Foto: Twitter / Matteo Salvini.

Salvini och Le Pen ingår valallians inför EU-valet

Delningar

Två av Europas tungviktare och mest EU- samt invandringskritiska politiska ledare meddelade på måndagen att de inför EU-valet nästa år kommer ingå en valallians – ett val de EU-kritiska rörelserna satsar stort på.

Det var på ett symposium i Rom med temat ”Ekonomisk tillväxt och sociala perspektiv i ett nationernas Europa” som Matteo Salvini, italiensk inrikesminister, och Marine Le Pen, ledare för Front National, kungjorde sina planer.

– Det här är inte ett valmöte. Jag har redan i många år arbetat på ett program med Le Pen med gemensamma kandidater för viktiga poster, sa Salvini.

Duon utesluter inte tanken att gå fram med gemensamma kandidater.

– EU har trampat ner alla former av solidaritet. I maj kommer vi att skapa en europeisk union som startar med nya värden mot allt vad globalisering heter. Detta är en kamp som jag för tillsammans med Salvini för att skapa ett alternativ i Europa, sa Le Pen.

Salvini uttryckte också hopp om att Le Pen snart får möjlighet att komma i regeringsställning.

– Frankrike förtjänar inte en ledare som Macron.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

166 KOMMENTARER

 1. Ja, bra vore det om detta spektakel, kallat ”EU” faller samman och upphör. Så vi istället kan skapa bra frihandelsavtal.

  Sen får vi försöka rösta fram ett par politiker med ”ballar av stål”, så de kan börja göra något åt alla de problem vi har i Sverige.

  Sen finns det kanske hopp om att Sverige ska bli bra igen. Men bara kanske.

 2. Salvini är en frisk fläkt! Bra han trycker till Macron! Salvini och Le Pen blir en bra duo! Hoppas SD’s kommer välja deras sida!

 3. I maj kommer vi att skapa en europeisk union som startar med nya värden mot allt vad globalisering heter.

  Tack jag älskar er. Ingjuter visst hopp för oss européer.

  • Enligt Sveriges riksdag så betyder att hyra likamed att svenskarna betalar helpension livet ut. Svenskarna är tjänare i sitt eget hus och står med mössan i näven och bockar sig för araber och afrikaner. Vi kallar det det nya Sverige.

  • Nobel är en vänsterbliven skitorganisation som inte är värt namnet längre. Lika infiltrerat som alla andra institutioner och skit.

 4. Tänk om vi svenska väljare skulle kunna rösta på Salvinis och Le Pens valallians?
  Men det är väl omöjligt som systemet just nu är konstruerat?

 5. Krossa fasciststyret EU! Hoppas alla öststaterna, Österrike och Danmark ingår samma i samma allians. Då kan globalisterna tryckas ner ordentligt.

 6. Europas samlade systemmedia och George Soros kommer att göra ALLT för att underminera, ”rasist”-stämpla dem och avskräcka allmänheten från att befatta sig med nationalism och självbestämmande.

 7. Läste att Fru Merkel tänkte sända tillbaka 40.000 migranter till Italien med charterplan, varpå Salvini kommenterade: har vi stängt hamnarna så kan vi stänga flygplatserna.

 8. Ett Alternativ för Europa som kämpar om makten över EU.

  Nu snackar vi ett internationellt organiserat motstånd mot den förhärskande marxismen. Det är inte en dag för tidigt.

  • Marxismen = Reinfeldt, 7 – Klövern ! vad menar Du ?

   Nej, dom är väl INTE medskyldiga ?
   Sluta ge marxismen all skuld för misären, Das Kapital har
   huvudrollen i Globaliseringen, folkets olycka !
   Salvini är VÄNSTER !!! inte höger !

 9. Snart dags att skriva EU;s Testamente:
  Europas folk hade inte den förmåga, att tillgodo se sig
  globalismens lycka för mänskligheten, utan såg enbart bagateller såsom
  Terror, våldtäkter, kriminalitet, Religion-kulturkrockar, arbetslöshet
  försämrat välfärd, ökat fattigdom, Europeiskt kulturmord etc.

 10. Res på er svenskar och följ de riktiga européerna som värnar Europas folk och länder. Starka nationer ger ett starkt Europa. EUs slaveri leder till motsatsen och med en död demokrati kommer ofärd!

 11. Salvini är en man helt i min smak,det svenska daltet kommer bli landets undergång ekonomiskt till slut för folket,men knappast för politikerna.

 12. – Frankrike förtjänar inte en ledare som Macron.

  Haha Salvini är ju bara för härlig. Snacka ner en ledare för en annan Europeisk nation på detta sättt, det är inte ens diplomatiskt inlindat.
  Tror nog Salvini struntar i eventuella isiga förhållanden från den över-sminkade globalistet Macron och det är förbaskar roligt att läsa.

 13. USA förtjänar Trump, Italien förtjänar Salvini, Frankrike förtjänar Le Pen och Sverige förtjänar Löfvèn. Öh!

 14. Varför har Åkesson valt att stå utanför det här?
  Är han rädd för att bli kallad rasist? Rädd för att bli kallad rasist av vem?

  • Han sitter på knä gramför makten och Gör sig till. Han vill bli accepterad och vill vara med i finrummet.

   Vi får lita på Ebba och Ulf istället..

 15. Frankrikes väljare har valt Macron och Tysklands väljare har valt Merkel samt 82% av Sveriges väljare har valt 7-klövern. När väljarna har vaknat kommer det bli en svår eller omöjlig uppgift att återställa det som en gång var Europa.
  Det känns overkligt att detta kan ske på 2000-talet, är väljarna så omedvetna eller kanske hjärntvättade av politiker och media och public service.

 16. I EU valet blir det nog fusk med , fusket även om man inte kan bevisa måste legat högre upp när de stängde ned servern

 17. Det är skönt att det finns ledare för folk som är sköna människor som står upp mot cynismen och ondskan.. Dock Frankrike styrs av ett äkta sfvin.

 18. Känslan är att EU är på väg att spricka. Italien är Europas 3:e största ekonomi..och de är på väg bort ifrån EU. Garanterat. Tyskland chartrar plan till Italien för att se skall ta emot flyktingar. Självklart de kommer att gå ur för att slippa att vara första landet för flyktingar.

 19. Vi får hoppas ännu fler ansluter sig !
  EU måste skakas om ordentligt och lärasig att lyssna i stället för censur /tysta opposition ! Respekten för vart lands suveränitet samt acceptera varje lands interna angelägenheter !
  Då kanske EU kan vara befoget, men under förutsättning att VI får rösta fram Parlamentet o andra ledande poster.
  Hoppas på att alla Europas oppositionspartier enas och samarbetar mot de helvetiskt röda intelligensbefriade idotpartier.

 20. Utmärkt. Man kunde hoppas att Jimmie börjar släppa sargen snart också. Folk måste börja se att det inte är en liten klick”högerextremister” som är mot dagens politiker utan snarare en stor klick ”globalistextremister” som dom lyssnar på.

 21. Att få ett enat Norden som tillsammans med Le Pen skapar lag ordning i ett SJUKT Europa.Sverige är tyvärr det mest sjukaste i godhetsvansinne,där man ser ner på folket som en gång byggde och betalar detta vansinne genom mest extrema skatter.Vad får vi nu?fyfaen.

 22. Sverige ligger oerhört illa till,SD bör inte vända dessa goda krafter ryggen för att tillfredsställa pk-etablissemanget.Marine le pen är antiglobalismens ledstjärna.

 23. Det finns bara en sak som gäller. Total mobilisering av oss alla ”högerextremister”
  i samverkan som förstått det extrema allvar som väntar Sverige och Europa inom kort. Den 10 december kommer det största förräderiavtalet någonsin mot Sveriges
  och Europas etniska befolkning undertecknas vilket kommer orsaka oöverstigliga samhällsproblem för evigt genom avtalet. Alla förnuftiga måste nu inse att vi inte
  längre kan motarbeta varandra längre på ”högerkanten” utan samverka fullt ut då
  vad som helst kan inträffa genom alla galna globalister med supermakt.

  • Avtalet med FN är icke bindande, så det är fritt fram för vilda protester om svenska regeringen följer avtalet i detalj.

 24. Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket, är det inte så det gamla ordstävet lyder?

  Att försöka bilda EFS= Europas Förenta Stater blev inte ett lyckat projekt.
  Kunde ”amatören” räkna ut vid starten.

  Grundtanken var god och de stater som varit som varit i krig med varandra hade anledning till tätare samarbete men att ”truga på” resten av Europas stater överstatlighet blev nog lite för mycket.

  Mastodonter ”dinos” hade inte någon framtid på Moder Jord så inte nuvarande EU.
  Går inte att omforma vad ”naturen” åstadkommit under århundranden på några 10-tal år.

  Alltför mycket har utvecklats olika i de 27 staterna.

  Att fri handel, som innebär i stort öppna gränser, har fördelar är självklart men skall
  vägas mot det oerhörda, att inte ha kontroll på vad som rör sig över gränserna.

  ”Specialisterna”, b.la. brottslingar, olika kategorier blir de som ”drar längsta strået”

 25. EU gjorde misstaget att försöka styra medlemsländerna politiskt i detalj. Det kommer kosta dem makten. För att tjäna multinationella företags intressen. EU skiter i medborgarna. Vi finns inte på agendan.

 26. Produktionen av individer fortgår med oförändrad hastighet i MENA
  Importen av dessa individer till Europa fortgår med oförändrad hastighet.
  Klimatförändringen som sker har sin ursprungliga grund i antalet individer.
  Klart att Sverige skall vara ett föregångsland i den utvecklingen.
  Vi har ju blivit kända som fatalister.
  Eller hur ”Steffe”?

 27. OT: Och i Brasilien går man mot ett ÖDESVAL, enligt Sveriges radio. Tänk, ve och fasa, om Brasilien väljer en annan väg än vad Venezuela gjorde…

 28. Socialdemokraterna kan definitivt inte styra landet. För att visa att man är god, måste man definiera sig mot en ondska.
  ”Ondskan” för socialdemokraterna är ett homogent svenskt/europeiskt samhälle. Det finns inte en stad i Sverige, där s haft makten, som behållit en svensk befolkning.
  Allmännyttan, som byggdes för svenska arbetare, är fyllda med muslimer från Mellanöstern. Den smarte socialdemokraten tänker, att ”SD skall banne mig inte få några gratispoäng för att vi betalar hyran för de nyinvandrade i många år. Nej nu ser vi till, att hyresgästföreningen inte går med på några hyreshöjningar, så ökar inte våra utgifter.”
  Hyreshöjning 0,5% med motivering att Sverige har negativ ränta. Men vad händer. Hyresvärdarna får inte pengar över att reparera husen. Sverige kommer att få en Sovjetsituation med nedgångna och förfallna hus.

 29. För övrigt, 100 000 kr till den som räknar ut hur valfusket gick till. Vad hände den timme valberedningens servrar låg nere? Manipulerades formlerna för röstberäkningen?. Det är helt uppenbart, att s stödröstat på mp. 1,5 % av mp:s röster skulle enligt uppgift vara stödröster från s. Skedde detta genom, att datamaskinen transformerade s-röster till mp enligt ett viktningssystem?

 30. OT. Efter IPCC rapporten i dag är nog chansen stor att MP ser ökade väljarsiffror framför sig och kommer att verka för ett nyval.

 31. Ett hoppfullt tecken med le Pen och Salvini som tillsammans med Ungern, Österrike och Italien gör att det ser allt ljusare ut för den politiska anständigheten. Snart kan vi lägga till Brasilien, också.en ljuspunkt.

 32. Man kan bara gratta det italienska folket när de fått en regering som duger åt folket. Straffåtgärder från eliterna mot dem som går emot agendan är sedan länge skrivet i stjärnorna. Men dock saker o ting har gått mycket till eliternas nackdel. Rysslands tuffa Linje, Trumps tuffa linje, ”brexit”, Ungern, Italien, Österrike, Polen, Tjeckien, Slovakien, Danmark, men också andra som visar motstånd. Men framförallt Trump och Ryssland som är stöd för sunda krafter i europa är inga småpuckar för eliterna att handskas med. Straffåtgärder från eliterna kan inte riktigt kånka ett rike då alternativa handelspartner finns för överlevnad. Nu senast: http://www.friatider.se/ryssland-eu-borde-tj-na-de-europeiska-folkens-intressen Tack minister Lavrov. Jag ska bjuda dig på en äppelpaj.

 33. Det hade inte suttit fel om den store prylen- den där karismatiske-fantastiske Farage hade befunnit sig i Sverige en bra tid innan valet för å hjälpa till. Men förstås mot fusk i valet skulle det ändå inte hjälpt. Jimmie annars i mina ögon är så gott som lika stor. Skicklig och smart som bara den. Det är SD det. Skicklig och smart. Man måste agera som en orm för att kunna besegra över ormen. Man måste få maktposition och sedermera fulla makten. Med de hjärtan som idag finns hos SD och om funnits morgondagen med SD i maktposition så skulle misstänksamma och dem som kastat massa dynga på SD fått förstå att SD är av rätta virke.

  • Vilken otroligt bra länk Leif Ohlsen har hittat!

   Terrorister invalda i vänsterpartiets ledning i Sverige, et.c
   fast min favorrit är;

   ”I Sverige verkar det som att de ”mänskliga rättigheterna” för utländska aspirerande mördare är viktigare än de mänskliga rättigheterna för laglydiga medborgare.”

   Länken REKOMMENDERAS verkligen för ett besök!

 34. Tack o lov för att andra länders befolkningar inte är lika lobotomerade som den svenska dito. Jag hade emigrerat till Månens baksida om så vore fallet. Glädjande att Brasilien tar sitt förnuft till fånga. Man är trött på fifflande socialister.

 35. Jag håller på de här två . Hoppas att de också får med sig Sverige och andra länder som är emot EU av olika orsaker !

  • Ja, de här två blir nog Europas räddning.
   Tyskland planerar att chartra invandrare till Italien, men då säger Salvini bara, då kommer den italienska regeringen stänga sina flygplatser

 36. Endast ett nytt EU kan tvinga svenska politiker att stoppa massinvandringen. Annars kommer inget hända här, massinvandringen fortsätter.

  • Ser att Carl Bildt är med i globalisringen.
   Det är som Salvini säger att Soros och gänget mosar sönder länder, med t.ex hög invandring, för det kostar massvis med pengar, för att ha råd med deras försörjning och allt annat det för med sig. så måste länder till slut sälja sina välmående företag till kraftigt rabatterade priser till dem.
   Det är det hela går ut på.

   • Du gör en helt rätt analys, bara kolla hur dom slaktade Grekland, först sänka dom ekonomiskt, sen låna ut miljarder euro som dom sen står i skuld till globalisterna. Dom enda som någonsin stått emot detta är island, kom du ihåg deras bankkrasch för några år sen, dom var helt bankrutt, och Eu ville gå in och ge dom stöd, men islänningarna gav dom fingret och tog sig ur det där själv efter några svåra år/ Det här är globalisternas master plan, om man inte kan styra länder, så får man nationer skuldbelaggda och sänkta, sen går man in och lånar ut pengar och köper upp infrastruktur och bolag för rea priser, och vips så äger man landet och företagen tillslut. Av det här får man svaret varför Reinfeldt och maud Olofsson sålde ut nästan hela Sveriges statliga företag, för han springer globalist ärenden. Man kapar Sveriges fundament, så det ska börja svajja/

    • Ja, Reinfeldt har sålt många bolag för att fylla på statskassan.
     Vad händer sen när det inte finns något att sälja?
     Det kan man räkna ut med ar-let.

     Alliansens försäljningar:

     2007 Teliasonera: 18,0 miljarder
     2008 OMX: 2,1 miljarder
     2008 Vin & Sprit: 54,5 miljarder
     2008 Vasakronan: 24,6 miljarder
     2011 Nordea: 19,0 miljarder
     2011 Arbetslivsresurs 0,1 miljarder
     2013 Vectura: 0,9 miljarder
     2013 Nordea, juni : 19.5 miljarder
     2013 Nordea, sept: 21,6 miljarder

     Här finns en ganska färsk artikel.
     http://www.dagensarena.se/innehall/alliansen-salde-gemensamt-agda-bolag-171-miljarder/

 37. Ett uttalande som kommer väcka många slumrande naiva europeiska ekonomer som tror på globaliseringens underverk. Salvini, i ett möte i Rom apropå EU´s påtryckningar om att bl.a. Italien inte skall bryta mot EU´s regler ;

  – ”Men vi kommer inte vika oss”, klargjorde Salvini. ”Spekulanter som agerar som George Soros satsar på Italiens sammanbrott för att sedan kunna köpa upp våra välmående företag till rabatterade priser, sade han och förklarade att det aldrig kommer hända.”

  Storfinanserna går över lik för att förse sig.

LÄMNA ETT SVAR