ryanair

Foto: Bene Riobó, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Ryanair börjar flyga från Arlanda

Publicerad 5/6/2021
Annons

På en pressträff på torsdagen meddelade Ryanairs vd tillsammans med den statliga flygplatsägaren Swedavia att flygbolaget efter att ha lämnat Skavsta flygplats för ungefär ett och ett halvt år sen nu flyttar till Arlanda.

Det var i december 2019 Ryanair meddelade att företaget skulle lämna Skavsta men fortsätta trafikera flygplatsen, dock med ett minskat utbud. På torsdagen avslöjade vd:n Eddie Wilson att Arlanda blir flygbolagets nya bas med två flygplan. Satsningen på Arlanda innebär 21 rutter, 89 avgångar i veckan och 60 nya jobb.

Man kommer inte att lämna Skavsta helt utan använda båda flygplatserna.

– På flera destinationer flyger vi från ett antal flygplatser. Som i Milano där vi har både Malpensa och Bergamo och i London där vi flyger från Gatwick, Luton och Stansted. Det finns alltid utrymme för konkurrens. Vi behöver se över våra kostnader, men vi är ganska nöjda med att flyga från båda flygplatserna, säger Ryanairs vd Eddie Wilson på presskonferensen.

Wilson säger att han hoppas att de kommer kunna flyga från Skavsta men att det är upp till flygplatsen och att de erbjuder Ryanair ett lämpligt kontrakt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons