På torsdagen gick en S-pamp i Värmland ut i sociala medier för att yttra sin avsky mot medborgarjournalisten och debattören Katerina Janouch. Daniel Schützer (S) anser att Janouch är ett ”JÄVLA RASISTSVIN”.

Utspelet kommer efter att Janouch hade publicerat ett Instagraminlägg om att statstelevisionen ska göra en nyinspelning av den svenska klassikern ”Vi på Saltkråkan” – som ska utspela sig i nutid.

LÄS MER: Dokumentär om socialdemokraternas mörka historia

Janouch raljerar över nyheten genom att bland annat skriva, ”SVT gör om: Saltkråkan blir Salafistkråkan”.

Politikern i attack

Det var något som ogillades av Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande i Årjäng. I ett Facebookinlägg anklagar politikern Janouch för att vara en rasist samtidigt som han konstaterar att han måste kalla en spade för en spade.

Samnytt söker Schützer för en kommentar.

Schützer poserar vid valaffischer.

Tidigare misstänktes Daniel Schützer för djurplågeri när han brände sin travhäst. I samband med den skandalen var han tvungen att lämna sitt uppdrag i styrelsen för Svensk Travsport. Ifjol hamnade politikern i blåsväder igen när han mitt i en pågående pandemi valde att lämna sin kommun och åka på semester till Gran Canaria.

Försvarsministern: ”SD:are är grisar”

I slutet av januari uppmärksammade Samnytt försvarsminister Peter Hultqvists (S) krönika i vilken han gick till attack mot Sverigedemokraterna som han menar är ”grisar”. Vidare anklagade Hultqvist SD för att använda ett språkbruk hämtat från Nazityskland.

Attacken kom samtidigt som Socialdemokraterna anklagade SD för att polarisera samhället och debattklimatet i landet.

LÄS ÄVEN: Försvarsminister Hultqvist: Sverigedemokraterna är grisar

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.