Oppositionspartierna S och V har tidigare krävt att regeringen ska hålla möte med de stora matvarukoncernerna gällande de skenande livsmedelspriserna. Nu får de oväntat stöd från en SD-topp.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har i uttalanden gjort gällande att regeringen måste hålla ett möte med de stora matvarukoncernerna för att diskutera prissättningen på livsmedel. Det finns en allmänt utbredd kritik mot matjättarna som gör gällande att de passat på att smyghöja priserna under förevändning att det skulle bero på inflationen och Putins invasion av Ukraina.

LÄS ÄVEN: Skenande matpriser får svenskar att handla i Norge

Finansminister Elisabeth Svantesson (M) har ställt sig skeptisk till förslaget, men inte avfärdat det helt och hållet.

Men min absolut viktigaste prioritet just nu är att bekämpa inflationen och se till att vi har en finanspolitik som fortsätter att vara ansvarstagande så att priserna inte fortsätter att stiga

Men även om regeringen inte visat något större intresse för förslaget så får oppositionspartierna nu stöd från oväntat håll. Det är Björn Forsell, ordförande för SD i Jönköpings län, som gjort ett uttalande i vilket han menar att SD borde göra gemensam sak med oppositionspartierna.

LÄS ÄVEN: Matjättarna spår fortsatta prishöjningar

Forsell instämmer i kritiken som gör gällande att matvarujättarna passat på att höja priserna mer än vad som varit motiverat och att de därför måste kallas till möte med regeringen för att se över situationen.