Sjukhus vård sjukvård läkare äldre pensionär äldreboende

Genrebilder. Faksimil Facebook

Inrikes

Rullstolsburen kvinna slogs i huvudet och rånades i sjukhuskorridor

Publicerad 12/28/2019
Annons

Dagen före julafton överfölls en rullstolsburen kvinna på Sundsvalls sjukhus. Gärningsmannen gick till attack bakifrån genom att slå kvinnan i huvudet och därefter rycka hennes plånbok. 

Det var strax efter att kvinnan hade tagit ut kontanter vid en bankomat belägen i en sjukhuskorridor och sedan var på väg tillbaka till sin avdelning som hon överfölls, rapporterar Sundsvalls Tidning.

LÄS ÄVEN: 80-årig kvinna i Sandviken rånad av två män

Patrik Sundlöf vid Sundsvallspolisen är förundersökningsledare i fallet och uppger att rånaren dök upp bakom kvinnan och sedan landade ett slag i hennes huvud. Kvinnan försökte försvara sig mot mannen genom att slå tillbaka.

Rånaren greppade då tag i kvinnan och lyfte upp henne ur rullstolen samtidigt som han stal hennes plånbok med de uttagna kontanterna. Därefter flydde han från korridoren.

När tidningen pratar med Mats Jonsson som är säkerhetsansvarig vid i Region Västernorrland slår han fast att han aldrig tidigare i sin karriär har varit med om en sådan här brottslighet.

– Jag har jobbat med det här på regionen i 17 år och aldrig varit med om att någon blivit rånad inne på sjukhuset på det här sättet tidigare, säger Jonsson.

Säkerhetsansvarig: ”Ett klientel som egentligen inte har där att göra”

Det framgår att det är möjligt för vem som helst att gå in i sjukhuset eftersom entrén alltid är öppen. Säkerhetsansvarig berättar för tidningen att de vidöppna entrédörrarna gör att sjukhuskorridoren är ”lite som en värmestuga för ett klientel som egentligen inte har där att göra”.

Vidare varnar han för att att sjukhuset framöver kan tvingas att låsa dörrarna ”som man gör på vissa håll i USA”.

– Vi kunde förstås göra som man gör på vissa håll i USA och låsa alla dörrar och entrén, men vi hoppas att vi inte får den utvecklingen, säger Jonsson.

Polisen meddelar att de vädjar om hjälp från allmänheten för att kunna identifiera rånaren.

LÄS ÄVEN: Invandrargäng rånade 70-årig kvinna med rullator

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1231”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons