I förra veckan dödades två personer i ett potentiellt terrorattentat i Tyskland. Den misstänkte gärningsmannen visade sig vara en migrant från Somalia – ett skithålsland, konstaterade en journalist som blev avskedad för sitt uttalande.

Det var på tisdagen i förra veckan som den 25-årige somaliske medborgaren gick till attack med en kniv mot slumpmässigt utvalda förbipasserande i Ludwigshafen am Rhein medan han skanderade ”Allahu akbar”.

Utöver de två dödade skadades ytterligare en person allvarligt. Enligt uppgifter skar han av ett av offrens händer.

LÄS ÄVEN: Två dödade i misstänkt terrorattentat: ”Allahu akbar”

En journalist som växte upp 800 meter från där morden ägde rum har nu förlorat sitt jobb efter att ha kallat Somalia ”ett skithålsland”.

”Somalia är ett skithålsland med stenålderskultur. När en migrant från Somalia knivhugger två personer och skadar två andra är det ett problem. När det här händer 800 meter från dina föräldrar, på platsen där du växte upp, är det chockerande”, skrev Jan A. Karon, som är född i Polen men uppvuxen i Tyskland.

Anklagelser om hat

Strax efter att hans kommentar gjordes kom kritik från vänstern i form av aktivisten Jasmina Kuhnke som menade att Karons tweet utgör ”hat”. Hon skrev till journalistens arbetsgivare RBB och krävde konsekvenser för uttalandet.

RBB svarade snabbt och skrev att man ”förstår och delar kritiken av uttalandena”. Man lade till att man är ”i diskussioner om möjliga konsekvenser” och försäkrade att de fördömer ”all form av rasism”.

LÄS ÄVEN: Tyskland lanserar hbtq-dagis

Trots att mannen fick stöd från kollegor, varav vissa påpekade hur situationen i Somalia ser ut och att det har föga med ”rasism” att göra, förlorade han jobbet.

Karon: ”Om professionella upprörda människor nu vill berätta för mig att jag är höger, rasist eller främlingsfientlig eftersom jag inte vill hålla tyst om detta, bryr jag mig inte. Dessa individuella fall händer nu varje dag över hela Tyskland.”