migrantattack badalona
Utrikes

Rivaliserande migrantgäng beväpnade med machetes i blodig massaker på spansk tunnelbana – en död

Publicerad 10/30/2019
Annons

Bråket mellan 30 migranter, samtliga pakistanier, utbröt på söndagen på tunnelbanestationen La Sagrera i Barcelona vid Badalona, Kataloniens tredje största stad. Bilder och filmer från platsen visar hur offer ligger halvt medvetslösa i blodpölar.

Bråket ska ha utkämpats mellan två gäng. En mängd olika vapen ska ha använts som baseballträn, yxor och machetes. En man dog och ett flertal har skadats varav två allvarligt. Nio stycken har arresterats.

https://twitter.com/gemmaod1/status/1188929494742196229

På polisen bekräftar man att dödsfallet gäller en pakistansk man. Även samtliga nio arresterade är pakistanier. Männen är mellan 15 och 30 år.

Den exakta orsaken till bråket är ännu oklart men beskrivs som en hämndattack och har troligtvis att göra med kontrollen över drogförsäljningen i området.

Badalonas borgmästare Alex Pastor är bestört över bilderna samtidigt som han tackar den lokala polisen för sitt snabba agerande. Även stadens före detta borgmästare Xavier Garcia Albiol har kommenterat händelsen som han beskriver som brutal och uttrycker oro över situationen i vissa delar av staden.

https://twitter.com/JackNic02816414/status/1188830255198420994

Enligt spansk media har polisen i Katalonien genomfört flera tillslag mot pakistanska gäng som gör upp på gatorna där konflikten gäller kontroll över den lokala drogförsäljningen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
845Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons