drottningtorget-goteboerg-sparvagn-83763-bild-Lennart-Bolks-Wikimedia

Drottningtorget i Göteborg: Bild: Lennart Bolks.

Inrikes

Reste utan spårvagnsbiljett – slog kontrollant medvetslös

Publicerad 11/24/2021
Annons

En biljettkontrollant på en spårvagn misshandlats vid 08:30-tiden på onsdagsmorgonen svårt vid Drottningtorget i centrala Göteborg. Det slutade med att kontrollanten föll medvetslös till marken.

Det var när en person inte kunde uppvisa giltigt färdbevis som denne blev våldsam och gick till fysisk attack mot biljettkontrollanten. Det utövade våldet var så grovt att kontrollanten förlorade medvetandet och föll handlöst till marken.

En läkare som befann sig i närheten undersökte tjänstemannen och stannade på platsen tills ambulans anlände. Det framgår inte hur allvarliga skador den misshandlade åsamkats.

Polisen fåordig om jagade gärningsmannen

Polisen vill inte uppge gärningspersonens härkomst men uppskattar utifrån vittnesuppgifter att det är en man i dryga 25-årsåldern som nu jagas. Vid sidan av många vittnen finns också övervakningskameror i området som man tror har dokumenterat brottet.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar i en kommentar till media följande om händelsen:

– Det är en kille på spårvagn nummer 11 som blivit kontrollerad. Han har blivit avtagen vagnen då han saknat giltig biljett. Då börjar han slå kontrollanten som ramlar ner och blir liggande på marken. Gärningsmannen som är i 26-27 årsåldern springer från platsen i riktning mot Nordstan. Polis har sökt av torget, Kungsportsplatsen och Stenpiren utan resultat.

Problemtyngd stadsdel

Nordstan är idag ett djupt problem- och brottstyngt område i centrala Göteborg och kontinuerligt en skådeplats för grova brott, det stora flertalet begångna av personer tillhörande kriminella och antisociala invandrargäng.

Försök har gjorts att möta brottsligheten med att bjuda gängen på kaffe och bulle. Projektet har inte krönts med den framgång som initiativtagarna i staden hoppats på.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons