mats-eritreaner
Ledare

Så slipper vi afrikanska stamkrig på den svenska savannen

Publicerad 8/4/2023
Annons

LEDARE • Polisen i Stockholm har gripit runt 200 eritreaner som tagit sina afrikanska stamkrig med sig till Sverige. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) säger i ett uttalande att detta inte är acceptabelt. Men varken han eller någon annan makthavare är ens i närheten av att sätta kraft bakom de förpliktande orden.

På ytan handlar kravallerna om huruvida man sympatiserar med den eritreanska kommunistdiktaturen eller inte. Ni vet den som den svenska vänstern sin vana trogen i decennier hyllade och romantiserade som frihetskämpar.

Bakom fasaden rör det sig snarare om ett stam- och klankrig som i grunden inte skiljer sig stort från när de här grupperna för inte alltför länge sedan sprang runt i bastkjolar eller höftskynken med spjut i händerna. Kommunismen och de mer moderna vapen man slagits med i Eritrea på senare tid är bara utanverk som skymmer sikten för vad det är för uråldriga mekanismer som är i görningen.

Om eritreanerna på Järvafältet norr om Stockholm kan sägas samma sak. De är iförda moderna västerländska kläder men beteendet är varken modernt eller västerländskt. Det är hämtat direkt från forntidens mörkaste jägar- och samlar-Afrika och borde ha fått stanna där.

LÄS MER: Se HELA eritreanska kriget på Järvafältet

Först när länder i den delen av världen visat att man kan bygga civiliserade samhällen borde någon därifrån få rätt att flytta till väst. Till dess borde gränserna ha hållits stängda. Stamkrigen på Järvafältet är bara ett av oräkneliga exempel på konsekvenserna av att så inte har skett.

Vänsterliberaler som ogillar verklig demokrati där portalparagrafen i regeringsromen inte bara är en tjusig fras och föredrar den demokratur de skapat med sig själva i maktens topp, brukar visa sina rätta antidemokratiska ansikten bland annat genom att kalla det för populism när folkviljan får genomslag i politiken.

Arrogant fnyser man åt mannen och kvinnan på gatan och mästrar dem med att de är för korkade för att förstå att deras ”enkla svar på komplicerade frågor” aldrig kan ligga till grund för hur samhället ska styras. Folkomröstningar är exempelvis inte att tänka på när stora och avgörande politiska beslut ska fattas. För sådana tarvas en vänsterliberal maktelit som kan det här med att styra den svenska skutan.

Sverige befinner sig i ett på många sätt bedrövligt tillstånd som direkt kan härledas till sagda maktelits beslutsfattande. Eritreanska stamkrig på Järvafältet strax utanför huvudstaden är bara ett av många symptom på vad som är ruttet i konungariket Sverige för att travestera William Shakespeare. Men låt oss ta det som exempel på elitistisk vänsterliberal politik kontra folklig ”populistisk” politik.

Om populisterna fått bestämma hade vi inte haft några afrikanska klankrig på den svenska savannen eftersom vi inte hade haft några sådana klankrigare i Sverige. Det är en enkel lösning men ingalunda på något komplicerat problem utan på ett som är precis lika enkelt som lösningen. Inte raketforskning alltså.

Det är vänsterliberalernas försök att komplicera saken för att framställa sig själva som de enda som klarar att hantera problemet som lett till att vi nu ser den här sortens stenåldersbeteende på svensk mark. Och det är också orsaken till att vi kommer att få dras med dylikt i framtiden.

Lösningen för att slippa detta är inte alls komplicerad. Det är bara att samla ihop de 200 gripna eritreanerna, köra ut dem till Arlanda och sätta dem på ett flygplan tillbaka till hemlandet, lämpa av dem och säga: ”Varsågod, här kan ni stamkriga er trötta tills ni mognar till insikt om att det finns mer civiliserade konfliktlösningsmetoder. Till dess håller ni er borta från vårt Sverige.

Att frånta dessa afrikanska stamkrigare sina eventuella svenska uppehållstillstånd och medborgarskap är heller inte svårt. Sådant görs idag med en enkel knapptryckning på en dator. Klart! Det finns inga rättssäkerhetsproblem förenade med detta. Ingen oskyldig person råkade bara förirra sig av misstag ut på Järvafältet eller strosade vid det aktuella tillfället runt där för att plocka ängsblommor eller se om de kunde få en glimt av fiskgjuse, sångsvan och trana.

SE VIDEO: Kaos under eritreansk festival – stenkastning mot polis

Vilka som har rätt att befinna sig på svensk mark bestämmer vi i Sverige suveränt. Att utvisa personer som inte fullgör sin del av kontraktet enligt de internationella konventioner vi har skrivit på är fullt sanktionerat. Somliga kommer att gnälla och påstå något annat men det är inget vi behöver ta någon notis om.

På samma enkla sätt kan vi bli kvitt korankravallerna och det gängkriminella våldet för att ta några som justitieministern formulerade det ”oacceptabla” beteenden från migranter i Sverige. Om bara viljan och lite civilkurage finns kan vi ha löst en räcka sådana här systemhotande problem gott och väl inom ramen för innevarande mandatperiod.

Problemet är inte att dessa problem är komplicerade eller har komplicerade lösningar. Problemet är att nyss nämnda vilja och civilkurage saknas hos våra politiker. Något av dessa behövliga karaktärsegenskaper finns fortfarande kvar hos Sverigedemokraterna men de övriga partierna gör sitt bästa för att ta ur dem detta och kastrera förändrarna till förvaltare, något Kent Ekeroth berörde i en ledare här på Samnytt häromdagen.

Kanske går det en dag upp för oss svenskar att vi blivit lurade att tro att vi är för dumma för att styra landet och att det krävs vänsterliberalt knowhow för detta värv. Kanske kommer vi underfund med att vi med vanligt sunt förnuft kan skapa ett långt bättre fungerande samhälle än det vi har idag. Kanske ger vi den dagen inte bara respass åt de afrikanska stamkrigare som intagit Järvafältet utan också åt de destruktiva politiker som intagit våra regerings- och riksdagsbyggnader. Den dagen känns dock för närvarande rätt avlägsen och kanske så långt borta att då den till slut kommer är det redan för sent och Sverige bortom räddning.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons