På söndagseftermiddagen uppmärksammade Samhällsnytt att Socialdemokraternas 34-åriga riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholtz gripits av polis misstänkt för drograttfylla efter en frontalkrock. I samband med olyckan uppges hon ha försökt smita från platsen men hindrades av allmänheten. Nu framkommer det att S-toppen även misstänks för grovt rattfylleri eftersom utandningstest visade 1,0 promille alkohol i blodet.

Det var på fredagen omkring klockan 15.44 som en trafikolycka mellan en personbil och en buss inträffade på Onsalavägen i Kungsbacka kommun, något som orsakade ett totalstopp i trafiken.

LÄS ÄVEN: S-riksdagsledamot gripen misstänkt för drograttfylleri – försökte smita

Drograttfylleri och grovt rattfylleri

Efter olyckan genomförde polisen ett utandningstest på föraren i personbilen, riksdagsledamot Sara Heikkinen Breitholtz (S), där resultatet visade omkring 1,0 promille i blodet. Polisen har upprättat två anmälningar efter olyckan, en om drograttfylleri och en om grovt rattfylleri, rapporterar Hallands Nyheter.

Det är andra gången i år som Heikkinen Breitholtz grips av polis misstänkt för rattfylleri. Den föregående gången visade polisens snabbtest att hon hade morfin, morfinderivatet oxikodon och bensodiazepiner, som ingår i kraftiga smärtstillande medel, i kroppen.

Efter förhör lades polisutredningen ned och hemligstämplades. Enligt uppgifter till lokaltidningen Norra Halland ska Heikkinen Breitholtz ha förklarat drogerna med en sjukdom.

Bussbolaget: Körde mot färdriktningen

På måndagskvällen publicerade GT en intervju med David Erixon, kommunikationschef hos bussbolaget Nobina som trafikerar linjen åt Västtrafik. Han berättar att det handlar om en frontalkrock.

– Den information som jag har fått av händelsen är att bussföraren ser en personbil köra över i fel fil, mot färdriktningen. Det blev mer eller mindre en frontalkollision, säger Erixon.

Samhällsnytt har utan framgång sökt Heikkinen Breitholtz för att höra hennes förklaring. Enligt Aftonbladet har Heikkinen Breitholtz vårdats på sjukhus för flera frakturer.

LÄS ÄVEN: S-politiker erkände människosmuggling – slipper åtal