Vid en kontroll upptäcktes att restaurangen i fråga använde något okonventionella metoder för att tillreda sås. Metoden är dock inte helt ovanlig.

Det var under en livsmedelskontroll som hälsoinspektören upptäckte att restaurangen använde en slagborrmaskin med cementblandarborr för att laga mat.

LÄS ÄVEN: 14 000 indier i ”Foodorainvandring” till Sverige

I rapporten från Norrbottens samhällsbyggnadsförvaltning står dessutom att borren låg placerad på hög kläder intill toaletten.

Bland övriga anmärkningar fanns att köket var smutsigt och att gårdagens ris serverades till gästerna.

Borrmaskin populärt

Detta är inte första gången det upptäcks att borrmaskinen använts vid såstillverkning på restauranger. Vid en kontroll på en pizzeria i Falköping 2017 upptäcktes att man blandade såser med en borrmaskin med blandarstav avsedd för att blanda färg och cement.

– Den är inte lämplig att använda den här utrustningen vid livsmedelstillverkning eller i kontakt med livsmedel, sa handläggaren Anna Klostergård.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Matbudet bajsar vid budbilen – konfronteras av ordningsvakt