T.v. Genrebild. T.h. Karlskronalärarens presentation. Faksimil Facebook/Twitter

Samhällskunskap på skola i Karlskrona: ”Socialistiska partier har djupare demokratibegrepp”

1.7K Shares

En bild från en presentation har fått spridning i sociala medier. Presentationen behandlar ”demokratins begrepp” och är riktad till gymnasieelever i Karlskrona. I texten målas SD upp som demokratifientliga medan socialistiska partier anses ha ”ett vidare och djupare demokratibegrepp”.  

Det var på tisdagen som Klaus Bernpaintner från tankesmedjan Ludwig von Mises – Institutet i Sverige publicerade bilden på Twitter. Enligt hans egna kommentarer under bilden har en lärare skapat presentationen för att undervisa undervisa elever i årskurs tre på gymnasiet, däribland hans eget barn, inför ett prov.

LÄS ÄVEN: Lärare smög in anti-SD-propaganda till gymnasielever

Eleverna har fått läsa att ”alla partier i Sveriges riksdag, utom Sverigedemokraterna, är överens om de sju första punkterna” som listas i presentationen som kännetecknande för demokrati.

Vidare står det att ”socialistiska partier har ett vidare och djupare demokratibegrepp och menar att även punkt åtta, nio och tio måste vara uppfyllda för att ett land ska bli demokratiskt.” Nedan följer presentationen:

”Har ni anmält skolan?”
I sociala medier möter bilden hård kritik. En person undrar om Bernpaintner har anmält skolan eftersom ”detta kan ju inte vara tillåtet inom ramen för undervisning”.

Bernpaintner svarar att han ska ta kontakt med rektor och ett antal lärare som ägnar sig åt ”tvivelaktig propaganda”.

LÄS ÄVEN: Rektor upprörd över att elever bär SD-kläder i skolan – ber vårdnadshavare agera

1.7K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.