toppbild-1

Foto: Socialdemokraterna/Arkivbild

Inrikes

S-toppen om SD-kollegan: ”Han är så jävla dum i huvudet”

Publicerad 6/15/2021
Annons

Under en paus vid kommunfullmäktiges möte i Lilla Edet igår passade lokala S-toppen Annette Fransson på att säga sin åsikt om SD-företrädaren Frej Dristig.
– Han är så jävla dum i huvudet! utbrast hon bland annat.

Bakgrunden till det elaka påhoppet är att politikerna i Lilla Edet under gårdagen beslutade om en ny vision för kommunen. I en så kallad visionsberättelse slås fast att man vill ha ett samhälle där ”alla känner sig välkomna, trivs, utvecklas och mår bra.”

Det är en formulering som Sverigedemokraterna i Lilla Edet vänt sig emot. Under kommunfullmäktigemötet protesterade SD-politikern Frej Dristig mot visionen.

– I mitt och Sverigedemokraternas Lilla Edet är inte alla välkomna. Kriminella och andra otrevliga typer, som återvändande IS-krigare, ska inte känna sig välkomna i Lilla Edet, sade han.

När mötet senare ajournerades, och ledamöterna tog en stunds paus innan de fortsatte, kommenterade socialdemokraten Annette Fransson, kommunstyrelsens vice ordförande, SD-ledamotens protest i ett samtal med en annan okänd kvinna. Till synes utan att inse att hennes mikrofon var på.

– Det är så idiotiskt så det finns inte. Han är så jävla dum i huvudet så hälften vore nog kan jag säga, stackarn, utbrast hon.

De nedsättande orden avbröts av sverigedemokraten Carl Carlsson, som hörde hela konversationen.

– Nu skärpa er! röt han ifrån.

”Jag kan bekräfta precis allt”

I ett SMS som Annette Fransson skickade till Frej Dristig vid lunchtid idag hävdar hon att det inte var honom hon pratade om under pausen igår. Istället ska samtalet ha handlat om en annan man, ”en man som inte är så snäll”, påstår hon.

Faksimil

En av dem som hörde Annette Franssons påhopp på SD-politikern är den moderate kommunfullmäktigeledamoten Andreas Nelin. Han tror inte på Franssons förklaring.

– Hennes förklaring får stå för henne. När jag hörde samtalet var det i direkt anslutning till det Frej Dristig hade sagt tidigare, och de refererar ju till det när de pratar om människosyn och kriminella. De pratar precis om det och att han är dum i huvudet, så jag kan inte tolka det som att hon syftar på någon annan än Frej.

– Jag kan bekräfta precis allt som sägs, jag hörde allting, förtydligar han.

Nelin tycker det är fel att politiker uttrycker sig om andra människor på det sättet.

– Det är tråkigt. Man får skilja på sak och person. Man behöver inte tycka lika som varandra ideologiskt, men att gå till angrepp på person är inte okej.

Annette Fransson (S). Foto: Pressbild

”Jag får inga svar alls”

Efter att kommunfullmäktigemötet återupptagits begärde Frej Dristig ordet.

– Om man ska prata illa om andra ledamöter under ajourneringen är det bra om man stänger av sin mikrofon, påpekade han syrligt.

Men inom den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen är det ingen som tycks känna till incidenten. Det är till och med locket på internt, gentemot de egna företrädarna.

Den socialdemokratiske fullmäktigeledamoten Kristian Hermansson säger till Samnytt att han gick ifrån datorn under pausen, och därför inte hörde något. Han har frågat sina partikolleger, men får inget veta om incidenten.

– Jag försökte ta reda på vad som sades, men jag får inga svar alls, berättar han.

Inom partiet?

– Ja, jag har frågat ett par partikolleger om det, men ingen verkar ha hört någonting.

En av dem som Kristian Hermansson frågat ut om vad som hände under pausen är Annette Fransson:

– Hon sade att hon inte hörde någonting, jag vet ju inte vem som har sagt något eller så, säger Kristian Hermansson.

”Inte någon från mitt parti”

Inte heller Carlos Rebelo Da Silva, gruppledare för Socialdemokraterna i Lilla Edet, påstår sig känna till incidenten där hans partikollega kallar Frej Dristig ”jävla dum i huvudet”.

– Jag ställde frågan internt om det fanns någonting, men jag har inte fått något svar. Så jag förmodar att det inte var någon från mitt parti, säger han till Samnytt.

Samnytt har gjort upprepade försök att nå Annette Fransson, men inte lyckats få tag på henne.

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons