En imam som är verksam i en källarmoské i Malmö avslöjas försvara halshuggningen av läraren i Frankrike och sprida hat mot judar som han menar är grisars och apors avkommor. Imamen har även gått till attack mot så kallade moderata imamer som ägnar sig åt brobyggande i staden. Detta menar han enbart sker för att behaga de otrogna och på det sättet tjäna pengar. När Samhällsnytt ringer upp imamen slänger han på luren.

Det var på måndagsmorgonen som det uppmärksammades att 58-årige Rosengårdsimamen Basem Mahmoud, som även kallar sig Abu Hamza och Basem Dwekat, predikar hat i al-Sahaba-moskén i Rosengård vanligtvis för mellan 50-100 personer.

LÄS ÄVEN: Judehatande ramsor på arabiska under kravallerna i Malmö

Imamen: ”Vi erkänner inte dem – de representerar ingen”

I samband med att dansk-svensken Rasmus Paludan och hans islamkritiska parti Stram Kurs skulle besöka Malmö för att bränna muslimernas heliga bok Koranen i en demonstration för yttrandefrihet gick företrädare från bland annat Malmö stad, Polismyndigheten och andra religiösa samfund samman med muslimska församlingar för att motsätta sig demonstrationen och mana till lugn bland invånarna.

Men imamen Mahmoud menar att dessa imamer som anses moderata inte representerar någon muslim. Han slår fast att muslimer som satt sig vid bord med judar inte är riktiga muslimer och att de står vid helvetets portar.

– Dessa imamer vill bara behaga de otrogna, de representerar inte oss. De representerar ingen. Vi hatar dem, ska Mahmoud ha sagt enligt Kvällsposten.

– De som deltog på mötet representerar inte muslimer. Vi erkänner inte dem och vi lyssnar inte på dem. Vi hatar dem.

Imamen: ”De ljuger och är bara ute efter pengar”

Mahmoud har även framfört att de imamer som på olika sätt samarbetar i brobyggande med svenska staten är lögnare som bara är ute efter att ta del av bidragspengar.

– Dessa imamer har gjort att staten och Sverige hånar oss. De ljuger och är bara ute efter pengar, och svenskarna vet att dessa imamer är lögnare men använder dem ändå för sina egna ändamål.

Vill du hjälpa oss växa och utmana gammelmedia?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Predikar judehat: ”Grisars och apors avkomma”

Det är även känt att Mahmoud ofta predikar hat mot judar. Han har bland sagt att judar är avkomma från grisar och apor.

– I alla tider är det samma bedrägliga skurkar som står i vägen för de rättrogna. Alla vet att västländerna styrs av judar. Judarna är deras härskare. Judarna är grisars och apors avkomma. De är fientliga mot muslimer, men de kommer stå hjälplösa mot islam, ska Mahmoud ha sagt enligt Kvällsposten.

Försvarade halshuggning av Samuel Paty

I samband med att den franske läraren Samuel Paty visade upp Muhammedkarikatyrerna i sin undervisning av yttrandefrihet kommenterade Mahmoud händelsen med att reagera ilsket på de som tar avstånd från mordet.

– En person som älskar sin religion blir arg och slaktar läraren med en kniv vid rännstenen, eftersom läraren är oren och rännstenen är den enda plats han förtjänar. Det är en enkel ekvation. En från deras sida syndade genom att förolämpa profeten, och en från vår sida syndade och dödade läraren som förolämpade profeten, ska Mahmoud ha sagt enligt Kvällsposten.

Imamen: ”Du kan inte arabiska – du kan ingenting”

När Mahmoud konfronterades med frågor om hans uttalanden i källarmoskén ville han inte kännas vid att han bland annat kallat judar för ”grisars och apors avkomma”. Detta trots att uttalanden finns dokumenterade på film.

– Jag vill faktiskt inte diskutera mer med dig. Det är inte din sak att undersöka såna här grejer. Du är inte expert på religion. Du kan inte arabiska. Du kan ingenting. Du är inte jude heller så vad har du med saken mellan mig och judarna att göra, konstaterade Mahmoud för Kvällspostens reporter.

Kan inte utvisas – slänger på när Samhällsnytt ringer

Efter den senaste tidens terrorattacker runt om i Europa har en politisk debatt blossat upp där bland annat Sverigedemokraterna och Moderaterna uttryckt att islamister ska utvisas till sina hemländer.

När uppgifterna om Mahmoud avslöjades tog debatten återigen fart där flera vill se imamen utvisad. Samhällsnytt har tittat närmare på Mahmoud som är från Amman i Jordanien och folkbokfördes i Sverige 1989-11-06. Han erhöll svenskt medborgarskap 1993-09-13 och politikernas olika utspel om utvisning är därför inte möjligt med rådande lagstiftning.

På måndagsmorgonen pratade Samhällsnytt med Mahmoud för höra närmare vad han menar med brobyggande imamer som ljuger och försöker behaga otrogna. Men istället för att svara på frågan slängde han på luren.

LÄS ÄVEN: Helsingborgs moské om SD:s islamkritik: ”Inte hälsosamt för samhället”