LO-borgen i Stockholm. Foto: Bronks.

S fortsätter tappa stöd bland LO-väljare – ökar istället för SD

Delningar

I Statistiska centralbyråns novembermätning uppgav 46,4 procent av LO-medlemmarna att de sympatiserade med Socialdemokraterna. I den senaste mätningen i maj låg motsvarande siffra på 38,5 procent.

Idag presenterar SCB skattningar av partisympatier i väljarkåren, alltså vilket parti man anser sig stå närmast, vilket nödvändigtvis inte alltid är det parti man skulle rösta på i ett riksdagsval.

Den ihärdiga kampanjen mot SD tycks inte ha gett LO valuta för pengarna. Medan stödet för Socialdemokraterna fortsätter sjunka, förblir Sverigedemokraterna näst största parti bland LO-medlemmarna med ett ökat stöd på nästan fem procentenheter jämfört med novembermätningen, från 20 till 24,9 procent.

LÄS MER: S-ras och SD-uppgång i SCB:s partisympatiundersökning

Det är idag 29,6 procent som sympatiserar med Socialdemokraterna, en minskning på fyra procentenheter sedan november. Andelen som säger sig rösta på partiet är dock något lägre, 28,3 procent.

För Sverigedemokraterna är förhållandet det omvända – här uppger sig 14,7 procent sympatisera med partiet men 18,5 att de skulle rösta på partiet.

SD-stödet ökar även bland de med utländsk bakgrund, från 10,6 till 12 procent. Ökningen är i denna grupp större bland kvinnor än män.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

282 KOMMENTARER

 1. Jag hoppas att de flesta ljuger pga risken för repressalier från ovan nämda vänsterkollektiv. Vi vet ju alla vad som händer med en Sd:are med förtroendeposition inom fack/LO.

  Utan 50% som öppet erkänner av LO-kollektivet så kommer dessa avstannade ideologiskt kalbrandsdöda vänstermänniskorna aldrig att vakna upp och äntligen bli pragmatiska.

 2. Man röstar givetvis på det parti,som gynnar en själv.

  Och då är ju socialdemokraterna inget alternativ.

  Facit på sosseriets politik går att avläsa i vardagen,

  Slutbetyg:

  Icke godkänt.

  • ”Man röstar givetvis på det parti,som gynnar en själv.”

   – och det är detta faktum som gör att representativ demokrati inte fungerar.

   • Demokratin har sina nackdelar.

    Majoriteter kan vara väldigt knappa.

    Och då kommer den relativt stora minoriteten i kläm.

 3. Alla som har upplyst vänner och allmänhet om upplevda konsekvenser av krossandet av Sverige med EU och Massinvandring från ett fåtal länder, har blivit illa behandlade.

  När allt fler själva upplever vardagliga konsekvenser: egna barns skolor, sjuka anhöriga, bostadslöshet, arbetslöshet, våld, terror och skottlossning… kommer de självklart att gå till SD!

  Landet Sverige, det Svenska Välfärdssystemet och Svenska Folket kan endast skyddas och hjälpa andra länder, genom SWEXIT, Återvandring och SD!

  • Jag har varit medlem i transport . Men har lämnat . När jag sa upp mig frågade personen på transport varför . Mitt svar . Jag vägrar att bet ett parti som dödar mitt land . Hans svar . Dig kan jag inte argumentera med . SD för 4 de valet i rad . Stolt medlem .

 4. 11% av utrikes födda röstar på SD undrar hur 7 klövern kan motivera att SD är ett rasistiskt parti? Dom har ljugit hela tiden för det svenska folket.

 5. Tappar Socialdemokraterna arbetarklassen så har partiet förlorat sitt existensberättigande.
  Jag tror att SD har mycket att hämta inom medel och övre medelklassen, som nu har börjat fått smaka på det mångkulturella samhället. Inom överklassen och de gamla adelssläkterna finns inget att hämta för SD. De utgör högst 3% av befolkningen och de röstar av tradition på Högerpartiet.

   • Det är lätt att förutse. De har ju fått extremt allvarliga varningar från sossekollapser i andra länder, Frankrike t.ex. Men de har inte alls reagerat. Det betyder ju att de saknar förmåga att reagera och aldrig kommer att reagera på någonting.

 6. Ett LO som utesluter medlemmar för att de röstar på SD.

  Kan inte vara förenligt med en rättsstat.

  LO-ordföranden borde åtalas för brott mot grundlagen om yttrandefriheten.

  • Det går inte att väcka åtal om brott mot grundlagen! Ingen domstol är behörig att pröva sånt. Grundlagen är alltså ingen riktig lag, det är bara en propagandatext. Riksdagis är totalitärt maktfullkomlig.

   • Sverige har ingen författningsdomstol.

    Däremot ett .konstitutionsutskott.

    Även om det är tandlöst,så borde LO-ordföranden ställas till svars där.

    Enskilda uteslutna SD-medlemmar måste även kunna göra en anmälan om diskriminering.

    • KU prickar. Den kallade ”tar sitt ansvar” och fortsätter som vanligt. KU, som borgarna instiftade, är en verkningslös charad. Om något lurar den folk att tro att vi har någon form av granskning av makten. KU:s roll är de facto tvärtom att fria makten genom att ”prata ut om problemet” och sen fortsätta med mer av samma.

 7. Nu fattas det bara att de 9000 skäggiga lögnhalsarna blir snabbehandlade till Svenska medborgare..

  Med full rösträtt..

  Så de kan ”betala tillbaka” till S, C, V och MP med lite köpta röster..

 8. Jag har aldrig riktigt förstått det där; Om jag sympatiserar med ett parti och anser att det partiet står mig närmast, varför skulle jag då rösta på något annat parti?

   • Jo, men det är en illusion. Hur mycket ”taktik” har man med 1 av 6 500 000 röster? Att rösta är en samvetsfråga, räkna inte med att ens enskilda valsedel spelar någon roll för parlamentets sammansättning (det har den aldrig gjort vid fördelningen av något riksdagsmandat). Om varenda M-medlem röstade på KD, så skulle de bara få +0.7% extra.

    Man röstar symboliskt för det rätta i hopp om att man har sällskap. Taktikröstande duger inte. Moderater kommer att taktikrösta på KD om de har 2.5% i OU inför valet. Och KD:are kommer att taktikrösta på M för att inte riskera kasta bort sin röst.

  • Om partiet har en i grunden vettig ideologi men oduglig ledning. Eller hamnar under 4%. Eller inte tar den viktigaste frågan invandringen på allvar.

 9. Många som knappt kan säga vem som leder Socialdemokraterna ger fortfarande sitt stöd till partiet,tror inte det finns något annat parti som har så många ovetande väljare i sina led,den typen av väljare skulle antagligen inte heller rösta på en person som uttryckte sig kunnigt och pragmatiskt.

 10. ”För Sverigedemokraterna är förhållandet det omvända – här uppger sig 14,7 procent sympatisera med partiet men 18,5 att de skulle rösta på partiet.”

  Det är alltså 4 procentenheter eller 25% utav SDs väljare som inte sympatiserar med partiet. Det här är en svaghet och förr eller senare kommer de att gå till ett annat parti. Detta är en stor möjlighet för AfS, jag tror inte att S m.fl. har någon möjlighet att locka tillbaka dessa procentenheter.

 11. Det mest anmärkningsvärda är att censurmedierna uppger att orsaken till S minskning är ”den hårda flyktingpolitiken”, Ha! As twisted as possible!

 12. Uppfostringen av de svenska medborgarna går inte så bra för regeringen Löfvén.

  Att demokrati betyder att folket ska ha makten.

  Har tydligen Löfvén inte förstått.

  • Löfvén ser fram emot pensioneringen efter valet i höst. Hans order är att samtidigt argumentera för fri migration och ordning i migrationspolitiken. Det går inte ihop och det vet Löfvén.

 13. Löneklyftorna ökar. LOmedlemmarna är förlorare. Då man sätter märket alldeles för lågt. Pengarna äts upp av inflationen. Kostnadsökningarna på boende, mat, bilskatter, bränsle, flygskatter etc är större än löneökningarna.
  De största förlorarna är vanliga jobbare i glesbygden.
  Varför ska man rösta på sossar, VP, C, eller miljöpartiet då? Skatten kommer öka enormt de närmsta åren för att försörja folk som måste utbildas och ha skattefinansierade anställningar. Politikerna vill sno dina pengar för att ge till folk som inte behöver anstränga sig. Det var aldrig meningen att fullt friska personer från utlandet ska ta del av vårt socialförsäkringssystem. Svenska politiker har gjort det meningslöst för en svensk person att betala skatt. När till och med personer som Mona Sahlin motvilligt betalar skatt. Då har det gått långt. Sossarna överger sitt parti för att det inte lönar sig att arbeta.

 14. Är det någon som vet vilket fak dom som är anställda på LO är med i? Dom kan ju knappast vara med i LO, eftersom facket är en motpol till sin arbetsgiv.

 15. Alliansen och särskilt M gör bort sig totalt. Kd ryker och alliansen är upplöst, sedan vill ingen samarbeta med Sd. Resultatet blir att S får chansen att bygga regering igen. Av allt att döma så kommer M att släppa igenom pajasen Löfven en gång till, så att han kan bilda ännu en inkompetent minoritetsregering. Låt. Det. Inte. Ske.

 16. Två av nio sossar med utländsk bakgrund har övergett dem denna mandatperiod, S går från från 47.6% till 39% bland utbakarna. Finns säkert flera förklaringar, som att de förstår hotet från islam och att de vill inte ha nyinvandrad konkurrens om statens fjäskande. Jag tror också att många invandrare naivt sympatiserar med sossarna från början, för att de hört talas om Olof Palme i hemlandet. Efter ett antal år i Sverige börjar de fatta att sossarna har fel och misslyckas och är ett gäng pajasar.

  PK kan inte fatta att ”de stackars hudfärgade” inte diggar deras avgudadyrkande av dem.

 17. Socialdemokraterna hette tidigare Socialdemokratiska Arbetarepartiet, ett parti som byggde sin politik på etnicitet, partiet byggde sin existens på att ställa den etniska arbetarklassen mot andra etniska grupper i samhället och att med hot om generalstrejker och inbördeskrig tilltvinga arbetarklassen förmåner.

  Idag säger Socialdemokraterna att man representerar hela världens befolkning och att alla jordens invånare är välkomna till Sverige för att leva på välfärdssystemet.

  Konstigt att partiet tappar mark?

 18. Det finns två anledningar att rösta på S:
  1. Man vet inte att Sossarna är loket för Sverige kollaps.
  2. Man tycker det är OK att Sverige kollapsar.

 19. Många vanliga jobbare har drabbats hårdast av invandringen. Både i bostadsområdet med hyresrätter och i arbetet. Då de först får vara med och betala för invandrarens hittepåjobb. Som samtidigt konkurrerar ut dem. Då löner för invandrare inte belastar arbetsgivarens konto. Varför ha svenskar när man kan få två utlänningar för samma pris. NU vill LO att arbetsgivarna helt ska slippa betala lön för utlänningar. Staten ska stå för lönen.
  LO och sossarna är inte svenska arbetares vänner längre. Sedan blir de förvånade när folk röstar på SD. Ha ha. De är dumma i huvudet på riktigt.

 20. När man värnar mer om andra länders medborgare än sina egna, så får det konsekvenser!
  Hoppas innerligt att S hamnar under 20%!
  Gråtande sossar, kommer göra underverk för hopp och framtidstro!

  • Varför ska man titta på ett sådant påklistrad epitet som nationalitet utgör? Man ska hjälpa den människa som lider mest. Nationer, nationaliteter och gränser är enbart illusoriska tankekonstruktioner utan någon som helst förankring i verkligheten. Det enda som funnits, finns och kommer att finnas är individer.

   • Och vem ska betala? Har du lust att få dina pengar näst intill konfiskerade för att försörja andra ”individer”? Det är lätt som en plätt att säga ”tulipanaros” verkligheten pockar dock på uppmärksamhet och det är inte säkert att, som i din värld, alla andra har lust att betala!

   • ”Individen” är också en tankekonstruktionen. Vissa kulturer anser att familjen, släkten eller stammen är viktigare än den s k individen. I Sverige har vi haft nationen som en fungerande enhet i flera hundra år. Om vi upplöser den och blir gränslösa då fungerar inte vårt samhällssystem som bygger på gränser. Gränslöshet blir kaos och kaos blir upplopp och krig. Pick your choice!

    • Anse är också en tankekonstruktion. Det enda som existerar är individer. Men för att försöka kringgå livets obotliga ensamhet från väggen till graven har vi uppfunnit diverse illusioner.

   • Jag håller inte med!
    Personligen så tror jag att du hamnat fel! Politism, Expo, ETC eller varför inte ett par tal av Soros, är nog sajter och personer som intresserar dig mer än oss normala.

   • Jag tror att du har rätt. I en avlägsen framtid (räkna med minst en miljon år) är gränserna borta och vi har en världspresident. Men tills dess gör vi nog klokt att bevara våra landgränser med kulor och krut! Innan nån annan gör det åt oss….

   • ”Man ska hjälpa den människa som lider mest.”
    Här håller jag med!
    Vi bör snarast skicka ut majoriteten av de 1.6miljoner ekonomiska turister vi tagit emot, de sista decennierna och istället lägga delar av de tusentals miljarder som kostnaderna varit, på de av världens flyktingar som lider mest!

    • Det var ett förslag som kanske inte var så genomtänkt.Hade vi haft en situation där bara inrikesfödda svarade för arbetskraftsförsörjningen skulle antalet arbetstagare inte räcka till. Arbetskraften skulle till och med krympa i Sverige. Det skulle vara väldigt bekymmersamt för den ekonomiska utvecklingen i Sverige.

     ”Tusentals miljarder”?
     Har du rökt något olämpligt?

     • Jag kan rekommendera ESO-rapporten! Där framgår kostnader per ”flykting”! Blir ju rätt enkelt att räkna på, då antal är känt!
      Skillnaden är att det inte inkluderar alla kostnader eller anhöriga till ”flyktingarna”!
      Så ”tusentals miljarder” är ingen överdrift, frågan är bara hur många tusen!
      Om man okontrollerat fyller på landet med ekonomiska turister, så uppstår givetvis brister inom vissa områden, ex tandläkare!
      Men det är fel, då vi inte har någon brist på sådana, utan ett överskott av personer med dåliga tänder som inte ens skulle vara här.
      Lösningen är att de som inte ska vara här, får hjälp hem!
      Problemet med ”brist på tandläkare” är löst.
      Samma problematik och lösning, går naturligtvis att tillämpa på diverse fler områden.

     • Flyktinginvandring är det inget land som bedriver pga att det skulle innebära ekonomiska fördelar för mottagarlandet. Trodde du verkligen det?
      Skälen är humanitära, om det inte är ett ord som är bekant för dig så slå upp det i en ordbok.
      Skulle Sverige utvisa 1,6 miljoner människor vilket är ditt totalt igenomförbara förslag skulle följande inträffa.
      Den svenska arbetsmarknaden skulle kollapsa, exportinkomsterna rasa och välfärden haverera.
      De internationella sanktioner som skulle drabba Sverige vid en sådan åtgärd är oöverblickbara. Ta och tänk efter lite före, innan du skriver.

     • Det är färdigtänkt!
      Jag har alltid trott att det är förknippat med brakförlust, både ekonomiskt, kulturellt och humanitärt.
      Men skönt att få det officiellt!
      Det är snarast personer som du själv, som hävdat ”vinster”, oklart vad för vinster.
      Det kan ju iaf inte vara ekonomiska sådana.
      Principiellt så ska givetvis alla som inte ska vara här ut!
      Konkret hur många det blir, vet vi ju inte ännu.
      Men skulle jag gissa, är det en betydande del.
      Garanterat hundratusentals! När det är avklarat, på det ena eller andra viset!
      Så kan vi diskutera din och dina vänners upplevda oro över ”arbetskraftsbrist”.
      Rörande internationella sanktioner, så ska vi givetvis följa avtal och regler! Jag ser rätt många fall, där ex Dublinförordningen inte följts.
      Även def av ”flykting”, verkar tolkats annorlunda mot gängse praktis. Senaste exemplet är de 9000 ”afghanska” och vuxna ”barnen”, som oftast både är födda och uppväxta i Iran ett bra exempel på.
      Välfärden har redan börjat haverera, för oss som den var tänkt för och som betalar för den!
      Det kommer bli ändring på det!

     • Det är ganska meningslöst att föra en debatt med någon som är så helt ute i det blå. Att utvisa även ”hundratusentals” kommer aldrig att ske för det går inte att utvisa svenska medborgare från Sverige.
      Och även om det gick så skulle det åsamka oerhörda skador på den svenska ekonomin. Men du får fortsätta leva i din utopi som aldrig någonsin kommer att bli verklighet.
      Ha det bra.

     • Detsamma!
      Vi får väl se hur det går!
      Men en märklig tro på att händelser och skeenden alltid är enkelriktade, till er fördel!
      I verkligheten är det naturligtvis inte så!
      Hur ex lagar stiftas, beror på vem som styr! Inte att de på något vis är gudomliga och eviga!
      Sen kan du ju se min kompromisvilja som ett svar på din sidas vilja till kompromisser i denna fråga, dvs icke-existerande!

 21. Sen 2014 (när Sossarna tog över i Rosenbad) så har en genomsnittlig svensk barn familj, med två arbetande föräldrar, fått en ökad skattebörda på ca 11.000 kronor per år.
  Nu slår Sossarna sig för bröstet och skryter om att de höjt barnbidraget med 200 kronor per månad.
  Låter ju inte speciellt ekonomiskt och arbetarvänligt ?
  Men en flyktingfamilj, med 11 barn, dom är säkert glada ?

  • Du behöver uppgradera dig lite på situationen i världen. Läs Roslings bok ”Factfullnes”
   Den genomsnittliga familjen i världen är numera en 2-barnsfamilj. Så även i Syrien varifrån nästan alla asylflyktingar kommer i från.

    • Om det finns en flyktingfamilj i Sverige med 11 barn har du naturligtvis inte den ringaste susning om. Men att tycka,tro, gissa och anse har alltid varit lätt, eller hur?…🤣

     • Du framstår som en rasist, förblindad av din personliga politiska övertygelse. ”Klart att vi måste hjälpa muslimer som inte är lika intelligenta som vi svenskar”, hävdade en annan vänstertok vid en diskussion.

   • Rosling var en tvättäkta globalist och klimatalarmist. Jag försökte läsa boken men gav upp efter två kapitel, lämnade tillbaks den till Amazon och fick pengarna tillbaka.

   • Haha, statistik är underbar. Med den kan man visa precis vad man vill. Visst är den ”genomsnittliga familjen i världen numera en 2-barnsfamilj” – Om man räknar in Kinas enorma population av 1-barnsfamiljer. Den genomsnittliga flyktingfamiljen i Sverige är långtifrån 2-barns dito.

     • Min gissning är betydligt över 2 barn. Har faktiskt aldrig påträffat en utländsk familj med färre barn än tre. Vare sig i Sverige eller ute i Europa….

 22. Förhoppningsvis blir det en ögonöppnare för de fd socialdemokratiska väljare som hoppar över till SD.

  Det blev inte så bra visade det sig att man stödde ett högerorienterat borgerligt parti som SD och gav dem inflytande när man själv tillhör gruppen arbetare. Lättlurad arbetarklass har funnits i alla tider, så inget nytt under solen.

 23. Kan bara säga att detta Parti S är för mig är ett stort kaos och Löfven och hans svänggäng är slut bara att inse när dom inte värnar sitt eget folk

  Man kan inte bita i den hand som föder partiet och det är vad sossarna gjort mot sina medlemmar

  Löfven är och förblir en stor pajas

  • Det går inte att vara globalist.

   Och samtidigt värna sitt eget folk.

   En sann demokrat.

   Är en hängiven nationalist.

 24. Hur länge kommer solidariteten för invandringen hålla. När arbetaren på fredagen kommer hem och ser hundratals arbetslösa invandrare sitta och grilla på grönytorna. På hans skattepengar. Knarket flödar och bilen brinner. Han vågar inte gå ut. Måste hålla familjen inomhus. Det är inte underligt att skötsamma invandrare röstar på SD.

 25. Arbetarna jobbar medans den nya adeln drar runt med barnvagnar i gallerior och grillar hela dagarna.

  LO har inget med arbetarna att göra.

 26. Sossarna och LO är körda. Det är deras kärnväljare som drabbas av invandringen. Lågavlönade och pensionärer. Inte höga tjänstemän och politiker som nu representerar partiet. När klyftorna blivit så stora att politikerna inte förstår arbetarnas situation. Då är klockan slagen. Goodby sossarna.

 27. De här människorna som fortfarande kan tänka sig rösta på sjuklövern, är de rädda för att sätta sig in i verkligheten? eller är de rädda att erkänna att de röstat fel hela livet? eller är de helt enkelt rädda för att för första gången i sitt liv ta ett eget beslut? de har ett löjets skimmer över sig.

  • De är rädda för att Storebror ska se dom, om de erkänner hur de egentligen känner och tänker.
   Framöver så släpper nog tveksamheten.
   Socialdemokraterna kanske räddade Sverige från inbördeskrig för 100 år sedan.
   Nu, när partiet står inför sin undergång, så kan vi konstatera, att de kanske har medverkat till ett.

 28. HEJA SD !
  Platta till dom otäcka politruckerna på LO,som inte är annat än ”Socialakrobaternas förtrupper.
  Dessa jäklar som försöker håller koll på hur strävsamma arbetare tycker och tänker.

 29. Den gamla arbetarklassens epok är över. De kval man sjöng om i Internationalen – fattigdom och slavliknande förhållanden – finns inte längre.
  Nu är det andra kval som vi alla lider av, nämligen bevittnandet av hur vårt fina land skänkts bort till främmande kulturer, och att tvingas se hur allt som byggts upp under århundraden har tagits över av inkompetenta idioter.

 30. Tror sossarna verkligen att en utsliten arbetare i övre medelåldern skulle rösta på ett ”arbetarparti” som tvingar honom att jobba till 67-70 år. Samtidigt som han ser unga invandrare köpa iphones på skattepengar?

 31. Det vi ser nu är detsamma som hände i Danmark för 10-15 år sedan. Ett socialdemokratiskt parti som kröp runt på alla fyra och bad folket om ursäkt ”för att de suttit på piedistaler i salonger och kallat folket för rasister”

  Socialdemokraterna i Sverige har inte lyssnat på folket, de har lyssnat på Bonniers.

 32. I gårdagens inslag, som förvånande nog visades i SVT, beträffande de 200 semesterhusen i Italien som såldes till maffian för endast 4 miljoner (värderade till ca 140 miljoner) försäkrade LO-representanten att det givetvis inte drabbade medlemmarnas inbetalningar.
  Min fråga är då varifrån de i så fall fått pengarna ifrån?
  Beskyddarverksamhet precis som maffian verkar väldigt lönsam.

 33. – Flumskolan drabbar barnen främst till dem som skapat den…
  dvs. de som har lågutbildade föräldrar.

  – Invandringsvansinnet drabbar barnen främst till dem som skapat det…
  dvs. de som har minst möjlighet att köpa sig bort från eländet genom segregerat boende.

  Nu har dessa barn och fler och fler av föräldrarna upptäckt detta enkelt förutsägbara faktum. Tyvärr tog det 40 år…!

 34. Att ”arbetarrörelsen” är ett minne blott är allmänt känt. Däremot är steget från tanke till handling ibland långt. Men nu tycks det som fler och fler inser att LO är ett tillhåll för samhällsparasiter som bara skor sej själv. Titta bara på Wanja Lundby-Wedins leverne och hennes husaaffär i Italien…Kommentarer överflödiga.
  Nästa steg för de som går över i SD är troligen och förhoppningsvis lämnar maffiaborgen och enbart har A-kassa.

 35. Arbetar folket verkar har vaknat, jag har själv jobbat i industrin där dom fackliga var sossar hela bunten och var som röst fiskare och påtryckare åt sossarna, men den tiden verkar nu vara slut, tack och lov. Att vara med i facket är lika med att vara socialdemokrat, tänk på det!

 36. En annan positiv grej för SD är att invandrare också går över från S. De som kom hit och har rotat sej har känner väl av den kränkning som det innebär för dom att dom fick jobba direkt och inte kunde glida runt på bidrag som de ankarbarn gör nu.

 37. ”S fortsätter tappa stöd bland LO-väljare – ökar istället för SD”, säger rubriken i Samhällsnytt.

  Aftonbladets rubriksättning lyder istället; ”LO-väljarna sviker S” vilket betyder att de FORTFARANDE INTE FATTAR ETT DUGG!

  Vem har svikit vem egentligen, Aftonbladet?

 38. Sosse partiet är ett arbetar parti, arbeta arbeta och arbeta tills ni dör. Den fete LO pampen som skulle se till att LO finansiärer skulle rösta på S.

 39. Byt namn på LO borgen till SD borgen och sparka sedan ut alla feta LO pampar på gatan. Sedan skall dom få leva på samma ersättning som en fattigpensionär får göra.

 40. Massinvandring gynnar inte arbetarklassen. Med detta i åtanke blir det inte konstigt att LO-väljare vänder sig från S till SD i allt högre grad.

 41. Sosseeliter har spottat den vanlige arbetaren och tjänstemannen i ansiktet länge nog är tydligt. SD är tydligen alternativet.

  Skatte och avgiftshöjningar med 5 till 6% under mandatperioden, det märker de flesta och ett allmänt kaos med ökad kriminalitet gör sitt till. Man är mer intresserad av sin egen karriär än sina väljare.

  Att ha skatteslukarna MP och V som partner kostar på. Höjd bilskatt, Högre U-hjälp, Fri anhöriginvandring och en invandringskostnad utan sans och därtill låg pension mot våra grannländer trots världens högsta skatter.

  Den räknekunnige Gråsossen har flytt partiet för länge sedan nu är det den stora massan som flyr partiet.

 42. Sossarnas övergrepp gör människor så upprörda att många av dem inte orkar ta till sig vad som händer, eftersom kunskapen får dem att sova dåligt.

  Hoppas att samma människor orkar rösta på SD i valet, istället för att göda sossar och moderater. Resultatet i den senaste tidens opinionsundersökningar indikerar att så är fallet.

  En proteströst på SD utgör århundradets viktigaste handling.

 43. SVT kanske planerar en debatt…
  Förmodar att i så fall Göran Grejder, Anders Lindberg, Daniel Suhonen, Jerzy Sarnecki o Co ska debattera mot varandra. För att säkerställa objektiviteten ska Jan Helin vara programledare.
  Haaaaaaa…

  • Den debatten måste jag se…med öronproppar och bindel för ögonen. Samt TV:n avstängd för säkerhets skull.

   • Skulle jag se en sådan ”debatt”..
    Så kommer det behövas både nervlugnande och hjärtmedicin!
    Påtaglig risk att tv:n skulle åka ut genom fönstret!
    Nu använder jag den visserligen bara som prydnad, så jag kommer överleva med förståndet i behåll.

 44. Stor ökning av invandrare som röstar på SD. Sossarna kliar sig på flinten.
  Om man har en jättestor andel invandrare som flytt islam i Sverige. För att leva i ett fritt land. Som nu bygger moskéer med böneutrop. Behöver man vara Einstein för att förstå frustrationen och ökningen för SD?

 45. LO får väl stå sitt kast dom har ju tiggt bett om det.
  Genom att peka med hela handen, stigmatisera
  sina egna medlemmar för deras oro och åsikter.
  Karl P Thorwaldsson har stått på barrikaderna för
  att komma hit.
  För SD är det ju bara att tacka och välkomna nya
  väljare.

 46. En rykande färsk rapport från arbetarrörelseägda tankesmedjan Tiden visar att Åkesson och SD har lagt en rad förslag i riksdagen som har udden riktad mot löntagarna och deras organisationer.

  Några exempel:

  1. Sverigedemokraterna vill luckra upp arbetsrätten och göra det lättare för arbetsgivare att säga upp anställda genom att utöka undantagen från turordningsreglerna i LAS från två till fem personer. Det betyder att många anställda får försämrat anställningsskydd och riskerar att bli av med jobbet av mer godtyckliga skäl. För anställda i mindre företag avskaffas anställningsskyddet i praktiken helt. Färre kommer att våga säga vad de tycker på jobbet. Kvinnor – som ofta har större frånvaro för vård av barn än männen – får en otryggare ställning på arbetsplatsen. Och erfarna anställda som drabbas av ohälsa kommer att känna mer oro för att dessutom förlora jobbet. I förlängningen riskerar detta att leda till ett hårdare, tystare och mer omänskligt arbetsliv.

  2. Sverigedemokraterna säger nej till att stoppa missbruk av tillfälliga anställningar. Trots att arbetsgivare inom vissa branscher systematiskt utnyttjar tillfälliga anställningar för att ha maximal flexibilitet, så vill Sverigedemokraterna förstärka denna otrygghet för de anställda. Det innebär att många – framför allt kvinnor, utlandsfödda och ungdomar – får fortsätta att leva år ut och år in med den osäkerhet som tidsbegränsade anställningar innebär.

  3. I sin valplattform föreslår SD ett slopande av den aktiva arbetsmarknadspolitiken. Det är en politik som kommer att slå stentufft mot långtidsarbetslösa och andra grupper som av ett eller annat skäl behöver samhällets stöd för att ta sig in på arbetsmarknaden. Extratjänster, gröna jobb och liknande arbetsmarknadsåtgärder behövs för dem som har det tufft på den reguljära arbetsmarknaden.

  ”Sverigedemokraternas agerande i arbetsmarknadspolitiska frågor visar att partiet nu intar en konfrontativ högerposition i synen på anställdas rättigheter och möjligheter”, konstaterar rapportförfattarna Daniel Färm och Maja Stilling i Dagens Nyheter 22 februari.

  Det är ingen överdrift. Faktum är att SD ligger långt till höger om Moderaterna när det gäller synen på anställningstryggheten.

  SD framstår mer som ett intresseparti för arbetsgivarna än ett löntagarparti.

  • Jag blir erbjuden 100% av nuvarande regering
   bara jag plockar in en kille med annan hudfärg
   än övriga anställda.

   • Precis – det är så Globalisterna vill skynda på befolkningsutbytet.
    SD – annars har vi inget land kvar överhuvudtaget snart.

  • Snacka om att vara part i målet;-)
   Du glömde nämna att SD vill höja a-kassenivån kraftigt samt fasa ut alla låtsasjobb som den nuvarande och dåvarande ”arbetareregering” skapat…
   SD idag är som socialdemokraterna var på 1950- 60-talet. Det är därför SD växer så det knakar.

  • Ungdomar utan fast anställning och elever utnyttjas som slavar inom vården, av politiker och av dem som är skyddad av LAS.

   Politiker säger upp anställda och återanställer dem igen påföljande dag, i syfte att bibehålla ”slaveriet”.

  • Ja ja ,och sossarna lovade mera pengar i plånboken till pensionärerna, efter diverse skattehöjningar sänkta bostadsbidrag blev det minus. dessutom betalade jag min egen pensionshöjning genom att sossarna stal 1% av våran premiepension, det var inte första gången de hade fingrarna i pensionärernas surt ihopsamlade medel.. det är mycket trix och fix i sosse ekonomin, man lovar runt men håller tunt. Och så har vi det eviga tjatet om vinster i välfärden, i våran sossestyrda kommun sparas det på både skola och omsorg, äldreboendet är kraftigt underbemannat, där låter man gamlingar sitta i transportrullstolen som gamlingen kom hem i efter lårbensbrott, att sitta i kiss och bajs i ett halvt dygn kan inte anses som en värdig behandling, gud vet vad som hänt om inte anhörig upptäkt detta. Det är vad sossarna har att erbjuda, när deras egna löner skall höjas är det inget gnäll, och då är man frikostig. Socialdemokratin är rutten, och har väl alltid varit.

  • Personligen gillar jag inte man förändrar i Las, men det förhindrar inte mig att rösta på Sd.
   Massinvandringens kostnader på minst 50miljarder om året är ett mycket större bekymmer än Las.
   Samt att hela samhället står inför en samhällskollaps som endast Sd kan bryta.

 47. Det har pratats alldeles för mycket om invandringen säger LO. Man borde prata istället om de viktiga etableringsjobben.

  Visst är det skojigt!

  Det är som om vi vore i krig och inte borde prata om det utan om designen på ransoneringskupongerna istället.

   • Det är sossarnas strategi: ”Debatten har varit för ensidig. Det har pratats för mycket om invandringen. Det gynnar bara SD”. Detta kommer vi att få höra till leda fram till valet. Och även efter när sossarna bara fått 19 % av rösterna.

  • Sossarna och LO kontrollerar inte längre nyheter och information. De är inte vana vid att behöva tänka.

  • Utan den invandringen hade vi inte behövt etableringsjobben och våra barn hade fått gå i en fungerande skola som automatiskt givit möjlighet till bra jobb

  • Menar LO att vi ska prata om alla hittepåjobb som har uppfunnits och som
   betalas med skattemedel?

  • Ett SD som får över 25 % av rösterna och som blir största parti, gör det mycket svårt för PK-politikerna att fortsätta fiffla.

   PK-sektens inskränkthet lär dock innebära att man kommer att motarbeta Åkesson som Statsminister, även om SD får 49 % av rösterna.

 48. Ingen fara – dom säljer bara lite mer egendom till maffian för underpris så att Socialdemokratin kan jobba vidare.Business som vanligt alltså.

  • LO kanske bussar Cosa Nostra, N´Dranghetan och Gomorran på svenska folket för att de har modet att gå emot LO och rösta på ett Sverige vänligt parti.

   • Ja man har ju med alla tydlighet visat att man inte drar sig för kriminella eller totalitära metoder. 2 Ex. Böneutrop och Censur av det fria ordet.

 49. Tror att arabiska böneutrop över öppna landskap blev droppen i det lobotomerade Sverige. Plus våra dagliga skjutningar på gator, skolgårdar och akutintag.

 50. Den icke-muslim som väljer att sympatisera med Sveriges största islamistparti borde få sitt huvud undersökt. Jag kan bara inte förstå vad man har att vinna på det.

 51. Det verkar vara slut på sötebrödsdagar med överdådiga middagar med rysk caviar och champagne på italienska solkusten.

  LO-ordföranden får nog ta sin broder i Rosenbad i handen och avgå från sin överklasstillvaro när SD växer i LO och S…

 52. Inte så konstigt….det är ju LO:s medlemmar som förlorat på invandringen sänkta eller uteblivna lönelyft konkurrerade jobb med icke medlemmars sänkta lönekrav.

  Så inte fan är det svårt att förstå om man inte är politiker förstås.

   • Som jag ser det så är det ett kompakt underskott av lite äldre människor i politiken, och då menar jag inte 80 – 90 åringar. utan 50+ och 60+ där det finns lite referenser bakåt i tiden.

    För att kunna bygga framtiden måste vi också kunna titta bakåt och det kan man inte i samma utsträckning när man är 25 – 30+.

    Som riksdagen fungerar nu finns inte tvärsnittet av Sveriges befolkning.

 53. Stefan Löfvens och rödgrönas politik befinner sig långt borta från arbetarklassens och skattebetalarnas värderingar. Närmast befinner sig Sverigedemokraterna (SD). Att Sverigeräddande SD går framåt i mätningarna är både självklart och naturligt.

  Hotbilden för Sverige är att 7-klövern tillsammans befinner sig i majoritet över SD. Om Sverige ska kunna räddas behöver SD minst 51% i valet den 9 september.

  Väljarna bestämmer om Sverige ska överleva eller gå under.

 54. Fullständigt obegripligt att Lo stödjer S, men förmodligen så har väl stanken från S härskna valfäsk ännu ej trängt in i LO-borgen!

 55. Det börjar bli dags för SD att ta över LO:S kassa. dags att organisera ett övertagande. Nu när SD är största parti så borde LO stötta SD ekonomiskt. Jag är företagare och inte välkommen på LOs ,möten. Men ni andra. GÅ dit och rösta fram en ny ledning och nya stadgar!

 56. På S partikongress stod pompöse Thorwaldsson i talarstolen och skrek om att SD var fascister.

  Löfven som var närvarande klappade frenetiskt händerna. SD växer inom LO, samt tar väljare från S.

  Skrattar bäst som skrattar sist…

 57. Pk-media o såsseeländet har försökt att dölja att Lo tappar förtroende överallt,dom har blivit avslöjade med fingrarna isyltburken och står med byxorna nere.Lika illa för ”Svenska” kyrkan som snart bara har någon förvirrad gamling kvar efter sina korkade uttalanden och sympatier för islam och andra humbugreligioner.

  • Alla PK-institutioner är kolosser på lerfötter.
   Vi som deltagit i dansen kring guldkalvarna vet detta.
   Bluff och båg är vad det är, inget annat.

 58. Vänstern verkar INTE VILJA analysera ”nerförsbacken”: tanken på att radikalt ändra politik (till sådan som väljare vill ha) verkar inte uppskattas. Att leta efter ”magiska personer” som ska vända skutor tycks ha blivit vänsterns hopplösa återvändsgränd. För politikens inriktning & resultat har ju förstås ingenting med ”opinions-gropen” att göra..?

 59. Precis som Venezuela och andra ”demokratier”
  Fackföreningar levererar röster, propagerar och sysslar med korruption och medlemmarna tystas.
  Sverige har verkligen fallit långt

  • LO är dessutom bra på att göra affärer har det framkommit.
   Sålt semesteranläggning i Italien värd? 100 miljoner s.kr. för 4.
   Dessutom uttalar: ”Affärsverksamhet inte medlemmarnas pengar”.
   Enkel fråga: Varifrån kommer använda pengar?
   Och var i Fackens uppdrag står att de skall bedriva affärsverksamhet?

 60. Så här blir det när man ser svenskar o arbetare som idioter som det går att göra vad man vill med. När sossarna gör om yrke efter yrke till låglöne yrken. När man försämrar sjukvården och invandringen ska fortsätta o öka och man har inte råd att köpa sig fri från invandringen och bo bland svenskar. Man ser ingen framtid med sjuklövern överhuvudtaget arbetarbarn har ett helvete med första boendet och även arbetet eftersom man konkurrerar med hundratusentals nyanlända som går i första hand. Förstår inte LO o sossarna det så är dom mer korkade än vad man har trott.

  • Symbiosen LO-”S” är /var? som bekant total.
   LO pumpar ju in pengar i ”S” (ca 50 miljoner).
   Vad får medlemmarna och deras barn för det?
   Som en ”potentat” (fast i annat sammanhang uttryckte det) ”inte mycket”.
   Få bostäder, undermålig skola, bristande och dyr sjukvård.
   Men så har man ju också rekryterat en ”godhetsapostel” till ledare för partiet som hellre ägnar sig åt EU och ”Mutti-Merkel” än sköta Sveriges självpåtagna problem.

 61. Sossarna vill försöka med att förskjuta uppmärksamheten från ”migrationen” till traditionella sossefrågor.
  Det vore som att prata om, vad man ska ha till middag, när huset och därmed även köket är på väg att brinna upp.

  • Har svetsarens ”svetsloppor” alltså orsakat så stor skada att Folkhemmet brinner upp inom kort?

   • Han är inte ensam med den prestationen, men han kommer bli bland dom, som sist lägger handen på förstörelseverket.

  • Ja verkligen! Kommer så klart inte att lyckas utan säkerligen bara föra med sig att ytterligare potentiella S-väljare lämnar dem.

  • Bra liknelse. Efter att ha tystat dem som försökt varna om doften av rök löper nu sossarna en allvarlig risk att gå under i branden.

  • Rosanna Dinamarca tjafsade också med Talmannen de har ingen som helst respekt för demokratiska regler o principer.

 62. Undrar om Löfven vågar ta sig till Almedalen i år?
  Han avstod förra året.
  Jag tror han kan få burop.
  Skratt får han ju redan. Hånskratt.

  • Jag undrar ibland om fackpampar ALLTID slingrar sig i svåra frågor. Löfven är ju en gammal känd pamp i fackföreningsvärlden. Många skulle nog säga att han aldrig utfört ett hederligt arbete i sitt liv. Kanske man lär sig att ”tala i tungor”, så att både fackets medlemmar och den arbetsgivare man förhandlar med blir nöjda. Löfven sa ju när han började som statsminister att han var en van förhandlare. Men han tänkte kanske inte på att väljarna efterlyser ÄRLIGHET allra mest hos sina politiker, och en tydlig MÅLRIKTNING med den politik de saluför. Där har Löfven misslyckats. Och nu är det för sent.

 63. I Rapports sändning kl 12.00 tog man upp just detta. MEN man ”glömde” att nämna att SD ökade! Valkampanjen har börjat!

 64. Försäljningen av semesterbyn i Italien för 4 miljoner (till maffia-klan!!), trots en värdering till 140 miljoner, lär knappast hjälpa upp siffrorna.

 65. Heh, inte ens en tredjedel av LO-medlemmarna stöder S, men likväl ger de pengar till dem. ”Arbetare” är något positivt för många, jag har aldrig förstått varför.

  • Pengarna ger de för om de skulle bli arbetslösa, inte för något annat skulle jag tro. Många jag känner till öppnar inte ens deras propaganda post.

   • Fast det finns andra fackförbund, eller a-kassor. Det finns ingen anledning att vara kopplad till ett inkompetent och politiskt styrt fack, om man nu absolut vill vara medlem i ett fack.

  • Betänk detta: När SD blir störts bland LO-medlemmarna kan SD ta över LO från sossarna. Ingenting hindrar det, och det kommer troligen att ske.

   • Föga troligt. De feta topparna kommer inte att tillåta det. Och rent historiskt så brukar ”arbetare” i Sverige inte göra uppror (senaste gången var typ när SAP bildades).

    • Genom att gå på medlemsmöte så röstar man bort den styrelse som tillfogar medlemmarna mest skada och förpassar dom i städskrubben, ENKELT gå på era medlemsmöten och gör er röst hörd.

     • Bara för att klargöra och undvika eventuella missförstånd: jag har aldrig varit medlem i ett fack, aldrig betraktat mig som en ”arbetare” och aldrig stöttat något av förrädarnas partier.

      Men ja, visst, i teorin kan LO bli en svenskvänlig förening. Det kommer inte att hända i praktiken, vilket är det enda jag bryr mig om.

     • Ja, jag håller med dig till 100%

      Uppmaningen är till de medlemmar som ser att deras egna fackföreningar motarbetar svenska arbetare och gör allt i sin makt för att inbilla och lura arbetarna att alla skall visa solidaritet, denna solidaritet kommer ( och har aldrig gällt) då företagen och fackföreningarna beslutar vad som gäller.

      Arbetaren får självklart stå med mössan i hand och invänta brödsmulorna som ligger kvar vid förhandlingsbordet !!

 66. Den gamle Centerpartiledaren Torbjörn Fälldin blev vid ett tillfälle osäker på om han och partiets väljare var i samklang och gick i samma riktning.

  Orolig för att han och hans partiledning gick i en annan riktning än partiets väljare ansåg vara den rätta och var det som gjorde att de röstade på Centern.

  Förre statsministern Fredrik Reinfelt begrep aldrig denna problematik utan stövlade på och trampade ner alla i sin väg som hade en annan åsikt än han själv inom partiet.

  Dessutom uppmanade han offentligt, sannolikt första gången i Sverige om man räknar bor kommunisterna som skall omstörta demokratin med våld, till våld mot hans huvudfiende SD och alla som stödde SD.

  Inte heller Stefan Löfven och hans partiledning har begripit vad Torbjörn Fälldin insåg nämligen att en partiledning kan inte rusa iväg i en riktning som inte accepteras av väljarna utan konsekvenser.

  Det fanns en tid då S hade oreserverat stöd från sitt väljarunderlag, man kunde göra vad som helst utan att röstunderlaget svek.

  Den tiden är över sedan länge liksom tiden då ”arbetarsonen blev partiledare”. S trodde väl att en sådan klassresa när ”svetsaren” Löfven blev partiledare skulle dra mängder med röster. Icke sa Nicke, dessutom var Löfven andrahandsval till partiledarposten, förstahandsvalet tackade nej!?

  Först Reinfelt och sedan Löfven har i migrationsfrågan totalt struntat i svenska folkets åsikt och gått sina egna vägar oftast diametralt motsatt folkets allmänna åsikt. Uppenbarligen ansåg man att väljarna var för dumma för att man skulle ta någon hänsyn till deras oro.

  Det kostar!

  Den ende som lyssnat till svenska folket i migrationsfrågan är Jimmie Åkesson /SD och nu skördar han frukterna av att ha lyssnat på folket och insett vad Torbjörn Fälldin insåg nämligen att ett parti måste vara i fas med sina väljare, inte mot dem.

  Vad gäller LO har man där egentligen aldrig haft mycket till övers för de s.k ”arbetarna” förutom under LOs uppbyggnadsperiod.

  Därefter kom byråkraterna och princesstårtätarna in och startade ruljangsen med dyra utlandsresor med kurs, semesterlägenheter och liknande a la Wanja Lundby Wedin etc. För att inte tala om LOs delaktighet i praktfiaskot Stålverk 80.

  Den som stöder SD blir lyssnad på så det är bara att välja.

  Bli lyssnad på av SD eller få dörren igensmälld rakt i ansiktet av 7-Klövern.

  • Tage Erlander gav rådet ”lyssna till rörelsen” till efterträdaren Palme. Om Palme sedan följde rådet är tveksamt.

  • Är det något krig som vi inte behöver 3 månader innan valet så är det kriget mellan i stort sett likatänkande……….vi har istället ett riktigt krig mot världens rikaste oligarker, så vi behövs garanterat allihop.

   • Oligarkerna och globalisterna är väderkvarnar. Kriget står mot sociamismen, det är den som håller på att dra ned väst i skiten. Det finns inget fel med globalismen i sig, det är när man blandar den med sociamism som det blir farligt. Då blir allt farligt.

    • Socialismen är död,
     Det är globalisterna som idag är den nya religionen , i deras värd upphör nationsgränderna , både den ekonomiska och mänskliga.

     Desto starkare globalismen trycker på
     desto svagare blir den nationella demokratin.

     Drömmen om en enad värd blir också en värd där demokratin kommer på undantag.

     V, MP , FI och S är inga socialister i gammal mening de har anammat globalismen.

 67. Fler och fler börjar väl inse vilka odemokratiska idéer LO har, trots att de flesta aldrig hört talas om den kollektiva tvångsanslutningen till S.

  • Jodå, jag minns LO:s kollektivanslutning till S.

   P.S. Ungefär samtidigt byggdes en ny skola i Stockholm – den döptes till ”Statens Normalskola”.
   Känn på det namnet – det namnvalet speglar Palmes och kommunismens segertåg i Sverige.

  • Mm ditt troll, så pajjar du helt för SD. Alla som röstar AFS gräver sin egna grav. AFS kan aldrig få något inflytande medan SD kan t.om vinna valet och få enormt inflytande till att minska invandringen. Alla som röstar AFS kan dra åt helvete, sverigehatare

 68. Socialdemokraterna och vänsterpartiet vänder sig främst till medelklassvänstern. Det är också de som ofta återfinns bland de grupper som vinner på massmigrationen. Arbetarklassen är förlorarna. De arbetare som redan har det sämst kan se fram emot sänkta löner och höjd pensionsålder. För socialdemokraterna är arbetarklassen enbart röstboskap och skattekossor. Det kvittar vad sossarna säger. Det är vad de gör och vad det får för följder som betyder något.

 69. Kan det vara så att föräldrar, far- och morföräldrar nu får vittnesskildringar från sina barn/barnbarn om den kaos och den kollaps som råder i svensk skola och därför väljer att gå till SD

   • Sjunkande skolresultat och att Sverige faller på de internationella jämförbara listorna som normalt brukar vara en värdemätare på ett lands investeringar i mjuka värden, dvs kunskap och att bygga demokratiska medborgare som respekterar sina motståndare i sakfrågorna !

    • Skolresultaten är på väg upp i den senaste PISA- mätningen. Vilka internationella listor då?
     Visa gärna några konkreta exempel.

     • Ursäkta Bahiusia55, är du månne Stefan Löfven? Dina kommentarer är lika verklighetsfrämmande som dennes. Inga problem i Sverige. Höjd pensionsålder gör bara gott. Skjutningar på gator och torg är hörsägner. Polisen är lat. Och våldtäkterna beror på ökad anmälningsbenägenhet. Som sagt; allt är tipptopp i Sverige, haha…

     • Ja, Bahausia55 är säkerligen sanningsministeriets främste förlöpare att sprida ”Sanning ** ” = välj valfritt ord **

     • Ja först får vi börja med ordning och reda i skolan, upplever du att den svenska skolan har full kontroll på skolmiljön och de arbetsförhållanden som råden inom skolan, såväl inom kommunala skolor som privata skolor från förskola till gymnasium, där flickor utsätts för grova påhopp och attackeras för att de är flickor, detta är oacceptabelt, skolan skulle fixas på 100 dagar.

      Den internationella konkurrensen har ökat betydligt de senaste 10-15 åren, enbart i Kina finns det 20 miljoner barn och unga som har mycket höga IQ värden med prestationsresultat som sammantaget slår ut både Europa och USA ( 3 miljoner & 6 miljoner ) på sikt ( 4 – 7 år ) utgör denna kraft från Asien inom kunskap med forskning och utveckling en massiv tillbakagång av europeisk dominans på detta område, så visst jag håller med dig Svenska resultat i PISA undersökningen går framåt, – i snigelfart – när till och med sköldpaddorna går fortare är PISA resultatens främsta reklampelare Svenska skolan och dess Utmaningar.

 70. Med alternativa medier kommer sanningarna fram. Socialdemokratin tål inte att granskas, det är därför sossarna nu sjunker som en gråsten.
  ”Diktatur är ett måste om socialdemokratin ska överleva”..och det är väl dit Löfven nu försöker att styra medierna!

  • Socialdemokraterna har glömt sina arbetare. Dom har blivit fina stockholmare. Sen satsat det inte på människor utan bara bygga fina arenor. Satsa på människor som behöver hjälp och inte på fotbollsarenor, fina vägar, snabba tåg m.m

 71. Det måste tilläggas att de som svarar är socialdemokrater för de gör som myndigheterna säger till dem, Sverigedemokrater däremot har ett fritt sunt tänkande och svarar därför inte på sånt som inte intresserar dem, därför är SD-sympatisörerna inom LO minst 50%.

 72. Lysande utveckling – framtiden bär äntligen ett spår av hopp efter närmare trettio år med total nedrustning av detta så svårt sargade land.

  SD 2018

 73. Trots att (S) stöd bland LO-medlemmar nu är nere på 38% så fortsätter manschettsossarna att med järnhand styra organisationen. På facebook kampanjar de mot (SD) och (M) som ändå tillsammans är större än (S) bland medlemmarna. (SD):are som väljs av sina kamrater att representera dem blir inte godkända av denna maffiastruktur eller så blir de uteslutna ur sitt förbund. T. o. m. en person från (KD) blev nyligen utesluten då manschettsossarna inte gillade hans partival! Juristen Mårten Schutz har sagt om denna odemokratiska organisation: ”När den offentliga makten tilldelas icke-offentliga institutioner är det rimligt att staten tar ansvar för att makten utövas med samma respekt som när det är staten själv som utövar makten”. Borde inte det nu starka (SD), när de till slut klarade av att ställa krav på SR/SVT, ta itu med den minoritet sossar som kränker andra partihörigheters mänskliga rättigheter enligt FN:s konvention? Varför skall minoriteten (S) kunna styra LO som maffian brukade göra i USA och Italien?

 74. De manliga LO-medlemmarna har fattat det som Sossarna inte begripit. Kollektivavtal och procentsatser spelar inte så stor roll om det inte längre finns något svenskt Sverige. När svenskarna hamnar i minoritet så är inte genomklappningen långt borta.

   • Tror Greger är inne på rätt spår, när en folkgrupp dvs säga LO-medlemmarna känner sig kränkta och att de ständigt är det femte hjulet som inte passar in i samhällsstrukturen, så blir LO-medlemmarna diskriminerade och satta på undantag.

    • Det har alltid varit lättast att skylla på någon annan
     för sina egna tillkortakommanden och misslyckanden. Om man nu känner att man måste ”passa in i samhällsstrukturen” (varför nu i h-vete man skulle vilja det. Att vi föds som orginal , men dör som kopior är en av de mänskliga tragedierna) så får man själv ta tag i sitt liv och ordna så man gör det.
     Simple as that….

     Och nej, LO-medlemmar är ingen egen folkgrupp..🤣

     • Jovisst är Lo-Medlemmarna en folkgrupp, och vi skyller inte på någon annan, ve samlar fakta och påvisar de fel och brister som ”våra” styrande politiker gör dagligdax, att inte få svar på varför samhället blir raserat, åldringar rånas och barn untan tillsyn är väl vårt gemensamma ansvar och inte någon annans ansvar vad jag vet.

  • Fast sossarna som bara representerar 38% av LO:s medlemmar har 100% av makten och använder den som Jimmy Hoffa gjorde. Ger det hopp om oss när svenskarna hamnar i minoritet i eget land?

 75. Sossarna ska via facket värva tillbaka väljare från Sd. Kan säga med en gång att det lyckats man inte med.
  Fackets samröre med sossarna är något varje arbetare avskyr. Det fungerade på 80-talet men inte nu längre då facket spelat ut sin roll. Man vill prata andra frågor än invandring, Idioterna förstår inte att invandringsfrågan är prio 1 osvsett vad facket o sossarna tycker.

 76. 1970
  hade Sverige en befolkning på 7,3 milj invånare, det mesta var frid och fröjd med jämlikhet, pensioner, sjukvård, skola, låg brottslighet, samhällskontrakt, ärlighet, gemenskap osv.

  2018
  har Sverige en befolkning på 10 milj invånare med hedersbrott, gruppvåldtäkter, tiggare, välfärdsfuskare, stenkastning mot ambulans, brandkår och polis,
  badhustafsande, festivaltafsande, balkongflygningar, sjunkande skolresultat, utanförskapsområden, no-go zoner, shariapoliser, nedlagt försvar, eftersatt järnvägsunderhåll, dåligt vägunderhåll, dagliga
  skjutningar osv. osv.

  UNDRA PÅ ATT DEN SVENSKA BEFOLKNINGEN HAR SLUTAT RÖSTA PÅ DEM SOM HAR FÖRSTÖRT VÄRLDENS TIDIGARE KANSKE BÄSTA LAND

  • Hvem er de 2,7 millionene i befolkningsøkningen ? Innvandrere ? I Norge har vi færre etniske nordmenn enn i 1965 . Norge sliter .

  • Nu är risken för kollaps inte särskilt stor i Sverige. Faktiskt nästan minst i världen, enligt amerikanska tankesmedjan Fund for Peace. De sammanställer varje år Fragile State Index, staters sårbarhet mot konflikter eller kollaps. De fem länder där kollapsen är minst trolig är Finland, Norge, Schweiz, Danmark och Sverige

    • Av någon anledning så värderar jag kunskapen högre hos en av världens mest renommerade tankesmedjor än hos någon som hänger på Samhällsnytt och kommenterar….🤣🤣🤣

  • Ja 1970 talet var mycket bra. Rättvis vård och skola, gemenskap, ärlighet, tilltro till samhället. Nostalgisk längtar man tillbaka. Sen kom M och fördärvade allt ihop. Privatiserade t.ex skolan med glädjebetyg som lockbete. Vården fungerar inte med årslånga väntetider för operation. Bostäder kostar 1,5 till 4 miljoner att köpa. Vem har råd med det.

 77. Jeg tror at før stemte folk på SD i protest, men nå stemmer de SD fordi de er redde for Sveriges fremtid ?

 78. I gamle dager hadde man opphetede politiske debatter hvor politikerne respekterte hverandre i bunn og grunn. I dag er politikk hat !

 79. Vi är på väg mot en politisk (icke våldsam) revolution i Sverige. En flodvåg av folkligt missnöje är på väg att förändra för alltid den politiska situationen i Sverige. Nu skall de andra partierna (förutom SD) ställas till svars för vad de ha gjort för att för att fördärvarna Sverige. Glöm inte att rösta rätt i september!

 80. Ännu fler LO-medlemmar lär vakna upp när de förstår vilken ljusskygg affär LO gjort som sålt en semesteranläggning värd 140 milj kr för ynka 4 milj kr. Till råga på allt var köparen en person som har familjeband till den italienska camorran (maffian). Klart att det är LO-medlemmarnas pengar som hamnat i fel händer nu, oavsett hur man bokför det är det till syvende och sist medlemmarnas pengar, trots att LO nu försöker bortförklara detta. Vakna LO-medlemmar, lämna LO. Rösta SD i september!

 81. Partiorganet aftonbladet.se talar for S:
  ”Vad S talar tystare om är vad partiet faktiskt har lyckats med. I dagarna publicerade ungdomarna i SSU en lista på 100 reformer under den senaste mandatperioden. Här är ett urval:
  Höjt barnbidrag, höjt studiebidrag, avgiftsfri tandvård upp till 23 år, lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år, en miljard till förlossningsvården, bidrag för billigare glasögon till barn.
  Avgiftsfri screening för livmoderhalscancer, en halv miljard i jämlikhetspeng till skolor med störst behov, avgiftsfria preventivmedel för unga upp till 21 år, CSN-lån för att ta körkort.
  Rätt till komvux för alla, förstärkning av psykiatrin för barn och unga, halverat tiden för att nyanlända ska komma i arbete, största satsningen på sjukvården i modern tid.
  Med reservation för glädjetolkningar.

  Det finns goda, borgerliga grunder för att kritisera de här reformerna. Men knappast för de arbetare och LO-medlemmar som just nu valspurtar i riktning mot SD.

  Antingen har valgeneral John Zanchi ingen aning. Eller tror denna tuffing att man förlorar val genom att tala om sina framgångar.

  En ledtråd går att finna i den ovan nämnda DN-intervjun med Magdalena Andersson. Reportern påpekade att invandrare kommer i jobb snabbare än tidigare och undrade varför S inte gör en större affär av det.

  Finansministern grisade vidare i Zanchis anda:

  ”Det finns inte så stort intresse för sådant som går bra, jämfört med vad som är negativt.”

  • Det mesta är bara dravel, meningslösa ord som använts i flera decennier utan resultat. Folk har helt enkelt tröttnat.

 82. Jag är övertygad att minst hälften av LO:s medlemmar kommer att rösta på SD. SD är det parti som står för trygghet och rättvisa i det svenska samhället.

  • Visst….🤣

   • Uppluckrat anställningsskydd. Sverigedemokraterna vill, i likhet med de borgerliga och arbetsgivarorganisationerna, luckra upp anställningstryggheten för arbetare. Partiet vill helt enkelt göra det lättare för chefen att avskeda en anställd.

   • Inga schyssta villkor för våra medlemmar. Sverigedemokraterna röstade med de borgerliga partierna för att stoppa det socialdemokratiska lagförslaget om att kräva schyssta villkor vid offentliga upphandlingar. Lagförslaget hade satt stopp för att offentliga upphandlingar vinns av företag som utnyttjar utländsk arbetskraft till de lägsta av löner, och skapat fler arbetstillfällen åt byggjobbare på hederliga företag. I stället står vi även fortsatt inför lönedumpning, försämrade villkor och skattepengar till giriga, oseriösa arbetsgivare.

   • Fortsatt missbruk av allmän visstid. Som enda parti har Sverigedemokraterna röstat nej till alla sorters skärpningar av regelverket för tidsbegränsade anställningar. Partiet vill förvägra tusentals löntagare ett skydd från det missbruk av regelverket som pågår i dag.

   • Politikerna sätter löner. Sverigedemokraterna vill låta politiker att sätta lagstiftade minimilöner för lärlingsanställda. Detta är ett direkt angrepp på den svenska modellen som under åttio år har levererat trygghet, stabilitet och rejäla lönehöjningar för arbetarklassen.

   •  Ingen etablering. Sverigedemokraterna är ointresserade av att satsa på att få in fler händer i välfärden, lösa bemanningen på våra arbetsplatser och förbättra integrationen i vår stad. Man är motståndare till varje riktad åtgärd för att få in nyanlända på arbetsmarknaden. Enögd nationalism får gå före sunt förnuft.

   • Återinförd stupstock. Sverigedemokraterna och de borgerliga vill återinföra den omänskliga stupstocken i sjukförsäkringen, som den socialdemokratiskt ledda regeringen har tagit bort. Vi tycker att det enda en sjuk person ska göra är att fokusera på att bli frisk – inte oroa sig över pengar till hyran, barnens idrottskläder eller om man har råd att ha kvar bilen.

   Utöver detta har Sverigedemokraterna, tillsammans med sina vänner i borgerligheten, röstat nej till nolltolerans mot dödsolyckor, mer resurser till arbetsmiljöforskning, förebyggande arbetsmiljöarbete, förstärkt företagshälsovård, förstärkt arbetslivsforskning och fler arbetsmiljöinspektörer.

LÄMNA ETT SVAR