. satiriska verk
   utsättas för repression. De bryter inte mot lagen men de gör att folket ser och skrattar åt repressionen, något inte makthavarna kan tolerera.

   Fulmedierna har gjort ordet ”populism” till ett negativt ord, men i själva verket är det ett positivt ord som hänsyftar på genomförandet av folkvilja och demokrati.

   De flesta partier använder floskler för att vädja till folks längtan efter enkla lösningar. I en djupare diskussion kan man avslöja osanningarna och istället titta på evidensen, men sådana diskussioner vill inte dagens korrumperade partier ha, inte heller de fulmedier som kontrollerar diskussionerna, eller vad som idag istället bör kallas för meningslös floskel-kastning.

   En verklig diskussion är ett samtal där parterna utbyter analyser och fakta, d.v.s. hövlig. Betydelsen av orden som används är enligt gemensamma definitioner. Människor kallas det som de vill bli kallade. Evidens som används har källangivelser. Människor besvarar de frågor som ställs, inte på något annat.

   Ordet fascist är ett välanvänt ord som sällan analyseras djupare, men det är naturligtvis i sammanhanget ytterst lämpligt att göra. Den här definitionen täcker nog in dessa censurerande medier och deras ägare
   ganska väl:

   ”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
   /Georgi Dimitrov

   Fulmedia arbetar i helig allians för imperialismens invasioner, det militärindustriella komplexets ägare och för den diktatoriska terrorismen. Man måste vara blind för att inte upptäcka det.

   • Språket missbrukas ofta. Populism behöver inte vara negativt och fascism är i mina ögon inte en högerideologi. De används osakligt för att svartmåla det man inte gillar. Ett säkert tecken på att egentliga argument saknas, och att avsändaren är utan skam.

 40. Yttrandefrihet är en stor sak i USA och Fox News skulle säkert vara mycket intresserad i denna story.

  ”Reporters Without Borders chastises YouTube for helping Sweden censor dissidents”

  Jag skulle gärna se Tucker Carlson flå Tomas Mattsson levande på YouTube! Det skulle vara Event Of The Year!

 41. Den totalitära staten växer stegvis fram. Vi märker knappt de gradvisa försämringarna i demokratins grundstenar. Snart är vi alla politiska brottslingar.

  • ”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som
   vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och
   kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som
   helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på
   sovande människor.”

   / Voltaire

  • Jodå jag har märkt det i många år, bara att majotiteten sett en som en galen döds”nazist” 😉

 42. Muslimerna som kommer hit är ju bara en symtom på en (((sjukdom))).
  (((Sjukdomen))) som SD försvarar med näbbar och klor.

  • En normalbegåvad kan se hur starten av ”mångkulturen” kickstartades av en (((viss))) grupp…mångkulturens fader här i landet heter David Schwartz. …
   Samma grupp har idag full kontroll av media…med Bonnier i spetsen.

 43. Agendan från sossarna är att tysta personer som är kritiska mot mångkultur. Oavsett om det är relevant eller inte. Bara tysta alla röster som undrar vad som försigår. Varför får den familjen bostad och bidrag när inte en svensk familj med problem får det. Det är en fråga alla borde ställa sig.

 44. Om man analyserar ägarförhållandena på de censurerande fulmedierna så ser man att de har ett gemensamt intresse. Att göra en sådan analys verkar tyvärr vara tabu.

  Sanningen står där i öppen dager, men den som ser den och säger sanningen anklagas dominant med kontrollordet ”konspirationsteoretiker”, men det är ingen teori, det är evidenta fakta.

  Samtidigt kan dessa fulmedier censurera som de vill enligt lagen. De äger sina medier och publicerar vad de vill. De är inte olagligt att förvilla, förtiga eller ljuga och det gör de också, även om det har den konsekvensen i en värld av tvåvägskommunikation, via Internet, att de gör sig irrelevanta.

  Lösningen är naturligtvis att alltid publicera sina kreationer på en egen server eller en server som inte håller på med liknande censur, ex. en social media som har bättre ägarförhållanden, nämligen WordPress.

   • Hur kan de ens göra det för man utpekar ju enbart på enstaka, specifika maktmissbrukare som naturligtvis råkar tillhöra en viss folkgrupp i och med att de är människor,.
    I en Sann Demokrati, måste man få angripa maktmissbrukare oavsett vilken folkgrupp som de än råkar tillhöra.
    Om jag kritiserar en same, så behöver det inte alls innebära att jag kritisera alla samer, som lever i detta nu.
    Hur sjutton kan man som företrädare för det svenska rättsväsendet, vara inkapabel på att skilja mellan generaliseringar och personinriktad kritik?

    • Du har naturligtvis rätt tycker jag men så har judarna alltid gjort och kommer fortsätta göra.
     Men ordet antisemit är inte så laddat längre.
     Snarare är det så att antisemitism är självförsvar.

  • Varför inte säga ägarförhållandet med sitt riktiga namn? Eller är du rädd för ägarförhållandet på Samhällsnytt? Som i princip är detsamma? Samma ”folkgrupp” .

 45. Tror någon att PK-media tar ”Svensson-hänsyn” ( sanningsförmedling) i sin journalistik?

  Nä, det gäller att få ”stories” (helst scoop) och ett lagom pikant ”löp”, sant eller inte.
  Eftersom läsarunderlaget tunnar ut vartefter åren går så ligger ”sotdöden” nära.
  Och den gamla ”hederliga, grävande” journalistiken har för länge sedan begravts.

  Då värdefull information sprids snabbare digitalt ”world wide” både via utländska källor och andra (svenska) alternativmedia så halkar de först nämnda på efterkälken.

  Och nutidens människor, de flesta, vill inte ha skåpmat.
  Som det nu ser ut verkar etablissemanget insett att enda möjligheten att prångla ut propaganda är via s.k. presstöd.

  Men även med detta lär inte kommande generationer vilja betala det pris subventionerade tidningar kommer att betinga.

  Utförsbacken blir brantare och brantare………………

 46. Granskning Sverige är en frisk fläkt inom svensk journalistik, som behövs nu mer än någonsin! Att Bonnier nu tillsammans med Kommunister, AFA-ligister och Expo-dito försöker bekämpa Granskning Sverige är beklämmande!
  Har själv efter 16.000 tweets helt lämnat Twitter pga. PK-påverkan! DDR NU i Sverige! Dantes inferno?

 47. Jag har följt Granskning Sverige från starten och har sparat alla deras videoreportage. En del, särskilt i början, var väl lite tveksamma, men energin och beslutsamheten kan inte annat än lovordas. Nina Drakfors och Fabian Fjälling gjorde väldigt bra inslag också. Att mediagiganterna stillatigande skulle ta emot förödmjukelserna av att gång på gång bli avslöjade i sitt hyckleri hade väl ingen trott. Men att krossa svenska medborgare bara för att de gör det som journalisterna själva borde ha gjort, är att gå för långt. De kanske känner sig stöddiga just nu men de kommer att få betala ett pris för detta åsiktsförtryck och maktgalenskap.

  • Vad skulle journalisterna ha gjort? Granskat sig själva och hängt ut varandra? Vad jag vet har det aldrig hänt.

   Vad som däremot är fel, och unikt med Sverige, är hur journalisterna lider brist på självransakan, professionalism och yrkesheder. När de blir motbevisade inleder de en smutskastningskampanj istället för att bemöta anklagelserna sakligt. Det finns faktiskt en stolthet och yrkesheder som kommer med att vara objektiv och saklig istället för en agendasättande gaphals. Jag undrar hur det känns att gallra bort, eller förvränga fakta som strider mot sin tes. Varför känner de sig inte smutsiga?

   • Det finns ingen heder längre. När hör man någon i den kretsen, eller inom PK överhuvudtaget, debattera med hållbara och sakliga argument? Aldrig! Det enda som gör en debatt värd att lyssna och reagera på, men det har man tagit ifrån oss. Och de som försöker att få till detta blir genast tystade med slagord och hat.

    • Ska de söka nya jobb med sina ”imponerande” CV:n? Du verkar vara en rolig prick.

     Som tur är kommer dessa journalister att tvingas byta jobb när tidningarna tappar läsare och inkomsterna sinar. Så kan de gå när globala marknadskrafter får styra.

     Det kommer att finnas många skäggtomtar i arbetsförmedlingens lokaler när både islamister och journalister har blivit arbetslösa. Jag undrar vem som kommer att tala ur skägget först under deras jobbsökar-kurser

  • Heder åt er som arbetar aktivt för ett fritt Sverige. Jag gissar att när dagen kommer har ni en guldgruva att ösa ur när det gäller att bevisa oegentligheter och få bort dessa diktaturens tjänare från sina topposter.

 48. Fantastiskt att en ”vanlig” journalist tar ställning för yttrandefriheten! Annars verkar både journalister och allmänheten glömt vikten av yttrandefrihet och demokrati. Det verkar som om de aldrig hört talas om varken Hitlertyskland eller Sovjetunionen under Lenin, Stalin och Bresjnev, som om de glömt DDR, Kulturrevolutionen och Pol Pots folkmord, som om de aldrig ens hört talas om Nordkorea.

  Rösta mot förtryck och totalitär dikatur och för demokrati och yttrandefrihet – rösta på Sverigedemokraterna 2018!

 49. Härligt att det finns lite folk som står upp för yttrandefriheten och att dom gör sig hörda!

 50. Alternativa medier måste alltid se till att man sparar en back-up någonstans på ett säkert ställe. Det dröjer inte länge förrän man har installerat den fullständiga PK-diktaturen i Sverige. Man ska alltså undvika att behöva gråta över spilld mjölk.

 51. Det påminner om outsourcingen som Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren bedrev. Lade ut svensk demokrati till externa företag. Och nu lägger Expressen ut outsourcingen av yttrandefrihet och tryckfrihet till ett externt företag.
  Regeringen och statsministern må kanske haft högt tonläge efter att skandalen avslöjats inför folket gällande Transportstyrelen och generaldirektör Maria Ågren.

  Det skulle vara mycket klädsamt av statsminister Stefan Löfven om han nu även ryter till mot Expressens outsourcing av yttrandefrihet och tryckfrihet.

  Det kan väl inte vara så att Expressen och Google med ett pennstreck fråntar svenska folket deras ”budkavel och fackla” om demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihet. Budkaveln och facklan som förkunnar våra förfäder och det ljus de gav till oss.

  Det som Expressen kräver och det som Google utför påminner om att folket och demokratin inte har gjort upp med en dålig kvarleva från kommunisttiden. Det är dags för demokratin att göra upp med dolda makthavare som förskansat sig bakom något som kan liknas som en mur. I Östtyskland så bedrev kommunismen lika aggression mot demokratin och demokraterna.

 52. Det kommer inte att gå att tysta det fria ordet, sannolikt kommer detta övergrepp att sporra fler till att fortsätta avslöja det falska PK mediat.

 53. Det ska inte vara högre straff för hot mot journalister än för hot mot någon från övriga yrkesgrupper. Folkvalda politiker må vara hänt, men ett gäng idio… som tillbringar dagarna med att förfölja och hänga ut människor med fel åsikter ska inte åtnjuta något extraskydd. Tänk om någon annan yrkesgrupp (bagare, rörkrökare, målare eller vad fan som) helt plötsligt skulle anse sig ha rätten att bestämma vad folk ska tycka och tänka, och börja förfölja och hänga ut de som inte håller med.

 54. Cred til Jonathan Lundqvist och Reportrar utan Gränser som vågar försvara yttrandefriheten även när starka intressen behöver kritiseras.

  Vad gäller att outsourca censuren till sociala medier som har sin bas i USA hoppas jag att något händer där. Där har många konservativa opinionsbildare blivit godtyckligt avstängda, utan någon riktig motivering, av Twitter, Facebook och Google. En är Roger Stone, tidigare kampanjrådgivare till Trump.

  ”Stone went on to note that entities like Twitter, with their egregious targeting of conservative voices, are violating “antitrust laws” and therefore “need to be prosecuted”.”

 55. Har en känsla av att detta är mer än att bara hindra GS. De drevar nåt fruktansvärt nu på Expressen… allt möjligt material ska tydligen ned..
  Jag tror de försöker på tillstånd nån praxis att Google censurerar nätet i Sverige inför valet..

  • Och efter det beskylla Google för censuren!
   De själv är ju ”de bäst betalda utan ansvar som inte har någon aning…”

  • Hur google vill censurera är en grej det är upp till dem som företag, men att vika sig för lögner och förtal från Bonnier är extremt omoraliskt enligt mig. Att expressen nu vill förbjuda historiska filmer (som självklart används mest tvärtom att utbilda om faran med nazism) är också ett sätt att försöka likställa GS med nazism och rasism. Väldigt smutsigt. Tycker nu GS har tillräckligt mycket kött på benen att stämma Bonnier för grovt förtal.

 56. Löfven och c/o kommer ALDRIG kunna tysta oss och det fria ordet!!!!! Dom biter handen som föder dom!!! IDIOTER!!!!!

  • Dessutom tror jag att de förlorar väljare. Vilket är bra. Vem vill ha politiker som inskränker yttrandefriheten? Vem vill läsa en tidning som mörkar saker.

   • Ja jag börjar tro att ganska många människor idag ser igenom de försök MSM gör för att misskreditera det fria ordet. Det har blivit så uppenbart så man behöver inte vara ”extremhöger” längre för att märka vad som pågår.

 57. De svenske vælgere der til september stemme alt andet end SD eller AfS, stemmmer FOR censur!

  Har jeg ret, eller har jeg ret? ????

 58. Valåret 2018 …och MSM och politiker är rädda för SD.
  Därför måste MSM stärka sitt förtroende så att deras lögner mer kan tas på allvar.
  För att göra det måste all granskning mot MSM som visar på deras osaklighet och lögner tas bort långt före valet.
  Det här är en medveten strategi mot valet och ingenting annat.
  Märk väl att ju närmare valet vi kommer ju mer desperata kommer man att bli.
  Jag väntar nu på att ”public service” ska sätta igång med sin anti SD kampanj….
  den kommer nog nu mot sommaren…och kommer att intensifieras närmare valdagen.
  Striden om Sveriges framtid har börjat……

 59. Jag tycker mycket väl kommersiella avväganden kan få avgöra för Google- konglomeratet vad dom ska publicera och inte. Det kommer att leda till sot-döden för dom – precis som för GammelPolitruckMSM-media. Alternativa plattformar kommer att dyka upp och det kommer att bli ett helvetes liv.För som bekant – än så länge är det konsumenten d.v.s medborgaren som styr via plånboken.Det vet varje människa som försökt starta en firma.
  Det kommer att ta lite tid och det kommer att vara mycket huvudvärk – men man kan jämföra med Yahoo eller Napster t.ex – när det väl kraschar går det fort. Google och Youtube t.ex kan tvinga sig själva p.g.a av en idiotisk PK-metalitet in i ett ekonomiskt helvete av sällan skådad magnitud. Och dom vet om det. I Sverige som är litet så går Makeliten och Pressen än så länge hand i hand. Men tiden för det kommer allt närmare sitt slut…..det är därför man är så desperata över Censurlagar och att Papperspengarna ska väck t.ex…

 60. Granskning Sverige behövs för att neomarxisterna i media ska känna att de har ett personligt ansvar för det hat de sprider mot oliktänkande.

 61. Varför gnälla? Nästan alla i detta land älskar ju facebook och twitter.
  Att censuren kom som en del av paketet var ju bara väntat.
  Nu är orwells samhälle en realitet så njut då för fasen av det nya och vackra.
  Själv väntar jag in våren och enduro åkning
  Behöver inte samhället, lämna mig i fred bara.

 62. Censurlagarna är en skam. Gårdagens Politiker måste vrida sig i plågor och undra om samtliga i Riksdagen fullständigt förlorat förståndet. Jag är gammal Socialdemokrat men inte i dom senaste valen eftersom jag anser att dom förvandlats till en avskyvärd karikatyr av nåt som möjligen idag skulle kunna misstas för ett politiskt parti som står upp för sin kärnväljare och fosterlandet. Den tiden är sedan länge förbi när det gäller Sossarna – såväl som Nya M.

  Men att ens föreslå nåt liknande – skäms dom inte , har dom överhuvudtaget ingen skam i kroppen. – Nej det har dom inte – Globalister har ingen skam i kroppen. Dom är Psykopater och just därför kan dom föreslå att ett liknande slavsamhälle ska instiftas. Säg nej till Censurlagarna – PROTESTERA!!

  • Politikerna nu, gör väl som Carl Bildt satte upp som rättesnöre, att efter politiken bli uppköpt av George Soros, men nu som ett tack för senast då Carl Bildt var statsminister och såg till att allt för länge hålla den svenska kronan låst. När så enormt med miljarder (1000 miljarder, påstås det) av folkets pengar försvann, så släppte därmed då statsminister Carl Bildt den svenska krona fri för att av finansmarknader sättas ett värde. Och George Soros hade därmed fått sina enorma miljarder av denna svenska valuta värde låsningen. och som sagt så jobbar nu, eller jobbar(?), Carl Bildt åt Soros.

 63. Sossar och Moderater – kan man säga – Går till val på att instifta Censur. Glöm INTE det när det är dags att Rösta.

 64. Dom judiska medieklanerna är på krigsstigen, läste precis om hur GP förfasade sig över Ruben Östlunds uttalanden om hur judar har kontroll i filmvärlden…
  Jag kan förstå att dom är oroliga, skulle svenska folket vakna och förstå vidden av hur dom skadat detta landet genom åren så vaknar antisemitismen igen…

 65. Muslimerna har sharialagarna som rättesnöre.

  Och makteliten har värdegrunden som lag.

  Båda rättsuppfattningarna har det gemensamt, att de har inget demokratiskt stöd.

  De är oantastliga och är ett sätt att utöva makt över medborgarna.

 66. svenne media, röda intill benmärgen och folk är förvånade att detta börjar öka markant? Sluta köp skiten era dumma svennar… Att det svider i plånboken för dem är det enda språket de förstår, dock hade det varit bättre om skiten brunnit upp.

 67. ”när krubban blir tom börjar hästarna bita varandra”. När slutresultatet av journalistkårens kollektiva idisslande av den växande propagandadyngan blir uppenbar kommer sannolikt fler riktiga journalister att lämna gödselstacken innan de själva kvävs i förljugenheten.

 68. Man behöver inte vara Einstein för att inse att censur av sanningen ”Inskränker yttrandefriheten”…

 69. DN och Expressen ska ge f-n i att hålla på och försöka censurera internet hur djävligt det än må vara. Internet är inget himla kabel-tv eller underhållningskanal som någon kan sitta och bestämma vad folk ska få tillgång till eller inte.

  Om expressen mattson blir kränkt kan han dra ur internetjacket och återgå till att trycka sin smörja på papper så kan han hålla på och censurera där istället. Förhoppningsvis går det oläst i pappersinsamlingen där det värdefulla pappret återanvänds till något nyttigt istället.

 70. Vad besvärligt det blev plötsligt när folket själv började fungera som journalister, och gå ut med nyheter i egna media. Det är att gå förbi de etablerade kanalerna som har haft monopol sedan 1840-talet. Det är klart att de etablerade blir ledsna.
  Tror ni inte på oss längre?
  Vi vill vara herre på täppan i fortsättningen också.
  Vanligt folk kan inte vara journalister, det kräver utbildning på universitet.

 71. Är Bonniers så sugna på diktatoriska former så är det väl bättre för dem att de tar plats i något islamskt land och håller sig därmed borta från demokratin(er) i Sverige, Norden och Europa. Där kan de bäst de vill bedriva journalism enligt koranens ideologi. Lycka till Bonnier, mer kan man därmed inte säga till dem.

  • Passar inte Sverige för dem (Bonnierklanen) att bo och verka i kan de emigrera till Israel! Där är de nog välkomna!

 72. Enligt Svt:s Text-tv är Granskning Sverige en högerxtrem sajt, som hårdredigerar sina intervjuer.
  Enligt vad jag har förstått är Svt ett vänsterextremt organ, som också redigerar (Eventuellt även hårdredigerar) sina reportage.
  Var finns den legala och moraliska skillnaden?
  Jag lär inte få ett vettigt svar om jag frågar exempelvis Google.

 73. bonnier kämpar med näbbar & klor för att behålla makten som de ser sippra iväg när folket kan finna kanaler att uttrycka sina åsikter utan att köpa deras alster

  • Dessutom går det hur lätt som helst att få tag på listan, som de fick Google att censurera. De hade glömt bort bland annat Yahoo… Eller tror de att folk är korkade?

 74. Sedan tycker jag att det är dax att dra upp det gamla beslutet att förbjuda TV-kanalen Fox News i sverige, för att den inte var tillräckligt ”demokratisk”. Hade sverige varit ett friskt land så skulle det bli ett ramaskri, nu blev det bara ”största möjliga tystnad”. Detta är sverige i ett nötskal, med gummipararagrafer och brännvinsadvokater kan man bedriva diktatur och ändå låtsas att det här rövhålslandet är demokratiskt och fritt. Metoder som DN och Expressen tar efter.

  • Det vore bättre om de koncetrerade sig på det som händer i nutid. Etnisk rensning och massmord av icke-trogna, utföra av islamister.

 75. Kanske OT, men är det någon som har tittat på Bonnierföretagens räkenskaper? Jag ser oändliga rader med miljon- och miljardförluster. Till och med en konkurs. Moderbolaget Bonnier AB omsätter mycket och genererar vinst. Men frågan är om den vinsten täcker de massiva förlusterna i andra bolag i koncernen. Varför rör sig dessa människor i finrummen? Hade omsättningen skalats om till ett litet bolag så hade det handlat om en misslyckad minilivs med jätteskulder, vars ägare inte haft råd att tanka sin Toyota från 1987. Än mindre skatta och besiktiga den.

  Har Bonniers fortsatta generella makt möjligen en direkt koppling till deras nu döende gammelmedia. Har politikerna missat att ingen bryr sig om vad Bonnier torgför i sina mediekanaler? Bonnier AB är en papperstiger. Det skall bara sjunka in hos rädda människor i Stockholm. Det farliga är om de hinner censurera bort sina alternativa konkurrenter genom att hota politiker och till och med stora bolag som Google.

  Jag önskar att svenskarna förstod att vi just nu springer ett livsavgörande lopp där motståndarna är globalister, media, politiker, vänstern och statstjänstemän i en ohelig allians. En allians som har lite eller inget intresse i vilken värld våra barn får möta i en nära framtid. En allians som skriker hungrigt efter maktfullkomlighet och diktatur.

  Sveriges befolkning; fundera över vad Aesop skrev om att nära en orm vid sin barm. Minns bondens sista ord; -”Det är rätt åt mig”

  Om ni inte orkar använda sunt förnuft i er vardag och inte orkar lägga tid på att sätta er in i vilka dårskaper och vilken ondska politiker och makthavare (nuvarande och kommande) outtröttligt jobbar på att implementera så kommer era barn oundvikligen att växa upp i en grym och ondskefull värld. Det är dags att ändra riktning. Förstår ni inte det? Ni måste börja ifrågasätta. Att se saker i ett större perspektiv.

  Samhällskontraktet är brutet. Men ingen reagerar. Allt går enligt planerna.

 76. Mitt förakt för svenskt PK-media är kompakt, totalt och troligen tidlöst. Journalister som inte är annat än nyhetsbyråernas skrivbiträden. Ägarna av media, eller de som är beroende av ägarna fördummar lyssnare och läsare. De människor som ser sig som judar och mosaiskt troende,, får oförskylt bära ansvaret för ägarnas oftast zionistiska livssyn och politik. Det är hur som helst dessa som ser till att följande Ron Paul klipp inte presenteras i Sveriges media.
  https://youtu.be/Y3l3YVgpuRQ

 77. Trevligt att någon äntligen ryter till om Granskning Sverige och de odemokratiska metoder DN, Expressen och ägarna utövat för att tysta ner dem. Det kanske är på sin plats att det blir en riktig utredning om detta så alla vet vad som gäller i framtiden!

 78. Nej, det står inte särskilt bra till med det fria ordet i dagens Sverige. Vi har på kort tid fått pensionärer som döms för hets mot folkgrupp när de ilsket slinter på tangenterna, vi har medborgarjournalister som jagas av etablerade medier som ser till att deras kanaler stängs ner, och vi har politiker som utlovar hårdare tag mot dem som inte rättar in sig i värdegrundsledet (läs: som kritiserar den förda politiken).
  Samtidigt planeras en grundlagsändring som ytterligare ska beskära mångfalden av röster som deltar i samhällsdebatten. 250 stolta år av yttrandefrihet monteras nu ner i rask takt. Och medborgarna ska helst förbli ovetande om vad som pågår, skriver Katerina Janouch.
  http://katerinamagasin.se/hotet-mot-yttrandefriheten-om-grundlagsandringen-gar-igenom-kan-alla-kritiska-roster-tystas/

LÄMNA ETT SVAR