I sitt senaste program tar Tucker Carlson på Fox News upp olika sätt för fritänkare att reagera på vad han kallar organiserade fascister på nätet. I de flesta fall backas det och man ber om ursäkt. Men i vissa fall får man helt enkelt nog och går vidare i livet med huvudet högt.

Ifall man är en offentlig person idag och ens för någon sekund skulle råka tänka fritt och självständigt är chansen för en attack från vänstern med målet att förstöra ens liv nästan garanterad. Orsaken är inte personen i fråga, individen är irrelevant för vänstern.

Det som vänstern verkligen räds är att då någon med en röst som hörs börjar tala sanningar, kommer dessa att spridas och riskerar att krossa lögnerna. Detta leder i sin tur till att vänstern kan förlora sin makt.

Så sammanfattar Tucker Carlson situationen med så kallad Cancel Culture, där de som inte har de ”rätta” och ”godkända” åsikterna ska krossas. Samtidigt ger han två exempel på hur man kan möta detta. Båda kommer från Storbritannien.

Reträtten

Det första exemplet är Winston Marshall i bandet Mumford & Sons. För några år sen sa han något snällt om den kliniske psykologen Jordan Peterson och har sedan dess varit ett mål för vänstern.

Häromdagen berömde han journalisten Andy Ngos nya bok Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy där Ngo granskar den vänsterextrema gruppen.

Detta tolererades inte och Marshall såg ingen annan utväg än att be om ursäkt för att med sitt boktips ha orsakat ”smärta” och ”kränkt” människor. Nu tar han timeout för att tänka över det hela.

Offensiven

Ett annat exempel är programledaren Piers Morgan som efter kritik mot Meghan Markle och prins Harry, och parets intervju som rönte stor uppmärksamhet i veckan, inte längre leder tv-programmet Good Morning Britain.

– Jag är ledsen, men jag tror inte på ett enda ord hon sade. Jag skulle inte tro på henne om hon så läste upp vädret, sa Morgan.

Efter att ha försökt förklara sin ståndpunkt attackerades han av programmets väderpresentatör Alex Beresford. Morgan fick då nog och lämnade studion mitt under direktsändning. Kort därpå meddelades att Morgan ansåg detta vara rätt tidpunkt att lämna rollen som programledare för programmet.

Stod på sig

I stället för att liksom Winston Marshall böja sig för mobben och be om ursäkt, meddelade Piers Morgan några dagar senare att han fortfarande tycker som han tycker och nu avser spendera mer tid med sina åsikter.

Enligt Tucker Carlson har Piers Morgan genom sitt agerande påmint världen om att det finns saker som är viktigare än att ha ett jobb – sin värdighet och självrespekt.