Muslimer orebro

Foto: Polisen

Inrikes

Så mycket kostade korankaoset i Örebro

Publicerad 7/6/2023
Annons

Enligt en ny beräkning har muslimernas heliga krig, där polisfordon sattes i lågor, i Örebro förra året och efterföljande hotbild kostat skattebetalarna över 24 miljoner kronor.

Det var den 15 april som politikern Rasmus Paludan hade fått tillstånd av Polismyndigheten att hålla ett valmöte med tillhörande koranbränning i parken.

LÄS ÄVEN: Muslimerna brände upp polisbilar: ”Poliserna flydde som fegisar – Allahu akbar”

Men innan Paludan ens hunnit anlända till platsen utbröt krigsliknande scener där poliser utsattes för stenkastning och polisfordon eldhärjades. Detta samtidigt som folkmassan skanderade det muslimska stridsropet ”Allahu akbar”.

I samband med kravallerna skadades 71 poliser. Statsradion har räknat på kostnaderna för det muslimska upploppet och även polisinsatser vid Paludans övriga valmöten i Örebro. De har kommit fram till att det för tillfället har kostat skattebetalarna 24,3 miljoner kronor.

Hela 14 miljoner kronor rör muslimernas advokatkostnader i det rättsliga efterspelet – men det är inte helt färdigt. Vidare kostade polisinsatsen i Sveaparken 800 000 kronor, skadegörelsen av polisfördon tre miljoner kronor och att återställa parken landade på 600 000 kronor.

Se videoklippet från korankravallerna i Sveaparken:

LÄS ÄVEN:Hani hyllades för engagemang mot korankravaller – DÖMS för grovt blåljussabotage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons