Inför Eurovision i Malmö har rapporterna i israelisk media om judehatet i den islamiserade staden avlöst varandra. Israeliska journalister har blivit attackerade och israeliska sånger förbjudits under Eurovision. Nu gör uppgifter gällande att den israeliska säkerhetstjänsten bedömer situationen vara så pass illa i Malmö att landets deltagare i Eurovision uppmanas låsa in sig på sitt hotellrum.

Det är Israels representant i Eurovision, Eden Golan, som nyligen träffade representanter för säkerhetstjänsten Shin Bet inför hennes resa till Sverige nästa månad.

LÄS ÄVEN: Israelisk tv på besök i Malmö – tror knappt sina ögon

Enligt uppgifter avråddes Golan och hennes team från att lämna sina hotellrum förutom för föreställningar och officiella evenemang under deras besök i Malmö.

LÄS ÄVEN: Malmöimam: ”Sverige är vårt, vare sig de vill det eller ej”

I veckan meddelades att säkerheten i Malmö har höjts inför Eurovision där protester mot Israels deltagande väntas. Myndigheterna har utlovat ”synliga” åtgärder med tungt beväpnad polis och förstärkningar från Danmark och Norge kring evenemanget i maj.

Reaktioner

Sveriges förvandling från fredligt och välfungerande till islamiserat och våldsamt väcker uppmärksamhet – bland annat hos Elon Musk:

Faksimil

LÄS ÄVEN: Otäcka videon visar arab-gängets mordförsök på ukrainske fiskaren i Malmö