I oktober avslöjades hur den dåvarande socialdemokratiske lokalpolitikern Rashad Alasaad i Ljungby ägnat sig åt att smuggla migranter till Sverige för 30 000 kronor styck. Inför dold kamera skröt han om hur han hade smugglat in ett större antal personer i Sverige. På onsdagsmorgonen stormades Alasaads bostad av polis och nu sitter han anhållen.

Efter avslöjandet inledde gränspolisen en förundersökning och vid 9-tiden i morse greps Alasaad. Ett vittne beskriver hur ett tiotal poliser gick in i huset och sedan kom ut med honom. Det hela ska ha gått lugnt till.

– Personen är hämtad till förhör och sedermera anhållen. Misstanken är människosmuggling, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till Expressen.

Alasaad var tidigare ersättare i kommunfullmäktige och kultur- och fritidsnämnden. Kort efter att han konfronterades med den dolda inspelningen lämnade han alla sina politiska uppdrag.

Samhällsnytt avslöjar

Efter uppgifterna kom fram i oktober kunde Samhällsnytt avslöja en rad fler omständigheter kring Alasaad, bland annat att han redan på våren 2019 misstänktes för att ha tagit emot mutor som handläggare på Arbetsförmedlingen.

LÄS ÄVEN: EXTRA: Människosmugglande socialdemokrat har köpt flera fastigheter

Vi kunde också avslöja att Alasaad fick in en fot på myndigheten med hjälp av Stefan Löfvens enkla jobb. Han fick dessutom jobbet trots att det fanns indikationer i hans CV på att han tidigare sysslat med människosmuggling.

LÄS ÄVEN: NYA UPPGIFTER: Arbetsförmedlingen utredde människosmugglaren Alasaad redan i våras