Gula västarna

Gula västarna skingras av nederländsk polis. Foto: Faksimil YouTube.

Utrikes

Ridande polis bröt upp Gula västarnas protest i Nederländerna

Publicerad 1/2/2019
Annons

Den gångna helgen protesterande medborgare i närheten av det nederländska regeringskansliet och parlamentet iförda gula västar. Folksamlingen skanderade missnöje med den rådande politiken. Mot slutet av demonstrationen valde polisen att rida in med hästar i folksamlingen.

Det är inte bara i Frankrike som medborgarna protesterar mot sina politiker. På lördagen samlades mellan 150-200 människor till en demonstration i centrala Haag, rapporterar Reuters.

Iförda gula västar och med nederländska flaggor i händerna hölls protester vid ett torg intill regeringskansliet och vid parlamentet. Man skanderade kritiska ramsor mot den sittande regeringen. I slutet av demonstrationen gick polisen in med kravallutrustade poliser och hästar för att skingra folksamlingen.

Enligt polisen greps åtta personer men inga skador genom vandalisering har rapporterats. Polisen förklarar agerandet vid torget med att poliser ska ha utsatts för stenkastning och pyroteknik.

Demonstrationen filmades av arrangörerna. Av avsnittet nedan ur filmen framgår hur ridande polis skingrar demonstranterna.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
882Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons