Det finns planer från ryska vetenskapsmän att försöka återskapa den ullhåriga mammuten, som varit utrotad sedan länge. Enligt BBC låter det otroligt men sägs vara ett seriöst projekt.

Experimentet kommer innefatta att söka efter och studera hela celler i välbevarade kvarlevor från uråldriga djur, som exempelvis mammuten, för att se om det är möjligt att klona dem efter att de blivit utrotade.

Forskningsprojektet kommer ta plats i Yakutia som officiellt är en del av Sakha-replubliken, en del av den ryska federationen. Det är ett väldigt stort område där nästan hälften av det ligger inom den arktiska cirkeln, rapporterar BBC.

De kalla temperaturerna där har lett till att ett antal uråldriga djur har hittats relativt välbevarade i permafrosten, som är ett tjock lager under ytan på marken som förbli fruset året om.

Detta är dock inte första gången något liknande diskuterats. År 2015 handlade det om att försöka ändra DNA:at på en elefant – den närmsta släktingen till mammuten som fortfarande är vid liv.

På detta sätt kan ett nytt djur skapas som då skulle vara en mix mellan en mammut och en elefant. Det projektet ska ha kostat hundratals miljoner pund, men ännu har inga rapporter kommit om någon framgång på området.

Den ullhåriga mammuten fanns runt om på jorden under senaste istiden och har även påträffats I Storbritannien. Det är oklart varför de dog ut omkring för 10 000 år sedan, men det kan ha att göra med förändringar i klimatet.