abdi-elmi-pass
Inrikes

S-politiker greps i Grekland – misstänks blåst skattebetalarna på 25 miljoner

Publicerad 8/25/2021
Annons

I sommar greps socialdemokraten Abdi Elmi på en grekisk flygplats där han påträffats med att resa med falska dokument. Den svenska polisen har sedan tidigare sökt Elmi för misstankar på ett 20-tal brottspunkter som bland annat rör felaktiga miljonbidrag, bokföringsbrott, konkurser och uppgjorda fotbollsmatcher.

Enligt uppgifter som statsradion tagit del av greps Abdi Elmi på en flygplats i Aten i juli, något grekisk polis bekräftar. De falska dokumenten han burit på ska ha varit svenska pass som inte var hans egna.

Att migranter använder svenska pass för att ta sig till Sverige är enligt gränspolisen vanligt. Ifall det är detta som Elmi sysslat med är dock oklart.

Sedan gripandet ska Elmi, som varit kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Växjö, ha släppts mot borgen.

Gedigen brottsflora

Samnytt uppmärksammade Abdi Elmi första gången 2019 då han utreddes för miljonbidrag, bokföringsbrott, konkurser och matchfixning.

LÄS ÄVEN: Polisen jagar socialdemokraten Mohamed – misstänks blåst skattebetalarna på 25 miljoner

I januari i år uppdagades att hans fotbollsförening även fått över 25 miljoner kronor av arbetsförmedlingen för så kallad etableringslotsning av nyanlända migranter. Dessa pengar ska Elmi ha erhållit på falska grunder. Sedan dess har polisen efterlyst Elmi utan framgång.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
755Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons