Socialdemokratiske politikern Jomark Polintan med flera tunga uppdrag i hemkommunen Filipstad döms av Värmlands tingsrätt till fängelse i tre år och fyra månader för en rad brutala våldtäkter mot en kvinna som han varit bekant med.

Samnytt har tidigare berättat om hur Polintan våldfört sig på kvinnan och i samband med detta bland annat använt en stol och en mobiltelefon som tillhyggen för att tilltvinga sig sex. Övergreppen har enligt åtalet pågått under lång tid men kvinnan vågade inte förrän nyligen berätta för någon om vad hon var utsatt för.

Till slut anförtrodde sig kvinnan till sin chef på jobbet och S-toppen kunde gripas och ställas inför rätta. Åtalet har omfattat sju våldtäktstillfällen men enligt kvinnan ska övergreppen ha varit betydligt fler.

LÄS MER: S-toppen Jomark Polintan använde STOL för att våldta kvinna

Tingsrätten anser samtidigt att det bara går att fälla honom för två av våldtäkterna. Kvinnan och hennes juridiska ombud, advokat Sofia Möller uppger att de ska gå igenom domen innan beslut tas om eventuellt överklagande.

Polintan har nekat till brott och hävdat att det som förevarit sexuellt mellan honom och kvinnan har skett i samtycke.

LÄS MER: S-profil häktad misstänkt för flera våldtäkter under två års tid

Polintan, som i tidig ålder invandrade till Sverige från Filippinerna, var när våldtäktshärvan rullades upp förste vice ordförande för kommunstyrelsen, gruppledare för Socialdemokraterna i Filipstad och ledamot för sitt parti i både Filipstads kommunfullmäktige och Värmlands regionfullmäktige. Han har en bakgrund som påläggskalv inom ungdomsförbundet SSU.

Polintan har genom åren också varit omslagspojke i sin roll som verksamhetsledare inom Socialdemokraternas bildningsförbund ABF. Ingen anade att bakom denna galjonsfigur för arbetarrörelsen i Sverige dolde sig en brutal våldtäktsman med en kvinnosyn fjärran från den som partiet officiellt står för.

Vem eller vilka som ska ta över Polintans alla uppdrag är i skrivande stund oklart. Socialdemokraterna har dock meddelat att han inte längre får företräda partiet överhuvudtaget.

LÄS ÄVEN: ÅTALET: S-toppens våldtäkts-terror – polis i razzia mot kommunhus