I lördags skulle Drag Queen Story Hour, med män som klär sig som kvinnor och läser sagor för barn, ha hållits på Olofströms bibliotek. Det blev dock inget efter att man påstår sig ha tagit emot ”hot”.

Enligt statstelevisionen ska någon eller några mellan den 14 och 17 oktober ha skickat mejl till biblioteket där man bland annat skrivit ”Må ni brinna i helvetet era pedofiler” och ”Jag skulle vända uppochned på både er och biblioteket om detta var mina barn”.

LÄS ÄVEN: Sverigedemokrat vill förbjuda sagostunder med dragqueens för barn

– Rent generellt tänker jag att det är en farlig utveckling om biblioteken inte kan genomföra sin verksamhet som de planerat på grund av hot, säger Barbro Hallberg, bibliotekschef på Olofströms bibliotek, som skrev en polisanmälan.

Till statsradion säger Hallberg att man även fått hot via telefonsamtal och kommentarer i sociala medier från människor som säger att de ska sätta stopp för sagostunden.

Förundersökning nedlagd

Händelsen rubricerades som olaga hot och initialt inleddes en förundersökning som dock sedermera lades ned. Enligt förundersökningsledaren förväntades inte ytterligare utredningsåtgärder leda någonvart.

LÄS ÄVEN: Kommuner och SVT introducerar transvestism för barn 3-7 år: ”Toppenkombination”

Nu har man i stället valt att spela in sagostunden och kommer att skicka den till de föräldrar som är intresserade.