Rasmus Giertz (SD) / Elias Semaan som var mest aktiv av invandrarna. Faksimil Facebook

Inrikes

Invandrare hotar SD-politiker utanför hemmet

Publicerad 9/4/2022
Annons

Den sverigedemokratiske riksdagskandidaten Rasmus Giertz har lagt upp en video i sociala medier som visar hur han förföljs och hotas av invandrare, på väg hem från ett torgmöte inför valet.

Rasmus Giertz hade just återvänt till Falun, från ett torgmöte som hållits tidigare under dagen i Borlänge, när han blir verbalt trakasserad och hotad av några invandrare som följer efter honom. På dålig svenska börjar en av dem beskylla Giertz för att vara våldtäktsman, samtidigt som han filmar och påstår sig ”streama live” för tusen följare på TikTok.

Gierts, som kandiderar till riksdagen för SD, bar kläder med paritet logotyp, något som verkar ha varit den primära orsaken till invandrarnas attack. Även Giertz börjar filma, en video han senare lägger upp på Facebook.

I videon framgår hur invandrarana förföljer honom ett par hundra meter, med ett konstant flöde av hot, beskyllningar och glåpord. Bland annat uppges ”tio grabbar” vara på väg för att ”ta hand om honom” och han beskylls för att vara våldtäktsman och bilbrännare. Även diverse otrevligheter gällande Giertz mor tas upp.

LÄS ÄVEN: 603 204 utlänningar har rätt att rösta i kommunalvalet

Förföljdes till sitt hem

När han väl nådde sitt hem hängde invandrargänget hängde kvar utanför porten. Till slut valde han att ringa polisen. Innan de kom hade gänget dock skingrats. Giertz följde med poliserna runt i området i ett försök att identifiera dem men jakten blev utan framgång.

– Det här sätter verkligen fingret på vad som är så fel i Sverige idag. Det här är inte en enskild isolerad händelse utan en konsekvens av den invandringspolitik vi haft i Sverige. Liknande händelser kommer bli allt mer förekommande om vi inte får till en förändring efter valet den 11:e september, säger Giertz i Riks.

På Facebook skriver Giertz ”Om ni fortfarande inte röstar på SD, kolla på denna video. Är detta den berikande mångkulturen?”. Videon kan ses nedan.

I ett mejl till Samnytt beskriver Giertz händelserna så här:

”Jag hade varit på torgmöte i Borlänge i samband med att sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof talade.

Jag åkte sedan tillbaka hem till Falun. När jag gick från bilen till min bostad, så fick två stycken invandrarungdomar syn på mig och mina SD-plagg som jag hade på mig. De förföljde mig ända fram till min bostad. De skrek förolämpningar som: ”rasist, sd-fitta, sverigedemokratfitta, äckliga råtta, pissluffare och diverse förolämpningar om ”min mammas fitta”.

De hävdade också att jag befann mig på ’deras område’ och att jag skulle gå hem med mig och ringa polisen för att hans grabbar är på väg. Vidare så sa han att ’en stor kille är på väg som ska snacka med mig’, att jag ’skulle ringa alla mina kamrater så ringer han sina’.

Han kom även med påståenden som att jag ska ha bränt bilar och våldtagit hans syster.

Efter att jag kommit in till min bostad så kunde jag se genom fönsterna att de fortfarande stod kvar utanför min lägenhet. Jag ringde då polisen, polisen höll ett förhör med mig i min bostad och en anmälan är upprättad.”

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons