Samhällsnytts journalist bannlyst i Riksdagen – anklagas för spioneri

Delningar

Idag meddelade Riksdagsförvaltningen att Samhällsnytts journalist Egor Putilovs absökan om pressackreditering i Riksdagen avslås – därför att han ”kan komma att använda pressackrediteringen för att inhämta skyddsvärd information”. Beslutet meddelades dock först till tidningen Dagens Nyheter som slog upp detta stort i morse – innan Putilov ens fått veta att det finns något beslut i hans ärende. ”Att makten på hemliga grunder kan hindra journalister från att utföra sitt jobb är ett hot mot hela det demokratiska systemet”, kommenterar han till Samhällsnytt.

– Jag ansökte om pressackreditering i Riksdagen för drygt två månader sedan med avsikten att bevaka de politiska partiernas arbete inför det kommande valet. Igår ringde jag till Riksdagsförvaltningen för att ta reda på varför det dröjer så länge. Inget beslut var fattat då. Men i morse får jag ett mejl från Dagens Nyheter med frågor om avslaget – innan jag ens fått ta del av det själv. Detta är ytterst märkligt och visar på att det finns ett tätt och intimt samarbete mellan stormedierna och makten – om någon tvekade om det, säger Putilov till oss.

Enligt Riksdagens informationsenhet har Dagens Nyheter inte begärt beslutet från dem.

När Samhällsnytt når Riksdagsförvaltningens kommunikationschef Anders Hagquist, vars namn står på beslutet, är han märkbart nervös och obekväm med våra frågor.

Hur kommer det sig att Dagens Nyheter fick ta del av beslutet innan ens Putilov fick det?

– Jag vet inte hur Dagens Nyheter fick tag på beslutet.

Apropå säkerhetsrisker – är inte det en säkerhetsrisk att era beslut kommuniceras först till Dagens Nyheter istället för till de personer besluten berör?

– Jag får inte inte efterforska hur de fick tag i det.

Det finns starka formuleringar i beslutet: att det finns risk att Putilov ”kan komma att amvända en pressackreditering för att inhämta skyddsvärd information”. På vilka grunder gjordes denna bedömning?

– Det står i själva beslutet på vilka grunder det har tagits.

Men när Samhällsnytt tar del av beslutet visar det sig att det som kommunikationschefen säger inte stämmer: det ges inga grunder för bedömningen. Den enda grunden som står är Riksdagsförvaltningens ”bedömning”. Det framkommer dock inte hur bedömningen gjordes.

När vi ringer tillbaka till Hagquist och konfronterar honom med detta säger han:

– Om ni har synpunkter på beslutet kan ni överklaga det.

Egor Putilov sammanfattar den uppkomna situationen på följande sätt:

– För det första är denna bisarra och extremt kränkande anklagelse ett övergrepp mot mig personligen. Det viktigaste är dock att det är ett övergrepp mot hela den demokratiska ordningen. I en demokrati får undersökande journalister utföra sitt jobb och granska makten – vare sig de kommer från Samhällsnytt, Dagens Nyheter eller Proletären. Att ta ett sådant godtyckligt beslut där man inte ens kan redovisa grunderna är illavarslande. Det är även märkligt att så kallade journalister från msm firar att jag nu blir portad från riksdagen. Denna svartlistning är en testballong och ingen vet vem som kommer att drabbas näst.

– Ironiskt nog berörde jag just detta i en krönika för ett par månader sedan, där jag varnade för ett DDR-liknande samhälle som Sverige rör sig mot – där det så kallade säkerhetsetablissemanget har makten att svartlista och hindra obekväma journalister, politiker och opinionsbildare på hemliga grunder. Krönikan avsåg en avlägsen framtid, men vi är där redan nu. Och det skrämmer mig.

Samhällsnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind kommenterar beslutet så här:

– Det är ett ytterst anmärkningsvärt förfarande av riksdagsförvaltningen. Självklart kommer vi att överklaga beslutet. Det som väcker misstankar dock är att riksdagsförvaltningens beslut inte kan överklagas genom den vanliga proceduren med förvaltningsrätt. Istället måste man överklaga till en särskild överklagandenämnd som finns inom riksdagen själv. Men vi kommer att göra det i varje fall, eftersom vi måste reagera när staten tar sig för att svartlista oppositionella journalister på det här sättet.

Beslutet kan laddas ned och läsas i sin helhet på följande länk: Beslut om pressackreditering_

LÄS MER: Vem vinner på säkerhetiseringen av samhället?

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

696 KOMMENTARER

 1. Fria ordet är 7k rädda för.
  Putilov är för ärlig i sin journalistik och då är han obekväm.
  Tänk om han avslöjar fler lögner innan valet ??
  Orädda journalister skrämmer 7k.

 2. Förvånar mig inte alls….Sverige är ingen demokrati utan en extrem PK demokratur på gränsen till ren diktatur…klart att ”de” inte vill ha journalister av Egor Putilovs kaliber i Sveriges riksdag, så här nära valet..som verkligen gör sitt jobb som journalist….nämligen att granska makthavarna.”De” vill inte ha honom där och ställa obekväma frågor….

  • PK accepterar bara såna som han på Norrköpingstidningar som häromdagen förklarade sig med att han ”bara följer instruktioner”. Och Juhuholt som häckade som fotograf på en lokal sossetidning innan han blev partiledare över en helg. Inte Tintin precis.

 3. Korruptionen är uppenbar inom politik/pk-media. Du Egor, de är rädda för dig, det betyder att du är en utomordentligt bra journalist, en sådan som du, är korruptionsgänget rädda för. Hoppas det blir fler Egor inom journalistiken, då kan vi ha en verklighetsförankrad bevakning. Sverige lever i en låtsas demokrati.

  • PK gör som jag när jag lärde mig cykla:
   ”- Sikta inte på stolpen! Sikta inte på stolpen! Oj, jag krockade med stolpen…”
   Egor har fyra år av underbart material att gräva i framöver.

  • Instämmer med föregående talare. Du kan ta det här som en komplimang, Egor, efter som reaktionen verkligen visar att de är rädda för din vassa penna. Stå på dig!

 4. Nu börjar etablissemanget bli oroliga på allvar: de är livrädda att förlora sina platser vid köttgrytorna.
  Rösta bort 7-klövern och rädda det som finns kvar av demokratin i Sverige!

 5. Släpp det inte för då får dom ju sin vilja fram utan ansträngningar. Överklaga och trassla så mycket det går. Låt det vara besvärligt för dem att göra som de gör. Det är i alla fall min policy och den fungerar mycket bra när den behövs. Det skall svida att vara odräglig.

 6. Ja vi har snart vår egen Tommy Robinson – order från Deep State har utgått och då blir det så här. Eller tror nån att vi lever i en fullständig demokrati?

 7. Offentligt avlönade tjänstemän inom riksdagsförvaltningen läcker bevisligen info till privata företag(DN). Det skulle jag kalla för en säkerhetsrisk.

 8. Hörde det på radions nyheter ett par gånger i eftermiddags. Det pratades om nån fastighetsaffär. Men blev förvånad att SR nyheter tog upp det. Samhällsnytt och Putilov är etablerat tydligen.

 9. Det känns bara mer och mer angeläget att rösta på SD och rösta bort sossar och moderater i valet. Det verkar inte finnas någon ände på vad politiserade myndigheter hittar på för att skydda de gamla yrkespolitikerna.

 10. O.T. Riksdagsförvaltningen bedömning. – MIN bedömning i ett annat ärende är att ”VI” och ”DOM” tänkandet lever i högsta grad alldeles oavsett vad våra falska politiker säger.

  ”D O M” är Järva veckan som pågår just nu.
  ”VI” är Almedalsveckan som börjar om några dagar.
  Precis som de flesta väljare tänker. Var någonstans skall sleven vara om inte i grytan. Samma soppa med samma ingredienser men helt utan kryddor.

 11. Om de släpper in folk som Dinamarca, Löfven mm så blir det ganska menlöst att försöka stoppa en journalist, ingen kan göra mer skada än Löfven har gjort.

 12. Ingenting spelar längre någon roll. Etablissemanget kan inte längre undanhålla information till svenska folket.
  Tack Egor och övriga medarbetare för erat outtröttliga arbeta för Sveriges räddning.

 13. Har man inget att dölja, har man inget att vara rädd för. Vad är det riksdagen vill dölja för folket?

 14. Så en skadeglad ”opolitisk” tjänsteman på riksdagskansliet ringde och meddelade kompisarna på DN om att nu hade de minsann tryckt dit den hatsajten Samhällsnytt!

 15. Mehmet Kaplan var inte Erdogans infiltratör som bostadsminister? PK ljuger vad som helst hur som helst. Har aldrig någon kontakt med verkligheten.

  • Nä, vi ska istället skita i det!
   Utan detta låtsas-tabu så har PK ingen makt. Om folk säger det de vet och tycker, så upphör PK att existera. Som the wicked witch from the east som upplöses vid kontakt med vatten.

   Wotan bröt sitt ord till Jättarna som byggde Valhall. Och konsekvenserna blev en hel opera. Det är så mycket enklare att säga som det är och hålla sitt ord. Det är nästan fusk att vara ärlig och ha rätt, tycker många politiker.

 16. Tillåt mig att översätta:
  ”Skyddsvärd information” = När Löfven, Lööf, Fridolin eller Kristersson gör bort sig fullständigt igen i debatt med Jimmie Åkesson.

  Vi lever i de de dolda diktaturernas tid där halvtotalitära stater alltid utger sig för att vara demokratier samtidigt som det ständiga strypandet av yttrandefriheten och demokratiska rättigheter bevisar den raka motsatsen. 7-partiet är uppenbarligen livrädda för herr Putilovs skarpa penna och att de dessutom läcker beslutet direkt till DN tyder på viss desperation. Det faktum att DN är tätt lierade med den politiska makten och propagerar för den här typen av antidemokratiska beslut kommer bara att göra Samhällsnytt ännu starkare.

 17. Att DN vet det beror troligtvis på att riksdagsförvaltningen frågat DN om hur de ska göra, och då har så klart DN velat strypa all demokrati och yttrandefrihet för Sveriges folk.

 18. Alla dessa journalister som har förflutet i KPML och – (r) som fått ackreditering. Och sossar i riksdag som har samma förflutna. Regringen stöder olika föreningar bara för att deras fiende är samma som de vill bekämpa trots att det inte är demokratiskt att använda medlen på det viset. Hur vet man vad alla de har för bevekelsegrunder? Och de som har islamism som ledstjärna de finns också i riksdagen. Men nu är det rysskräcken som gäller. Snart är det kanske Trumpskräck. Media och politiker skapar spöken och allt är till för att skapa en yttre fiende så vi inte ser den inre.

 19. Att opinionssiffrorna ser ut som de gör , så kanske fasaden börjar att falla… man kan ju hoppas på det iaf.

   • Framtiden kommer att förtälla oss om detta när lets dance, bingolotto m.m censureras p.g.a någon feminist idé om fel värdegrund eller något annat dravel

    Men när magarna börjar knorra så börjar normaliseringen och det blir INTE smärtfritt.

 20. Någon j..vla ordning får det vara i en Riksdag! Bonnierkoncernen skall inte vara involverad i Riksdagens arbete.

   • Kommunister och moderater arm i arm, i ett oheligt brödraskap, dit även Bonnierkoncernen bjuds in.

    Det handlar inte längre om förtroendvalda, det handlar om partier som finns till för sin egen skull.

 21. Listan på politiska offer blir allt längre. Den som tror att Sverige är en demokrati lever i förnekelse eller har helt enkelt inte koll på läget.

 22. Det kanske går bättre om han tar bort den där vulgära piercingen!
  Pinsamt att se en man uppträda som ett fruntimmer med smycken!

  • Jo, under en traditionell västerländsk skollektion hade magistern slitit sönder hans öronsnibb under en rutinmässig aga. Han har ju tillräckligt långt hår att rycka i också, så han hade lidit dubbelt.

   Allt för att lära de uppkäftiga att bli journalister som klär av denna örfilande auktoritet. Som växer upp och blir starkare än dessa ”lärare” när de ligger hjälplösa på ålderns höst.

   • Ja detta med hans hår har du rätt i: Varför spöka ut sig som ett fruntimmer?
    Vilka böjelser döljer sig där bakom?

    • Nya tider, nya moden för fruntimmer att attraheras av. Vad gör man inte för för att späka ut sig för dem. De ska ju också ha lite kul.

  • Nja då är det värre med batikkärringars/politikers fula tatueringar, ser för fanken ut som kåkfarare.

 23. Vad är egentligen skillnaden mellan Sverige och en diktatur?
  – inskränkt yttrandefrihet check
  – rättegångar mot oliktänkande check
  – angiverisystem check
  – fängslanden check
  – korruption av olika slag check /vänskapskorruption m DN t ex
  – vän/familjetillsättningar check
  – förföljelser check /media inte minst, trollfabriker hos S mm

  jag skulle kunna fortsätta ännu mer, men det behövs inte. Uthängningar i media, falska beskyllningar och mycket mer gör att man enkelt kan konstatera:
  Sverige befinner sig på en helt galen väg.

 24. Grattis Putilov. Vilket grandiost erkännande, du jobbar så pass granskande att regimen uppfattar det som ett hot mot deras privilegier och plats vid köttgrytorna.

 25. Att Reinfeldt säljer politisk information från Riksdagen och kallar det konsulteri anses uppenbarligen OK.

 26. Regimen är livrädda för att deras ljusskygga verksamhet framgent kommer att granskas av fria medier. Under granskning faller nämligen deras korthus ihop fullständigt. Totalitära regimer har i alla tider avskytt en fri press. Deras livsluft stavas lögner, mörkläggning och politisk förföljelse.

 27. Sveriges Riksdagsmedlemmar ar mycket, mycket radda for att Sveriges medborgare skall fa vet sanningen, facktan och vad de verkligen gor for att fora svenskarna bakom ljuset.

 28. Bästa pris du kan få. Var stolt samtidigt visar det sig att dom som försöker vilka det nu är börjar vara desperata och börjar göra bort sig. Bättre pris än guldspaden eller vad PK priserna heter.

 29. Visst är det rimligt att Riksdagen inte släpper in vem som helst, men det är väldigt misstänkt att detta drabbar en duktig journalist vis just Samhällsnytt. Nyligen verkar ju regeringen genom påtryckningar ha lyckats strypa Samhällsnytts möjligheter att få reklamintäkter via Google och många andra alternativa, konservativa och/eller invandringskritiska media både här och i flera andra läder får se sin frihet allt mer kringskuren. Pressfriheten, yttrandefriheten och demokratin eroderas av dessa djupt klandervärda ingrepp från det politiska etablissemanget och dess marxistiskt anstrukna lackejer inom media och myndigheter.

 30. Det blev stortorsk för Allah idag mot Putin i fotbolls VM, 5-0.
  Och Robbie Williams gav ett långfinger in i kameran mot alla som protesterat för att han skule uppträda.
  Jag ger samma finger till det svenska etablissimanget. Fortsätt sponsra alternativ media så vi får ta del av så mycket som möjligt som inte passar in i deras agenda att redovisa för folket. Folket som är deras arbetsgivare…

 31. Vi vill inte ha folk som arbetar och gör rätt för sig i Sverige. Bidragstagare ska vi ha dom röstar rätt.

 32. Spetskompetens i journalistik gillar inte Hofnarren
  Sossarna griper efter minsta halmstrå för att hänga kvar vid smorgasbordet

 33. Tänk om myndigheterna vore lika handlingskraftiga att stoppa terrorister och extremister från att komma in i Sverige.

 34. Först skrattade jag gott åt rubriken, ”foliehattar!”, tänkte jag. Sedan så anmärkte jag att DN fått tag i beslutet innan någon annan med allt vad det innebär. Överklaga! Vi har kommit in i den fasen nu då vi behöver sätta press och stå på oss.

 35. Men militanta muslimer går bra och då inte som besökande journalister utan som politiker…detta är bara så jäkla sjukt.
  Och Egor misströsta inte nån gång i framtiden ska detta rättas till….sanna mina ord.

 36. Egor, till hösten blir du insläppt. Som svar på Kansliets oro så kan man ju undra varför Transportstyrelsen kunde släppa hemlig information.

 37. Prioriteringarna är tydliga, men snart blir det ändring. Sverige styrs inte- och kommer aldrig att styras av sharialagar.

  Muslimska Brödraskapet: I Rosenbad med egna passerkort
  https://ledarsidorna.se/notis/muslimska-brodraskapet-nu-i-rosenbad-med-egna-passerkort/

  Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor.
  http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/
  http://snaphanen.dk/2014/02/01/svenska-muslimpartiet/

 38. Kl 21.00 kommer en imam och diskuterar i kanal 2 och Aktuellt om moskeer och annat skit! Hoppas SVT lägger krokben på sig själva

 39. Och jag som trodde att säkerhetsrisken redan sitter i riksdagen. Nuvarande försvarsministern m fl regeringsmedlemmar. För att inte glömma majoriteten riksdagsledamöter hos M, L och C. Som Natos femte kolonn.
  Riksdagsvalet bjuder på ett utmärkt tillfälle att avsluta deras ackreditering.

 40. Morgan Johansson som spelar rollen som justitieminister har ju sagt att det är oerhört viktigt med oberoende media.
  Så han kommer säkert att stödja Egor Putilov och Samhällsnytt.

 41. Nu tar vi svenskar som använder huvudet istället för arslet att tänka med, krafttag så att vi kan rensa bort det satans PK-patrasket i riksdagen och dess medlöpande drängar i media. Valet den 9:e september är helt avgörande om vi skall ha den minsta chans att återställa Sverige till ett svenskt Sverige igen, PK-patrasket i riksdagen är idag det svenska folkets största hot mor den frihet som dom inte hunnit beskära. Fy Faan, man mår illa över den utveckling som varit dom sista 30 åren, tyvärr är det som förr var onormalt helt normalt idag, dom yngre har tyvärr aldrig fått uppleva Sverige som det trygga land, där gemenskap och framtidstro växte sig större för varje år, innan utvecklingen störtdök efter att landsförädaren Olof Palme gjorde entre i poliken, efter det har det mesta gått åt fel håll. Nu i september är det sista chansen, omgivningen måste vi alla påverka med näbbar och klor om dom unga ska få den framtid som dom blivit bestulna på av det otäcka PK-patrasket. Hiva ut dyngan ur riksdagen den 9:e September !

 42. Sanningsministeriet har talat. Bäst att lyda! Man vill endast ha mähän som reportrar, typ Persson-kompisen Fichtelius.

 43. Dagens Nyheter och sveriges riksdag kan idag meddela att en journalist är misstänkt för följande brott:

  1. Att ha lojalitet mot nationen Sverige och inte vilja avskaffa nationen Sverige.

  2. Att inte ha visat tillräcklig dyrkan av Guden EU

  3. Att inte ha använt sig av sin mediaplattform för att propagera för avskaffande av yttrandefriheten.

  4. Att inte förespråka folkmord av det svenska folket genom att propagera för massinvasion från tredje världen.

  Riksdagens utskott för beivrande av åsiktsbrott låter meddela att denna farliga ryska samizdat-anhängare nu står under övervakning och svenska myndigheter kommer att tillsammans arbeta för att inga fria objektiva nyheter skall kunna läcka ut till folket före valet. För att skydda oss förstås…

  • 5. Att utgöra ett hot mot etablissemanget med sin skarptänkthet, arbetsförmåga och sanningskärlek.

 44. OT:
  Sverigedemokraterna utklassar motståndarna (se nedan 2 länkar)

  Om valet avgörs på internet finns det redan en vinnare, konstaterade vi på Politism i december. Vi syftade på Sverigdemokraterna, och den digitala folkrörelse de byggt upp. ”Bara ett riksdagsparti har lyckats. Att Sverigedemokraterna är överlägsna de andra på sociala medier skrev vi om redan i mars. Sedan dess har partiets dominans bara ökat – och det rejält. Den senaste månaden har SD:s inlägg på Facebook fått 480 000 interaktioner. De andra riksdagspartierna fick 370 000 – tillsammans. SD:s andel av alla lajks, kommentarer och delningar var alltså nästan ofattbara 57 procent.”

  Länk-1: http://www.politism.se/story/mobilisera-online-eller-do/#post-60333

  Länk-2: http://www.politism.se/story/om-valet-avgors-pa-internet-finns-det-redan-en-vinnare/#post-55533

 45. Så långt har nu Sverige kommit i sitt arbeta att göra Sverige till en diktatur att inte tillåta en av Sveriges bästa journalister att .få pressackreditering i Riksdagen.
  Mig personligen så har jag inget hopp för Sverige.

 46. Det är ingen avancerad gissning att regeringen med justitieministern har tagit beslutet.

  Kan de med hot om lagstiftning skrämma jätten Google att blockera Samhällsnytts annonser kan de också ta ett beslut som detta. De verkliga skurkarna som inte borde få tillträde till riksdagen är svensk regering och den fega krakarna i Riksdagsförvaltningen…

  • Whats next kan man ju undra? S går ner och ner i opinionen och Löven med anhang blir desperata och kommer med nya inskränkningar inom kort ska ni få se

   • Ja man undrar hur det står till i knoppen på de som styr. Istället för att förbättra sitt rykte lägger de in överväxeln och beter sig ännu j…gare mot medborgarna…

   • DN har åtskilliga gånger tagit upp ”problemet” med hur Trump hanterar media, nu verkar de överförtjusta över detta.
    Blir det bra bara för att det sker här, eller handlar det om att tysta alla som inte tycker som jag????

 47. Det var länge sedan Sverige var en demokrati, och nu är demokraturen Sverige på väg mot diktatur.
  Som någon sade: ”DDR försvann inte, det flyttade bara en bit norrut.”

 48. Löfvens propaganda ministeriet jobba på högtryck för att kunna manipulera valet, skandalöst.
  Sen undrar man vad det är som är så viktigt att dölja för en journalist som de inte har makt över… Hmm

  Egor Putilov hoppas jag fortsätter med sitt viktiga arbete, sen kan man hoppas att några politiker läcker information till han då han stoppats av löfvens maktapparat, undra om löfven fått tips på strukturen av DDR Merkel?

 49. Nästa steg är att som i Ryssland att lönnmörda obekväma journlister och kväva folket och det fria ordet, så långt har det gått i det nya Sverige.

 50. Jag hoppas att när SD kommer i beslutande ställning, frisläpper alla dokument, som inte berör rikets säkerhet, så vi alla får se hur ruttet det varit.

 51. Lyft frågan! Under den ena förevändningen efter den andra så släcks yttrandefriheten ned, steg efter steg.
  Och inte ens här på Samhällsnytt så ser man då detta? Inser ni inte att det nu är skarpt läge?

 52. Jag har slutat heja på sverige, jag håller nu på Ryssland i fotbolls VM, ja så långt har det gått, Heja Ryssland & heja Putin.

 53. VARFÖR HAR DU BYTT NAMN SÅ MÅNGA GÅNGER? VARFÖR TROLLAR DU AFTONBLADETS DEBATTSIDA I ANNANS NAMN? FRÅGORNA ÄR MÅNGA. VEM ÄR DU????

   • Mittlandet tog bort min kommentar om ryssens osäkra identitet. Borde få en och annan avpixlare att fundera över om en sajt som censurerar går att lita på.

    • Du fick rådet att mejla till redaktionen eftersom din fråga saknar relevans här i kommentarsfältet.
     PS/ Du får läsa på om vad censur är för något.

     • Nja, censur betyder att något döjs innan betraktaren kan se det.
      I vilket fall, du ställde frågor till en av Samhällsnytts medarbetare. Detta får du göra genom att mejla till redaktionen.

    • Om vi ska prata osäker identitet så kanske vi ska börja kolla upp 160 000 invällare från MENA som kom 2015!

 54. Ehh , det är 7k som ska vara bannlyst i riksdagen. Dom skadar landet med sin vansinnespolitik.

  Var är Säpo ??

  • SÄPO står numera direkt under statsministern och regeringens ledning, så det är därifrån de får sina order…

  • Du kan lita på att Skräpo har ett finger med i detta fulspel. Idag har vi en riksdag bestående av islamister som vill införa sharia, kommunister som vill tvångskonfiskera privat egendom och globalister som vill avskaffa vårt fosterland. Dessa är alla brott som i forna tider var belagt med dödsstraff, och Skräpo är deras livvakter medan de också finner tid till att förfölja politiska dissidenter.

 55. Vad är riksdagsförvaltningen för ett gäng egentligen. Fattar de beslut utifrån sakliga grunder eller är de helt i händerna på regimens underhuggare?

 56. Vänstersmutsen har nästlat sig in precis överallt.
  Lite skrattretande motivering med tanke på pajasregeringen som lämnat ut hemliga uppgifter om precis hela Sverige ett flertal gånger under dessa drygt 4 år…..
  Inte faen är de portade från Riksdagen och inte minst åtalade….En vanlig svensk skattebetalare hade redan varit fängslad !

 57. Beslutet kommer från Wolodarski och har sedan undertecknats av någon underhuggare på Riksdagsförvaltningen.

  • Det är faktiskt inte helt omöjligt att det gått till just så, även om de inte ens skulle erkänna det för sig själva. Wolodarski börjar bli riktigt otäck.

 58. Inget kan stoppa Samhällsnytt ELLER SD från att växa sig större och starkare trots att den korrumperade makteliten inom media och sjuklöver använder alla antidemokratiska knep de kan för att försöka förstöra Sverige ytterligare.
  Dessa avarter darrar nu i sina grundvalar.
  Vi ska ge dom HELL i September !
  En fet spark i deras äckliga rövar.
  SD – för Sverige i tiden.

 59. Regering och Riksdag har mycket att skämmas över. Vilka riksdagsledamöter vågar försvara en ex-muslims rättigheter?

  Ex-muslim i Sverige: “Jag lever under hot från en papperslös extremist som vill elda upp mig”
  http://katerinamagasin.se/ex-muslim-sverige-jag-lever-hot-fran-en-papperslos-extremist-som-vill-elda-upp-mig/

  Fjäskandet för muslimska brödraskapet bland sossar och moderater har lett till att religionsfriheten är borta och att illegala migranter kan stanna och göra vad de behagar.

 60. Att denna skandal landade på journalisten Josefin Skölds bord förvånar inte.

  2010 när terroristen Taimor Abdulwahab med självmordsväst gick på Drottninggatan för att spränga så många svenskar som möjligt i luften men tack och lov bara ändade sitt eget eländiga liv – stängde DN möjligheterna till kommentering under artikeln.

  Vi var några oroliga som undrade med DN vad som egentligen hänt och varför det inte gick att kommentera. Josefin Sköld med kollegor svarade att det berodde på ett tekniskt fel som skulle vara åtgärdat efter helgen. Men kommentarsfunktionen öppnades inte på de tre månader jag var kvar som prenumerant. Förmodligen stängdes de för gott.

  Josefin Sköld var också den journalist som skrev snyftreportage om den s.k. ”spårrånaren” om någon minns honom? Han satt på perrongen då en man föll ner på T-banespåret. Han hoppade ner på spåret. Men inte för att hjälpa mannen – men för att råna honom! Tror spårrånaren var tunisier.

  Sköld är tyvärr inte ensam i journalistkåren om att göra såna bedömningar. Nu gottar hon sig…

  • Vänsterextremisten Jacques Wallner dödade en man med fem knivhugg eftersom han ansåg att mannen var rasist. Idag är han redaktör på DN.

  • Jag själv är avstängd att kommentera i DN,Expressen,Aftonbladet och Svd .Dom ogillar politiskt oppositionella åsikter.Sverige är en fejk demokrati som rör sig i riktning mot något mycket otrevligt.

   • Dessa tidningar är överkänsliga mot kritik av kriminella invandrare och islamistiska terrorister. Dom har valt sida om man säger så…

  • Dagens Nyheter består inte av journalister, de består av ett gäng mentalt störda människor som är helt verklighetsfrånvända, med Wolodarski i spetsen!

 61. Här hyllas Snowden som en hjälte.
  Och pekar ut Egor som en skurk.
  Egor är lika mycket hjälte som Snowden.
  Vilken regering som avslöjas med brallerna nere vid fotknölarna kan kvitta.

 62. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.
  Waberi är bara ett exempel på de senare. Den islamisten och trojanska hästen placerades utan vidare inte bara i riksdagen utan också i försvarsutskottet!
  Förvirringen och paranoian är total i demokraturens högborg där den verkliga makten msm och deras ”journalister” tillåts sätta dagordningen.

 63. Snacka om säkerhet!
  Islamisten Abdirizak Waberi placerades i försvarsutskottet av Nya Moderaterna…
  Och, så har visst föredetta. riksdagsmän tillträde till riksdagsbyggnaden, utan att det är någon som registrerar deras besök!

  • Det underlättar riksdagsledamöters försörjning på PR-byråer och dylikt. Att ge okvalificerade människor möjligheter att påverka är ett oskick som bör förbjudas.

   • Du anser väl inte, hoppas jag, att ’svenska folkets byggnad’ ska hållas öppen, utan kontroll, för kreti och pleti?

    • Jag skrev kommentaren med anledning av före detta riksdagsmäns tillträde till riksdagsbyggnaden, utan att det är någon som registrerar deras besök.

     Politiker ger sig själva förmåner som avser att underlätta deras försörjning utanför Riksdagen. Politisk information värderas högt.

  • Tänkte precis i samma bana som dig! Kommunisten Rosanna Dinamarca tror jag är ett större hot mot Sverige!

   Det som är mest frapperande i sammanhanget är att man informerar DN innan Egor Putilov får beskedet!
   Nånting måste ju vara helt galet med svenska 7-klöverpolitiker! De har ingen som helst rättskänsla, skapar egna regler efter behag!

 64. Man silar mygg och sväljer kameler, på ett sätt som ger SD ytterligare stöd. Gissningsvis hamnar både sossar och moderater under 20 % i valet.

  Vi har t.ex. Transportstyrelsens hantering av sekretessbelagda uppgifter i färskt minne. Inte vågar man ha Samhällsnytt i hasorna när dylika skandaler händer.

  Media rapporterade den 6 juli att Transportstyrelsens tidigare generaldirektör, Maria Ågren, hade fått ett strafföreläggande och att hon, sedan hon lämnat sitt uppdrag i januari samma år, hade brottsutretts för att ha röjt sekretessbelagda uppgifter som hotade rikets säkerhet.

  Statsminister Stefan Löfven och ytterligare fyra ministrar samt två statssekreterare anmäldes till Konstitutionsutskottet. Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt och regeringen Reinfeldt anmäldes också. Granskningarna blev klara i juni 2018.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Transportstyrelsens_IT-upphandling

 65. Vem vinner på att Stefan Löfvén samarbetar med Putin genom det Lettiskfienteliga och rysavänliga partiet Harmoni?

 66. Detta visar tydligt symbiosen mellan Regeringen (S+Mp) och DN.Regeringen brukar skriva debatt artiklar på DN debatt för att föra ut sina ide’er.Jag tror att Stefan Löfven (S) personligen ligger bakom detta beslut om svartlistning av Egor Putilov.Därför denna mörkläggning av beslutsvägarna.Bra att Samnytt överklagar och ännu bättre är det att skriva artiklar om hur beslutvägar i denna fråga ser ut.PK maktens smutsiga byk skall hängas ut till offentlig beskådan.Det är riktig journalistik.DN ”journalistik” är r*vslickeri av PK makten.

  • Det finns fler partier som du kunde nämna (förutom S+Mp). Du ska veta att (L) har mycken otvättad byk ihop med DN.

 67. Dagens nyheter och riksdagens förvaltningskontor är rasister och nazister och därförf vill dom angripa oskyldiga utlänningar!

 68. Nu får väl ändå denna signaturen Mittlandet ge sig. Hen kväser ju precis allt med hens censur! Inser inte hen detta?

 69. Är de så jävla rädda att de inte vågar släppa in Egor?! Vilken skit är det vi inte ska få reda på?

 70. Vi ser ett tydligt mönster obekväma röster ska hämmas.
  Senaste inslaget i mediernas psykologiska krigföring mot polisen är när SVT angriper polischefen i Uppsala för att vara för rak i sitt språkbruk på Twitterkonto. Han låter inte som den skrivbordsbyråkrat journalisterna uppenbarligen önskar sig se.

  När SVT intervjuar Poljarevius låter det så här:
  Men om du tänker på mig som allmänhet eller någon annan som läser det här och förfäras över vad polisen gör. Vad säger du då?

  – Är det så att du är väldigt kränkt av det här, då tycker jag du ska göra en anmälan. Gå till Justitiekanslern. Är det så att du har rätt då får det bli en lagföring av mig.
  https://samtiden.nu/2018/06/svt-forfaras-over-polis-som-ar-rak-och-tydlig/

  • Poljarevius är bra. Riktigt bra.Han har gett sig den på att knäcka den organiserade kriminaliteten i Gottsunda ( en famös ”utsatt ” förort i Uppsala).

 71. Riksdagshuset borde vara ett föredöme i demokrati och öppenhet. Istället utdömer man förbud att vistas i huset på i högsta grad lösa grunder utan att motivera skäl för detta. Hade det funnits skäl hade de säkert presenterats men nu agerar man exakt som sker i stater som Sverige själva kritiserar. Skandalöst är ordet. Man skäms som svensk!

 72. Slaget om Sverige har borjat..Det kommer att bli smutsigt och brutalt..Alla knep & vapen ar tillåtna..Och det ar den sittande regeringen som star bakom..

 73. Sverige är en diktatur och har varit det hela tiden. Vad trodde ni?
  Vi ser diktaturens fula tryne nu när de blir allt mer desperata, då allt kommer fram i ljuset och de börjar tappa sin makt. Då kan makten kringgå alla lagar, regler och inte minst grundlagar. Rättigheter är ett fantasifoster som inte finns.

  • Vi vet ju var sossarna och Löfvens biologiske fader hade sina sympatier på 30-talet. Ränderna går aldrig ur, det visar sig nu. Att de kallar SD rasister och nazister, det är ju bra för roniskt.

  • För sent för vad? Som jag ser det är det aldrig för sent, det är bara en fråga om hur mycket blod som måste flyta innan vi vänder det.

 74. PK revolterar mot demokratin! I allt snabbare takt håller man på att avskaffa våra grundlagar!
  RIKTIG och sanningsenlig kritik mot rådande politik har blivit förbjuden, det är msm och public service som har avslutat information i landet. Snart kommer undantagsregler att vara det naturliga sättet att styra landet.

 75. Löfvens (Z) kompisar planterad beslutet hos DN så dom kunde daska upp det i ögonen på morgonfolket i hopp om att det skule bli en stor grej men, det slog visst tillbaks då man klantat till det !

  Om man nu är Spion skall man väl låsas in , så har inte skett märkligt beteende av Såssarna !

 76. Grundlagar i Sverige är ett skämt. HMF-lagen bevisar ju detta. En vanlig lag står över grundlagen. Detta är emot all rim och reson. Sverige är ingen rättsstat. Oligarker styr och äger oss och allt annat .

 77. Tyvärr En demokrati som bevisligen är i fritt fall.
  Till skillnad från England så har vi polisen på vår sida.

 78. Risken för eventuella läckor vad som sker i denna byggnad , kan säkert härröras från vissa av det parti som står den östliga regimerna nära , och det dj–t snabbt . Detta gäller både vårt försvar och alla politiska beslut som kan intressera vederbörande .

 79. Enligt Riksdagsförvaltningen så är alltså det s.k. ”hotet” från en enda journalist från alternativmedia, som dessutom helt öppet har ansökt om en pressackreditering, så oerhört stort att inte ens SÄPO eller den interna säkerhetsavdelningen kan stoppa det. Samma Riksdagsförvaltning läcker sedan detta beslut direkt till DN innan det ens har delgivits den anklagade. Man måste nog snarast vara politisk idiot eller korrumperad politiker för att inte tycka att det luktar Östtyskland om det här.

  • Den mest intressanta frågeställningen i nuläget är hur läckan ska ringas in. Kan bli knepigt om Riksdagsförvaltningen väljer att inte samarbeta.

   • …och eftersom inga journalister inom MSM kommer att ställa dem till svars (vilket hade varit det naturliga i en demokrati).

 80. Jag kommunistiska diktaturer anklagades alla människor med olika åsikter för att vara ”amerikansk spion”. Jag liberala västerländska länder anklagades alla människor med olika åsikter som en ”kommunistisk spion”. Nu är det en ”ryska spion” idioti.

 81. Jag instämmer med Samhällsnytts fantastiske journalist Egor Putilov som får den korrupta makten att bäva: ”’Att makten på hemliga grunder kan hindra journalister från att utföra sitt jobb är ett hot mot hela det demokratiska systemet’”.

 82. Lyssna på dessa sekunder av Widar Andersson.
  Han försöker förklara för en totalt hjärntvättad Veronica Palm, hur läget ligger till.
  Widar Andersson: ”Det du tycker är det viktigaste är inte det som svenska folket tycker är det viktigaste”
  https://youtu.be/veKT1D83zl0?t=11m43s

  • Widar är konsekvent.
   Sedan han lämnade politiken och blev publicist så har han kunnat skriva om hur ”Betongpartiet” agerar till svenska folkets nackdel.
   V.P. är ett gott exempel på nutidens ”S”-politiker:
   Inte förstått att ”S” för skadlig politik för Sverige.

 83. Tycker inte det är ett dugg konstigt att Egor Putilov klassas som säkerhetsrisk och nekas ackreditering.
  Har man haft identiteter så ingen kan hålla reda på dem, är det inte konstigt.
  När kommer nästa namnbyte?
  Ska han heta Thomas Brolin då? Stefan Lövin kanske?
  Trovärdigheten sjunker rejält för denna självutnämnda grävjournalist.
  Hoppas Sverige tar efter Trumps senaste utspel.
  Utreda uppehållstillstånd och medborgarskap på falska grunder. Ut med skräpet.
  Spelar ingen roll att nämnda man är Samhällsnytts dragplåster.
  Ljuger man om sin identitet i asylsökan ska man ut med huvudet före. Luxemburg till exempel.

  • Om man ljuger om sin identitet? Ja följer man din devis så bör alla ”flytkingar” utvisas, för de har i de flesta fall ljugit när de kommit hit. Putilov har inte ljugit om något och utgör knappast hot mot svenskar. han sitter här och skriver för oss svenskar och våra intressen. Ni bekämpar svenskar och vill ha in fler ”flyktingar”

   • Varför byter man identitet uppemot 10 gånger om man inte har något att dölja?
    Varför provar man med olika identiteter för att få PUT?
    Men så klart, nekas man första gången kan man ju byta namn och prova en gång till?
    Är det inte det som kritiseras här?
    Ljuga om sig själv och få PUT och medborgarskap ?

 84. I en saga ville en groda ”få bort det” men ”inte avskaffa det”. Han var typen som åt kakor & hade dom kvar. Han hade alla åsikter. Som tur var fick han inga följdfrågor.

 85. Menar dom att Egor Putilov skulle kunna upptäcka något i Sveriges riksdag som inte andra journalister skulle kunna upptäcka och rapportera om ?

  • Inte så konstigt alls egentligen eftersom msm-journalister inte har för avsikt att vare sig granska makten eller rapportera ogentligheter men det gör däremot Egor – och med bravur dessutom!

    • Självklart är det så. Allt som är obekvämt för sittande regering skall döljas. MSM agerar precis likadant. Gräver man bara lite mer i detta så framkommer att både regering (oavsett färg) och stormedia tar order från samma högre ort.

     Och detta mönster går igen i större delen av Europa, och övriga västvärlden.

 86. Jag tycker det mest anmärkningsvärda i denna episod är att en random journalist från en pytteblaska anses vara en säkerhetsrisk för riket.

  Om säkerhetsriskbedömningen verkligen är riktig, hänger Sverige på en mycket på en skör tråd var en journalist kan fälla hela riket. Hur kommer det sig att regeringen kört Sverige in i denna prekära situation?

  Sanningen bakom denna fars är naturligtvis att någon från riksdagens kansli har tipsat DN om Putilovs ansökan. DN har därefter satt press på att inte ge ackreditering, därefter går man ut med en skandalrubrik om att ryssarna på Samhällsnytt har försökt infiltrera riksdagen, men fått nobben.

  Denna affär stinker DN-konspiration till sjunde himlen. I sin iver att publicera en hittepåskandal blev DN nu fast för att konspirera i kulisserna med riksdagens ämbetsmän.

  Att detta överhuvudtaget kan ske är fullständigt skandalöst. Den stora säkerhetsrisken är ju uppenbart DN och riksdagens ämbetsmän som läcker information hur som helst, inte Putilov.

  • Precis! Och det påminner faktiskt en hel del om de problem som Donald Trump har haft med de tjänstemän som Obama tillsatte. Politiska tjänstemän som ska vara partipolitiskt neutrala läcker hemligheter till journalister inom DN som har samma politiska åsikter. Personligen kan man tycka att politiska troll inom statsförvaltningen, som försöker påverka ett lands väljarsympatier, är ett betydligt värre problem än taffliga försök ifrån främmande makt när det gäller att forma väljarnas bild av politiken.

   • Men är inte symbiosen politiker-journalist välbekant?
    Är beroende av varandra för nyheter (scoop) och publicering av åsikter (ofta kallade fakta/tillrättaläggande).

   • Detta borde föranleda omedelbart entledigande av tjänstemännen, inte som nu belöningar. Sverige behöver nog en författningsdomstol för att minska den politiska korruptionen

 87. Dags att gå in till Riksdagen och sætta ner foten.

  I UK demonstrerar folk.

  Då kan ni också.

  Visa nu æntligen flaggan.

  🇸🇪

  • Här flaggar vi dygnet runt, som ett statement. Hoppas fler börjar göra det.

   Skulle det gå åt helvete i valet åker flagga ned på halv stång.

   • Nå.

    Jag hade hoppats, att om det gick åt helvete skulde ni gå in och eliminera førrædderna i Riksdagen.

 88. Och vad har då denne Egor Putilov för bakgrund?
  Varför redovisar då inte Samhällsnytt detta?
  Och hur det ut per idag? Är han en gift och seriös familjefar eller?

 89. När Socialdemokraterna i slutet av 2017 lade sin budgetproposition för valåret 2018, avsattes totalt 40 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar till valfläsk.

  Slås kostnaden för valkampanjen ut över alla som är 18 år eller äldre landar kostnaden i stället på cirka 5 000 kr/år eller drygt 400 kr/månad. Ännu intressantare siffror erhålls om man slår ut beloppet på de personer som faktiskt betalar kostnaden, nämligen personer i sysselsättning.

  Då landar siffran på knappt 8 600 kr/år, eller drygt 700 kr/månad*.
  http://fnordspotting.blogspot.com/

  regeringen använder ogenerat  dessa pengar till att försöka köpa sig ytterligare fyra år vid makten

  • har man inget ärligt uppsåt då får man betala.. för att köpa sig det…….

   därför kallas sådant för korruption..

  • I sin hybris tycker sossarna att de är så mycket mera överlägsna än sina konkurrenter om makten att bara de kan styra landet

 90. Vad är gemensamt i kommunistiska diktaturer? Jo, en liten krets anser sig vara moraliskt och intellektuellt överlägsna folket och motståndarsidan. Just detta sker runt omkring oss. PK-åsikterna är så pass moraliskt överlägsna att media och politiker berättigar lögner, villfarelser och propaganda för att vilseleda folket. Hat och övergrepp motiveras med att offren onda och lägre stående. Detta mönster är återkommande i alla totalitära ideologier vare sig de kallar sig fascister, nazister, kommunister eller som idag värdegrundseliten.

  • Hitler var dock älskad av majoriteten Tyskar innan han förlorade kriget till skillnad från de andra du nämer.

   • Var han verkligen älskad av en majoritet? Han hade ju inte ens en majoritet bakom sig när han fick makten av de borgeliga. Skulle inte tro att han vär älskad av någon större grupp mot slutet av kriget.

    • när det gick bra o alla var hjärntvättade .. ja då älskade dom honom .. vad skulle dom annars göra?? hamna i arbeitslager??? arbeit macht frihet+?? hahahah

     -ja genom att man arb. till döds…

     fast ryssarna hade samma motto.. först bedövar dom dig.. o sedan skär halsen av…
     därav hammare o skäran.. o alla älskade stalin .. förutom dom som hamnade i sibirien..

     • En faktor att ta i beaktande ja men det fanns andra men det vet du nog redan eller?

    • Hitler var den som förverkliga ideer som de föregående ledarna ignorerade. Han var den som satt fart på Tyskland och började rusta upp. Han gav folket vad de ville ha iform av massor med jobb. Han var tillräckligt populär för att ta makten. Fattigdomen under de tidigare ledarna var fruktansvärd efter första världskriget. Sedan att det slog över på honom och nazisterna det vet vi nu.
     Jag vill betona att jag personligen inte är nazist.

 91. Patetiskt med människor som byter namn lika ofta som kalsonger. Och numera så heter då ”Egor Putilov” ”Martin Dahlin”.

 92. Vad tänker Riksdagen göra åt alla de massvis med utländska korrespondenter som kommit hit för att ’spionera’ på vad som händer i Sverige och rapportera detta till sina hemmapubliker???

 93. ”Först ignorerar de dig. Sedan skrattar de åt dig. Sedan krigar de mot dig. Sedan vinner du.’

  – Mahatma Ghandi

 94. Pippi Långstrump skulle säga:
  NU BLOMMAR ASFALTEN.

  Skall Riksdagsorganisationen tala om säkerhetsrisk?
  Har man inte tagit del av IT-skandalen?
  Säkerhetsriskerna finns i Sverige i första hand inom Statsförvaltningen.
  Där behöver ni göra en insats.

  Att låta DN styra ert handlande gör det än mera suspekt.

  Ytterligare ett starkt skäl att byta politisk inriktning för Sverige.
  Och rensa ut.

  F.ö. tala om att ”göra på sig”, men paniken sprider sig för svenska folket har upptäckt att det grundlurats.

  Och så var det ju det där med Putin som ”styr politiken i alla länder” via internet.
  Han är duktig den där Putin och så har han ju oändliga resurser.

  Skall bli intressant att se hur överklagandet behandlas.

  Och ”Sweden, Sweden of all countries”………. följer säkert hur det ”Lilla landet högt uppe i norr” utvecklas.

  • ”Att låta DN styra ert handlande gör det än mera suspekt.”
   Vem var det som röstade på DN? Hur kom de till makten? Vilkas mandat har dom? Och hur lyder deras regleringsbrev?

 95. Snacka om att ett PK i desperat-panik, gjort självmål, igen!

  En helt ogrundad ( nåja, de spelar på ryskt ursprung..) uteslutning av en svensk journalist!!!

  Ska man prata i ”rasist-termer”, PK’s eget språk, kan man inte komma närmare en ”rasistisk” uteslutning av en etnisk svensks möjligheter att göra sitt jobb, än vad riksdagens tjänstemän kommit fram till!! Helt utan sakliga grunder.

  Jag hoppas att Egor och hans omgivning orkar driva PK in i ett hörn, där sanningen om denna demokratiska avart får göra avbön och gräva sin egen grav!!

   • En hel del, jag ser klara tecken på ett uppvaknande, men det går kanske inte så fort, som man önskat. Men, tålamod, nu avlöser PK’s panikåtgärder varandra, vilket drar sossepacket allt djupare ner i dyn…

   • Ja, t.o.m. gudarna har har förlorat tålamodet med svenskingarna di fege. Därför låter de inget regn falla över den del av landet, som producerar deras livsmedel. Så skördarna torkar bort så di fege får leta efter mat på annat håll och till andra priser. Med så många ökenvandrare i Grönsakslandet blir detta snart ett ökenlandskap.

 96. allt som inte är pk o hoppar jämfota med lövfen. .kallas för spioneri..

  grävande jounalistik som påvisar cirkus i riksdagen kallas för spioneri..

  vet dom över huvud taget vad spioneri är??? det är en bizzarr historia som utspelas…
  sv. riksdag o beslutfattare är verkligen sjuka i huvudet .. vilka muppar!!!

 97. dagensnyheter är wolodarski.. parasiten som vill förstöra sverige.. så jag tror att det är lilla wolodary som drar i trådar där.. då han fick svidande kritik för sitt arbete mot sverige… här på sn.. för några dagar sedan……

  han hämnas !!!!

  • Klart Wolodarski har har ett finger med i spelet här. Hans slemmiga tentakler börjar bli mer än lovligt obehagliga.

   • Han har ljugit och manipulerat under alla åren på DN.

    Inget nytt.

    Många år sen han skulde ha varit stælld till svars før sitt førræderi.

 98. Land skall med lag byggas – men inte styras! Det kan vara en sammanfattning av PKjuntans ledning av Sverige mot undergången

 99. Skrämmande.
  Men det var väl det som var meningen; nämligen att skrämma journalister till tystnad.
  Personligen tror jag inte att de kommer att lyckas med det. Istället ökar de riskerna för ett motanfall av explosiv art. Åtminstone ett så pass kraftigt motanfall så att det slår ut alla dessa överstepräster och deras ondskefulla ränker.

  Helvetet väntar bakom hörnet.

 100. Jisses vilken imponerande CV Putilov har som Journalist.
  Så bra jobbat med så många bekräftelser på just det.

 101. Är sossarna så rädda för en valförlust att de börjar med rena dktaturfasoner?Det
  börjar bli riktigt otäckt de sitter säkert och lusläser samnytt om kritiken de får och
  måste hämnas på nåt vis

 102. Snillen spekulerar här med lite folie-hatt… men tror ni inte att DN (för det är ju deras feta finger som sitter i syltburken här – det vet vi alla), trodde att de kunde och trodde sig kunna sig på en ”Vi gör den här grejjen så kommer han tystas för alltid!! Ja Ja…!!) problemet är – Egor Putilov är en man av folket… en man med kulor….
  *
  DN borde ha lärt sig vid detta lag.. såna här tilltag funkar inte längre… funkade kanske för fem år sedan – men nu??? Vi skriver 2018 och DN skriver ehhhh nånstans runt 1985 eller så…
  *
  Agendasättande journalistik säger DN…. (hahahaha… det roliga är – ordet i sig ”agendasättande” inte ens är ett ord… min rättstavningsindikator (och just detta ord går igenom), rödtecknar (återigen ett ord som går igenom), ordet agendasättande – ordet finns inte ens med i alla ord som numera borde finnas i nätets ordkontroll…

  *

  Vi vet ju alla vem som ligger bakom denna grej – PW – Han har så mycket på sin agenda just nu att han knappt hinner lägga en kabel på egen hand…

 103. Jag skriver alltid vad jag tänker och tycker, och kommer aldrig tillåta att en obildad liten skitstövel med uppenbara komplex som Mittlandet här helt ogrundat tillrättavisar mig.
  Men låt oss se, han är nog inte ens karl att kunna bemöta detta mitt inlägg!

 104. Fotbolls VM har dragit igång i Ryssland och Putin håller öppningstal. Här ska sägas att jag inte på något sätt vill påstå att landet Ryssland och Putin har ett fläckfritt register för t ex mänskliga rättigheter. Men måste varje förbannade svensk kommentator eller journalist yttra sig om hur illa Ryssland är eller hur tyrannisk Putin är eller hur illa det är för landet att prata om humanism eller hur Ryssland tävlar i VM i hyckleri osv. osv bla bla bla bla. Jag tycker det är så enormt lågt av svensk pk media att inte kunna nämna ett ord som är positivt om att Ryssland är värd för VM. Att de hade en fantastisk nationalsång med en publik som var otroligt närvarande det liksom nonchalerades bort eller tystades ner av svensk pk media. Ska vi ha en månad nu framöver då VM håller på med svensk pk media som ska klanka ner på Ryssland så mycket de bara kan och spy galla över hur dåligt landet är. Det kommer bli tjatigt. Jag börjar inse mer och mer att svensk pk media vill i själva verket driva propaganda och ta chansen att så mycket det går försöka hjärntvätta svenska tittare med inställningen att Ryssland är sk-t oavsett vad de än gör. Det svenska agerandet är respektlöst till värdnationen Ryssland. Tror svensk pk media att Sverige är det absolut bästa landet i världen och som är totalt felfritt? Är inte det att vara väldigt rasistisk egentligen? Att tro att ens eget land är det bästa och allt annat är sk-t. Åkesson sa det så klokt i en TV intervju nyligen. ”Kan vi inte vara lite ödmjuka och lyssna på andra länder om de tycker vår integrationspolitik är helt fel”. Nu vill jag kunna njuta av fin fotboll från Ryssland i de kommande matcherna och jag vill inte höra kommentarer från svensk pk media om hur illa Ryssland är. De ska utelämna det helt och hållet och istället ägna sig åt att följa kvalitén vad det gäller fotboll.

  • Robbie Williams var i blåsväder för att han uppträdde på invigningen och ”sålde sig”. Hans enda kommentar till TV-kamerorna var tydligen: ”Jag gjorde det gratis.”

  • Vet du att det finns två statsmän i världen nu! De heter Putin och Trump! Inget nytt påfund från mig men vederhäftigt och hållbart, jag lovar!!

  • Svensk TV följer den GLOBALISTISKA agendan, precis som de blivit beordrade.

   Eftersom Putins Ryssland inte inordnar sig under denna, i grunden KOMMUNISTISKA, globalismagenda så skall de överösas med lögner om hur uselt landet är.

   Samma gäller för 90 procent av västvärldens media som alla ägs av globalister.

 105. Grejen är att hjältar blir inte hjältar bara för därför att. Nej hjältar, förebilder och ledare tillkommer pga ett hårt jävla jobb och att man offrar sig för sin övertygelse. Man offrar sig för att andra människor! Hjältar gör så! Hoppas ni fattar min ståndpunkt!

 106. Klart att det finns ett samband mellan media och makten. Skam vore det annars, (för makten).
  Man kan nog med rätta anta att familjen Bonnier närstående manipulerat Putilovs ärende. Publiceringen i DN är väl en klar fingervisning. Exakt vilka riksdagsledamöter som konspirerar kan man just nu enbart spekulera kring.
  Som bekant har rättsrötan gamla traditioner i Sverige.

 107. OT: https://www.youtube.com/watch?v=9nu4Z9qIRIU

  Detta, det kanske mest tragiska i EU förra året, snart ett år sedan. Svenska regeringen skickade inte ens kondoleanser för det där. Portugal är socialiststyrt och problem upptäcktes med hantering internt. Men det är tragiskt med tanke på det stora antalet avlida, och inget officiellt från Sverige i form av vi har sympati eller något, bara helt tyst

  Ändå älskar de EU, men de bryr sig inte när andra EU länder råkar i tragedi, eller ens noterar det

 108. Detta är egentligen goda nyheter för det säger mig att nu är hela pk-etablissemanget desperata. De slåss med näbbar och klor. Mindre än tre månader till valet, alla siffror talar till SD:s fördel. Pk vill inte bli granskade för då åker sossarna ner till samma storlek som Miljöpartiet.

 109. Sverige är nedlusat med neomarxister som sprider sitt gift överallt där de kan komma åt.

  Men alla som inte är Sverigevänner är inte marxister men dras med i häxjakten. Ibland är det otäckt svårt att se skillnad på en marxist och en liberal.

  Det är inget att stoltsera med att vara ryssvän om nu någon skulle vara det.

  Men det är heller inget att vara stolt över att man har intima kontakter med fascistoida muslimska grupperingar som Miljöpartiet eller sitter i knät på Muslimska Brödraskapet som Socialdemokraterna.

  Frågan som ska ställas är om de journalister som jagar Sverigevänner för att vara ryssvänliga jagar miljöpartister och socialdemokrater för att de är islamistvänliga.

  Det kan vara ett bra sätt att se om journalister är agendadrivande marxister eller sanningssökande liberaler.

 110. EU, FN och Sveriges Riksdag! Vad är skillnad/likhet? En massa kollaboratörer som endast arbetar för egen vinning och för att mörka all skit de ställt till och sysslar med!! Detta måste få ett slut genom att de vettiga länder i Europa med rätt syn och vi medborgare gemensamt lyfter ut dessa elefanter! Vi har nämligen en stor strid nu att mäkta med och det är ATT stoppa alla afrikaner som tvingar sig in i Europa! En omöjlig ekvation som får stoppas med vapen om det blir nödvändigt!

 111. Som jag skrev innan så kan en pigg reporter göra ett helt lands media nervösa enbart genom att presentera sanningen.
  Nu visar det sig att nödigheten nått hela vägen till landets högsta nivå.
  1 person är allt som krävs för att få allt att gunga. Så är det när ett helt samhälle är uppbyggt på lögner som måste döljas.
  Se det som gott journalistiskt betyg när lögnen som har 1000 tals medarbetare vidtar dessa åtgärder mot 1 en! sanningssägare.
  Something is rotten in the state of Sweden.

 112. Men systemet tar in och göder islamistiska män, i krigsför ålder, på löpande band. Detta vansinne kan fortgå eftersom hela systemet, i allt från våra skolor och myndigheter till systemmedia och hela Sjuklövern är korrumperad av Globalisterna. Hur kan detta träsk rensas? Det är kanske omöjligt och det skulle förklara Globalistmedlöparnas oerhörda arrogans…

  • Jag var lyckligt ovetande om detta fram till så sent som för fem år sedan… men det har pågått sedan 1974…

   • Om du backar tillbaks till tiden för Albin Hansson så blir det mer rätt. Varken han eller Tage Erlander var några dunungar. När sedan Olof Palme tog över sattes sista spiken i kistan. Sedan har detta land degenererat snabbare och snabbare.

    • Är det så? Jag har fattat att det klubbades igenom att Sverige skulle bli ”mångkulturellt” 1974. Men det är klart att globalistoligarkerna måste korrumperat oss innan dess också…

     • Hansson och Erlander fjäskade för nazismen och jag hoppas att du känner till hur svenska regeringen samarbetade med Hitler. Detta har i allra högsta grad med vår tid idag att göra. Från ide till beslut tar sin tid så detta diskuterades även på deras tid.

     • Jag är med på det. Men det officiella startskottet kan man säga startade 1974. Det var då det svenska folkets öde beseglades.

     • Där ser du. Man måste se längre tillbaks och förstå vidden av hur ett beslut kommer till. Jag själv blev politiskt medveten redan som ung och ett tag var jag med i leken, men insåg hur ruttet politikerlivet var och är. Som politiker var jag underordnad och då existerar ingen ”demokrati” längre, utan det var att följa order från högre ort.

     • Hela min uppväxt på 60-80-talet undrade jag hur det kom sig att nazisterna lät Sverige vara men angrep alla andra(utom möjligen Finland). Tack för infon.

     • Vet du vad Kirunavara, Lousavara, Malmberget och kanske några till är för något? Vet det så förstår du varför Sverige fick vara ifred.

     • Ja det stämmer. Flera storföretag fick hur mycket jobb som helst av nazisterna, dessutom var Göring knuten till Sverige genom Rockelstad. Han tillbringa mycket tid här. Så det neutrala Sverige var bara en myt som sossarna spann på.

     • Faktum var att Tyskland räddade Norden från bli Sovjetiska lydstater. Det är hög tid att lägga gammal kommunistpropaganda åt sidan.

     • Samma krafter som stödde Sovjets kommunister stödde också Hitler. Rockefeller, Rothschild etc. Samma krafter ligger bakom globaliseringen idag. De nöjer sig inte med kontinenter längre utan vill kontrollera hela världen och allt i den.

     • Med normal kunskap om historia var det snarare västmakterna och ffa USA som höll tillbaka den ryska expansionen i världen

     • I öster så hade Lenin fört fram monstret Stalin. Kommunisterna i Tyskland tillsammans med första världskrigets efterkrigsregering som bestod av borgare, bönder, socialister och liberaler, gav kommunisterna deras stöd kommunisternas krav att Stalin och Röda armén skulle invadera ett svagt Tyskland efter det första världskriget.

      I denna scenario om att Röda armén skulle invadera Tyskland så letade adeln någon som kunde stå emot kommunismens härjningar i Tyskland och bolsjevikernas önskan om att sprida revolutionen in i Tyskland. Och ödet valde Adolf Hitler som den som kunde mäta sig med den best som hade skapats i ”Sovjet”.

      Det kanske till och med påminner lite om vår egen tid politiskt, när borgare, bönder, socialister och liberaler i ”sjuparti” har ställt sig på kommunisternas sida och kommunisterna i sin tur gjort allt för att islam skall likt Röda armén invadera Europa och Norden.

      Och ej inte heller att glömma likheten med media husen som då önskade kommunister, och som nu önskar sig islamister.

     • Det var en annorlunda beskrivning. Det var Tyskarna som förde invasionskrig i börja som allierade med Sovjet. Till slut som fiender vilket fick Fritz på fall. Tysklan lade under sig 80% av Europa med blixtkrieg, hot och allianser. Sovjet anföll ingen förrän de blivit angripna.
      Svenskarna stod och tittade på med öppna munnar som fågelholkar.

     • Kom igen nu! Sovjet förde en synnerligen aggressiv och expansiv ”utrikespolitik” från dag ett vid makten. Trotskij och hans röda armé satte kurs mot Polen och Tyskland för att sprida sitt budskap. Polackerna lyckades hejda de sovjetiska mördarhorderna. Dessutom figurerade Sovjet i bakgrunden i alla kommunistiska revolutioner runt om i Europa.

     • 1919-1920 hade Hitler knappt påbörjat sin politiska karriär. Trotskij ledde Röda armén för sprida det kommunistiska evangeliet. Polen satte stopp för det den gången.

     • Man måste läsa historia för att förstå, och inte gå på reflexer som sprids av dem som så önskar att historien skall skrivas som att bolsjevikerna är som snälla lamm och att kommunister inte kan dömas för deras brott mot mänskligheten. Det gäller för dem att skydda arvet och den smuts som skulle kunna flyta upp till ytan om Lenin och Trotskij historiskt rannsakades.

     • Adolf Hitler var ett svar på kommunismens krav på Stalin att Röda armén skulle invadera Tyskland och Europa och Norden. Här i Sverige så hade vi ”Kiruna svenskarna” som även dem krävde att Stalin skulle anfalla Norden-Sverige. men eftersom Stalin hade utrotat det gamla militärgardet så behövde han ca tre år på sig att skapa en Röd armé. Det var under den tiden som Tyskaland insåg vad som skulle komma att ske och mötte upp med en nationalsocialist som i detta fruktansvärda krig kom att övergå i nazism. Har man inte upplevt kriget så är det svårt att sitta som det nu är i fred och frihet, men, denna fred och frihet är nu utmanad av islam som är en del av kommunismen och vänsterliberalismens politiska media vingar.

     • Nej, det är inte så. Erlander levde i en tid när det var självklart att värna den Svenska nationalstaten.
      Efter arbetskraftsinvandringen på 60- och 70 talen fick Sossarna hybris i sin iver att visa internationell solidaritet. Alla invandrare skulle ha samma rättigheter som Svenskar, vilket bla propositionen från 1975 pekade på. ALLA partier i Riksdagen gav bifall.
      Och här sitter vi nu..

     • Intressant. Jag skall plugga på mer om 1900-talets politiska historia. Det lurar många fula fiskar i vassen utan tvekan.

     • Ja, däremot tror jag inte på teorin om globalisternas inverkan på invandringspolitiken.
      Inte då, 1975. Det var mer ett resultat av att Sverige lekte världens moralpolis, med Palmes engagemang i olika konflikter. Man kan nog säga att Svenska politiker fick smak på asylinvandring efter Pinochets utrensningar, när många chilenare erbjöds en fristad här, tidigt 70-tal.

     • Det gick efter ett tag bra. Många var högsole utbildade och de var kristna och assimilerades fort genom jobb och studier. Men de var valboskap. Socialister nästan alla. Kreaturen som kommer nu är bara valboskap. Inget mer. Kommer belasta oss generation efter generation.

     • Glöm inte de Grekiska kommunister som bjöds in till Sverige fram till den grekiska juntans undergång 1974.

      De och chilenarna var bra valboskap för sossarna.

      Var tror du Pascalidou och Dinamarca har för rötter?

 113. Är det någon nu här som tvivlar på att Sverige är en riktigt diktatur? Om någon nu säger att det istället är en demokratur så lever vederbörande fortfarande i det förgångna.

  • Varför har de annars tagit hit islam! Inte är det av godo som makten har gjort Sverige och svenskarna detta.

   Men som det historiskt alltid har sagts till människorna. Inget är givet och varje efterkommande generation måste själva kämpa för det samhälle de vill ha. Ska man bli övertygad in i benmärgen så måste varje generation själva uppleva rådande tillstånd.

   Och på tal om islam, så är det väl inte mera konstigt än att ”dikaturen” gjort allt för att 9000 presumtiva islamister skulle få medborgarskap i Sverige. Och då skall vi nu även lärt känna oss ännu ett namn, och det är Annie Lööfs politiska inblandning, i de rödgrönas beslutet om 9000 presumtiva islamister.

 114. Egor du är bra!! Du genomskådar och genomlyser hela detta makabra skådespel vårt land nu genomsyras av och så klart är du det stora ”hotet” mot dem du ”klär av”! TACK för allt detta slit och möda, inget lätt men ack så verksamt på dem som det berör! Tack från en kvinna som oxå kämpar för ett rätt Sverige, från min lilla horisont! Tillsammans kan vi alla här uträtta storverk, det är min förhoppning!!!🇸🇪🇸🇪🇸🇪

  • Du får acceptera våra beslut. Kommentarer ska beröra artikeln, inte skvaller som hatpressen ägnar sig åt.

   • Jag har naturligtvis inget annat val än att acceptera beslutet, men måste få vädra mitt missnöje med att minsta lilla ifrågasättande av artikeln raderas.
    Måste, tyvärr, hålla med Urban när han säger att det inte är alls bra.
    Jag vet inte vad du har fått för direktiv när det gäller just det här inlägget, men måste få undra om ifrågasättandet på något sätt strider mot sajtens regler?

    • Det är inga ifrågasättanden av artikeln som raderats. Att sprida skvaller om Samhällsnytts journalist är däremot personangrepp och ska inte pågå i kommentarsfälten.

 115. Om man på så lösa grunder kan stänga ute en journalist så borde samma bedömningar gälla övriga journalister med kopplingar till vänster, höger eller religion. Även riksdagsledamöter och riksdagens, utskottens och departementens tjänstemän borde nagelfaras genom samma nålsöga.

 116. Detta är en skandal utan dess like.
  Kämpa på, Egor och Samhällsnytt!!

  Detta visar på att Samhällsnytt verkligen gör nytta i sin granskning av makten. De är livrädda.

  Tack, för att ni finns!

 117. Tydligen så har denna artikel triggat igång socialist trupperna här inne.
  Vilket tjat mot Mittlandet, fattar ni trögare än vad jag trodde?
  Är expo äntligen nedlagd eller vad är det frågan om?

  • Jag har helt missat vad som skett, men jag instämmer oavsett, det har blivit mer av dessa typer på senare tid.

  • Lägger ner nu när Mittlandet tydligen gillar en kommentar där vi som i högst modesta ordalag ifrågasätter saker och ting kallas för socialisttrupper. 🙁

   • Ett ödesval i september börjar närma sig. Jag har börjat märka att spänningen kan ta sig många uttryck. Därför är det värdefullt om vi kan hålla ihop, som har samma mål, och moderatorerna jobbar faktiskt för allas bästa.

    • Jag vet att du/ni jobbar för att en så bra sajt som möjligt, men Framåt menar utan tvekan mig och någon till, och att du gillar att vi kallas socialisttrupper gör att jag lägger ner för ett tag.
     Det och det faktum att våra kommentarer konsekvent raderades.

     • Jag håller med dig om att vissa överreagerar och börjar spy ut galla över ifrågasättandet av kommentarer.

     • Så om jag skriver om nationalisttrupperna så skulle du också se det som humor?
      (Jag är visserligen lite partisk nu, men jag tror att jag har en poäng…)

     • Om moderator konsekvent raderar era inlägg eftersom ni fått svar redan flera ggr så kanske ni skulle sluta tjata?
      Jag menade f.ö ingen speciell eftersom det varit massor av samma tjat i denna tråd i flera timmar.

 118. Nu måste vi Sverige vänner stötta alternativ media med Samhällsnytt i spetsen ännu mer nu skall jag dubbla mån inbetalningen uppmanar fler att göra det samma

 119. Oj oj oj.
  Hur kan de vara så korkade att de försöker bli av med Egor på det här viset? Nu blir det ju än mer uppenbart att landet styrs med mörkerkrafter.

 120. Oj hans uppdragsgivare är hör och häpna den hemliga och farliga organisationen Sveriges medborgare! Vilka jävla nötter det finns! Idiotin har fan inga gränser!

 121. Makten vet att det kommer att bli maktskifte i Sverige i och med Sverigedemokraternas största intåg i riksdagen och därmed även i en regering. Ja, vad gör makten då tillsammans med media makten. Jo, de ser nu till att hålla den djupa staten utanför insyn medans det förstörs dokument och handlingar som kommer att avslöja sig med att höga partiers företrädare har överlämnat betydligt, betydligt mer av svensk demokrati till EU-kommissionen. Och hamnar ”demokratin” i händer på EU-kommissionen så är det som att demokraterna sålts till islam.

  Men det måste väl ända sägas vara smickrande för Egor Putilov -samhällsnytt att, Egor Putilov och samhällsnytt som är den nya media och som portas av rödgröna regeringen.

  I och att detta sker så visar det att makten är oroliga och att de vet att journalister på Samhällsnytt gör skillnad. När så de inom hösta politiska makten därmed lämnar scenen så kommer det att sprida sig en mycket stor oro hos alla dem som så uppenbart har gjort alla fel de kan göra mot medborgarna och Sverige.

  Det är inte bara i Sverige som makteliten är oroliga eftersom de numera vet att de är besegrade av alla nationers folk i Europa och Norden. Makten vet även att EU kommer att falla ihop som ett korthus och att alla dem som förespråkat totalitär makt med islam som ett vapnen, de vet att människorna är allt annat än glada på den politiska makten och deras vapendragare inom media.

 122. Förstår inte vad som är så hemligt i Riksdagen. De som sitter med känsliga försvarsuppgifter till exempel låter väl inte vem som helst läsa de hemliga dokumenten.

  För övrigt har somaliern Waberi suttit i försvarsutskottet för M. Har han dubbla medborgarskap? Vem bestämde att han skulle sitta just där? Hur kunde han bli godkänd att få tillgång till försvarshemligheter? Jag kommer även ihåg hur Saudiarabien för några år sedan tilläts besöka en topphemlig försvarsanläggning utanför Stockholm. Det var tydligen inga problem med den saken…

  Bara att överklaga. Då kanske vi får veta vilka som ligger bakom det märkliga beslutet. Om nämnden inte godkänner måste man väl kunna överklaga i någon förvaltningsdomstol. Sedan är frågan om det inte är ett grundlagsbrott att stoppa journalisters arbete. Man förväntar sig att det mesta av riksdagsarbetet ska vara offentligt och tåla insyn.

  • Höga politiska företrädare lär troligen i denna stund köra dokumentförstöraren på högvarv i och med dokument som kommer påvisa det nära sammarbete som den svenska ”demokratiska!” regeringen har haft och fortfarande har med Muslimska brödraskapet. Med Sverigedemokratin i riskdag och regering så kommer ett hårt politiskt slag att utgå mot islam, islam i alla dess former.

 123. Inte värdigt. Liknar mer demokratur än demokrati. Låter som om någon sossepamp varit med och påverkat. De har fortfarande inte förstått att de är SD:s bästa valarbetare.
  Transparens, demokrati, allas lika värde. Pyttsan. Hade Putilov hetat Habib och skrivit för unga muslimer, eller hetat Muller och skrivit för Expo eller varför inte Muhammed journalist för politik på lätt svenska så hade det gått som smort.
  Det kryllar ju för fan av riksdagsmän som är ett hot mot rikets säkerhet både i MPK och VPK. Vidrigt när må beter sig så. Men det är därför SD kommer få över 30% Vi är trötta på pampväldet och godtyckligheten.

  • SD kommer att få långt över 30% dom har nu strax över 26%.Finns så många ”smygSD” som är rädda om sina jobb.Dessa finns inte med i några mätningar.

 124. Hur kan en ”simpel” journalist ses som ett större hot än regeringes eget folk som helt ogenerat via Transportstyrelsen lämnar ut hemlig information till främmande makt?

  • Alla svenskar med körkort+bil blev oxå utlämnade till främmande makt.Mitt hemliga tel nr röjdes t.ex så jag blev bombarderad av dessa jävla scamsamtal från en massa olika länder.Svarade aldrig utan har nu bytt tel nr å har ett kontantkort.ena numret lämnas bara ut till vänner.det andra till myndigheter å VC,m.m

 125. Ja, Sverige i ett nötskal! Regeringen outsourcar hemlig information och sedan förbjuder man journalister för att kunna ta del av ”hemlig” information ur riksdagsdebatten. Tror inte det finns så mycket hemligt att sälja vidare från den sammanslutningen.
  Visst är vi en DDR eller Sovjetkopia… 👎😨
  Press- och yttrandefrihet, bara på paperet… 😲
  SD i valet och inget annat!!!

 126. En som funderat och kommit fram till följande:
  – Bannlysningen har inte ägt rum i demokratilandet Sverige. Den har ägt rum i diktaturlandet 7-Klöversverige.

 127. Vidrig korruption råder i vårt land. Politiker, myndigheter och media i en salig blandning. Egor, tack för dina briljanta texter. Hoppas att du orkar fortsätta.

 128. Det här handlar om politisk åsiktsdiskriminering. Den journalist som inte gillar dagens asyl- och invandringspolitik och som kritiskt granskar 7-klöverns beslut på detta område ogillas skarpt av 7-klöverns alla ledande politier. Självklart är man inom 7-klövern nu livrädda för granskande journalister som t.ex. Egor Putilov.

  Egor Putilov har avslöjat många galenskaper och lögner och vansinniga beslut och ju mer som avslöjas desto mer gynnar det SD:s politik. För det som Egor Putilov påvisat är fel och lögner som SD också påtalat. Och Egor Putilovs undersökande journalistik har därför gynnat SD. Och detta beslut är bara ett försök att hindra SD från att växa ännu mer. 7-klöverns politiker är livrädda för Jimmie Åkesson och SD:s politik. Man vet att SD har rätt i allt och att SD hela tiden har haft rätt. Se bara på politiken hur man över tid (inom alla politiska partier) har anpassat sin politik till SD:s. Så att neka Egor Putilov pressackreditering i Riksdagen är ett uppenbart bevis på att demokratin inte fungerar längre. Så här brukar man göra i renodlade diktaturer och Sverige håller på att bli en diktatur.

  Möjligen har man i sin skräck för att förlora makten till SD och sina indoktrinerade och fabulerade vanföreställningar trott på alla lögner som spridits om Egor Putilov. Beslutet att neka Egor Putilov pressackreditering i Riksdagen bygger inte på fakta. Detta beslut är praktskandal som visar att det nu inte längre råder demokrati i vårt land. SD verkar idag vara det enda politiska parti som på riktigt står upp för folket och demokratin.
  /CC

 129. Sossesverige är en diktatur. Sossepolitikerna skålar och ger varandra ryggdunkar. ”Vi lyckades!”

  • Och Fredrik Reinfeldt gratulerar och instämmer i sossarnas ryggdunkar och skålar… M är också sossar i dagens Sverige. Ulf Kristersson upprepar i snart alla debatter att han vill samarbeta med Stefan Löfven och sossarna. Så M är ett sosseparti idag. Det finns bara ett riktigt rejält trovärdigt pati: SD.
   /CC

 130. Det skulle inte förvåna mig om efternamnet Putilov satte tillräcklig skräck i dem. De tänkte säkert på Putin som de läst och hört om i Nato-lojala medier kombinerat med Raskolnikov i Brott och straff av Fjodor Dostojevskij.:-)

 131. Extremvänstern, PK-packet och dom rädda sossarna gör ALLT FÖR ATT FÖRTALA, FUSKA OCH FÖRINTA ALLT MOTSTÅND!!!! Egor du behöver inte förlora någon sömn över detta!!!! Kick ’em where it hurts, AGAIN!!!!!!!!

 132. Undertryck och förkasta folkets vilja. Förvägra folket sanningen genom undanhållande av information och desinformation. Tillåt ingen granskning av makten. Döm privatpersoner som yttrar sig kritisk till straff enligt HMF. Vi är bra en hårsmån från att tankepolisen hämtar oliktänkande i hemmet och fängslar dom på obestämd tid eller helt enkelt låter dom försvinna.

 133. Det är socialister vi har att göra med, för dem har demokratin bara varit ett medel, aldrig ett mål, när demokratin inte tjänar socialismen, avskaffar man den.

 134. Når bare SD blir store nok eetter valget,, kan det besluttet endre seg fort. Egor må søke på nytt, den 1 september. Pr dato, har Sverige, ett ekskluderende demokrati. Det er det mange SD-ere som vil ha en slutt på.

  • 50% gäller i en demokrati. SD får inte över 50%, och alltså noll och intet inflytande nästa 4 år heller.

   • Ser fram i mot september. Hmm…. Det ikke sikkert at S + M, får flertall alene.
    Huff, det blir ett problem å ha folkevalgte SD-ere overalt rundt seg…

    • Det är psykologiskt omöjligt för dem att ”bli nazist” genom att ens prata med SD. PK åker hellre ur Riksdagen än pratar med SD.

  • Kan du inte skriva ett enda ord om vad din länk handlar om? Annars utgår ju alla givetvis från att det är spam och ingen klickar på det.

 135. ”Vi måste tyvärr göra inskränkningar i demokratin p.g.a. den där yttre fienden som hotar oss.”

  Det är en sån klassisk lögn av tyrannerna att man kan hitta det i Tintin-serier om fantasilandet Syldavien. Om det fanns ett yttre hot, så kanske PK inte borde ha avskaffat försvaret och civilförsvaret och isolerat sig säkerhetspolitiskt…

 136. Påminner lite om fallet i GB där en granskande journalist fängslades på stående fot. Egor har härmed visat att han är en maktfaktor många fruktar. Sanningen på bordet tilltalar inte alla tydligen. Bra Egor Putilov.

 137. Landet behöver nog utomländers VALBEVAKARE till nästa val. Och många sådana.
  Alla tecken tyder på det.

  • Vår ärkebiskop har nära kopplingar till en avsatt norrlandspräst som var STASI agent/angivare.
   Detta är vad som är fakta. ( se Julia Caesars eminenta krönika om fallet)
   Hur troligt det är att hon haft ännu närmare samröre med STASI lämnar jag åt folk själva att avgöra.

 138. Att sätta en
  ISLAMIST I FÖRSVARSUTSKOTTET
  (M’s Waberi)
  har de dock inget emot.
  Ingen säkerhetsrisk eller ”risk för inhämtning av känslig information” där inte.

  • Waberi är inte kvar i riksdagen.Han har öppnat en ny islamistskola i Borås.Den han drev i Angered fick han lämna p.ga skolinspektionen.Då gjorde han en sväng i Reinfeltds regering,men inte längre

 139. Objektivt, så finns det en chans att Egor P är en inflytelseagent/ springer Putins ärenden/ rysk spion. Därför är han stängd ute från riksdagen

  • Sen när dömer vi folk få att det ”finns en chans”??
   Hur många människor har släppts in som det finns en chans att de varit terrorister eller haft utländska lojaliteter?
   Ja i riksdagen med.

  • Jaha, och vem är då ”Mats Sjunnesson”…?

   Jan Sjunnesson är en uppskattad sverigevän, men ”Mats Sjunnesson” är något nytt i Samhällsnytts kommentarsfält.

   Mats Sjunnesson är även en ny, fräsch kommentator på Disqus med hittills imponerande 1 (en) kommentar.

   Kan det här vara ett försök till renommésnyltande, och ”Mats Sjunnesson” är en kombination av Mats Dagerlind och Jan Sjunneson…?

   Och att det är ett Bonnier/DN-troll som har börjat sitt morgonpass…?

   Det absurda påståendet att Egot Putilev skulle vara ett ”ryskt troll” tyder på det.

   Det är precis vad ett avlönat DN-troll skulle påstå.

  • ”Objektivt, så finns det en chans att”; Sverige formligen har öst in migranter i landet, som kan vara potentiella terrorister, våldtäktsmän, krigsförbrytare, eftersom ingen besvärades med att påvisa sin identitet. Ett haveri som näppeligen verkar bekymra massinvandringsvurmare i Sverige.

 140. Sverige missköts så överjävligt att det inte kunnat vara sämre under rysk ockupation.
  Då skulle vi åtminstone haft gränser och inte mindre yttrandefrihet.
  Så dåligt har det blivit.
  Dock är landet så förgiftat att jag tvivlar på att Putin skulle vilja ha det.

 141. Även Riksdagsförvaltningen liksom SVT är Deep State och de meddelar därför almighty Bonniers och Expo-nätverket före berörd drabbad journalist. Sådant ses som en självklarhet.

  Att inte ge access är även misskrediterande. Avsikten är att öka Bonniers klanens och LOs makt då folket numera sviker dom och upprätthålla den rådande maktordningen.

 142. Vi som tog det ”röda pillret” är inte förvånade, makten och mainstream media är i symbios med varandra.

  • ” Om krisen kommer ska du förvänta dig att staten låter dig svälta, ignorerar när dina barn blir våldtagna, nekar dig bostad av respekt för ”allas lika värde”, och låter din mormor drunkna i sin egen skit – precis som svenska staten gör just nu.”

   • Bta talat vi ska mobilisera alla vi känner och visa avskummen att vi kräver demokrati och yttrandefrihet..

    Det är ett viktigt val vi måste slåss för vår demokrati och det kommer att bli tufft, vi har vänstern och PK-politikernas diktaursliknande organisation mot oss..

    De använder alla vapen, lagliga som olagliga mot oss.

    Men vi vinner för det är vi som är folket..

 143. Falska beskyllningar och hastigt konstruerade anklagelser visar på en skakad 7- klövern. Den försöker nu att rädda vad som räddas kan.
  Det system på lögner och villfarelser, byggt för att gynna andra etniciteter före den svenska får nu obehagliga konsekvenser för förrädarna. Allt syns mycket tydligt i opinionsmätningarna.

 144. Diktaturens kreatur är idag PK-politikerna och vänstermedia… det kan vi klart konstatera när man år 2018 stoppar journalister att utföra sitt arbete..

  Vi måste tillsammans krossa vänstern och PK-politikerna, kasta ut dem från alla former av maktutövande.

  De är ett hot mot det svenska folket och vår demokrati…

  Rösta bort dessa äckel, vi ska gå all in i nästa val och sopa banan med vänstern och dessa avskum

  • Kom bara ihåg att det finns ett folk med äkta socialism som bygger på socialdemokratiska arbetarpartiet (SAP), och som annars i alla tider har hållit kommunismen på armslångt avstånd. Men i och med Mona Sahlin och hon öppnade ”garderoben”, och sade sig släppa ut HBTQ, så var detta bara en lögn och lögnen gick ut på att skapa så mycket konstigheter att till och med kommunismen sågs rumsren och därmed kunde flyga under radarn.

   Det är den delen av socialismen, arbetarrörelsen som numera står bakom Sverigedemokratin. Utan arbetarrörelsen så finns det ingen möjlighet att varken göra revolution eller att förändra samhället. Det är det stora kollektivet som ger flest röster i ett samhälle.

 145. Finns det ens något som är hemligt i sverige som inte vänsterslöddret redan har lämnat ut till HELA världen??? Därför finner jag och alla tänkande människor detta beslut mot Herr Putilov högst anmärkningsvärt,😉👍

 146. Är han dömd för spioneri???Nej.Är han ens åtalad för spioneri??Nej.Tydligen ska ALLA RIKTIGA journalister stängas ute å mobbas för att dom inte dansar efter vänsterpipan.FY FAN

 147. För varje försök att stoppa insynen i ”deras” skumraskaffärer växer misstankarna och föraktet mot vår egen regering. Demokrati i Sverige 2018 är en illusion. Lycka till 7K 9:e September. Jag vet inte vad ni ska dricka, men hemma hos mig blir det Champagne 🥂🍾🇸🇪🎉

  #SD2018

 148. Parallellen med Kafkas ”Processen” är slående.

  Ingen grund för beslutet och hemlighetsmakeri kring anklagelserna.

  Och överklagan ska de ansvariga för beslutet hantera.

  Är detta Sverige?

 149. Ja detta är klart oroväckande, jag läser all sorts media, inklusive Putilov. Putilov gör ett journalistiskt arbete, han är oppositionell och det hör hemma i en demokrati.
  Detta är allvarligt, det bästa nu är att basunera ut detta i internationell media, jag visste inte att Sveriges Riksdag var så korrupt att man diskriminerar oppositionell media.

 150. Diktaturen tål inte insyn.

  Enbart regimtrogna medier är välkomna att granska makten.

  När ska nästa journalist förhindras att göra sitt jobb?

 151. OT: Nattens nyheter: Handgranat har exploderat i en lägenhet i Jordbro, gruppvåldtäkt av svensk flicka i Arlöv.
  I kväll, 19.00, Jimmie Åkessons tal på Spånga IP.
  Ställ upp!
  SD 2018

 152. Det är nog säkrast att Egor Putilev söker skydd på Ekvadors ambassad – innan den otäcka feministhäxan åklagaren Marianne Ny fabriserar en arresteringsorder baserad på falska våldtäktsanklagelser.

 153. Får se här nu ,
  Jänkarna har direktlinjer genom FRA mm.
  Dom har detaljerade filer om alla medborgare.
  Ryssen vet redan allt som är värt att veta.
  Serberna vet redan allt genom Transportstyrelsen med Stefan Löfven ’s goda minne.

  Landsförräderi är vad det är frågan om i stor skala.

  Egor Putilov är helt oskyldig i sammanhanget.

 154. Jaså, men det bekräftar bara att när muren föll i Berlin, 1989 så flyttade DDR / Östtyskland norrut!
  ”Saliga äro de korkade ty de skola icke drunkna!”

 155. Valrörelsen har tydligen startat på allvar.

  Kritiska journalister förnekas insyn.

  Löfvén &Co är villiga att ta till olagliga metoder,för att hindra att kritiska röster når allmänheten.

  Än så länge är internet ett andningshål för kritiker.

  Kommer nätet att släckas ner när valet närmar sig?

  Inget verkar vara omöjligt i Löfvéns samhällsbygge,som nu knakar i alla fogar.

 156. Försvaret är nedlagt. Av psykopaten Reinfeldt och snoppvisaren Borg.

  Vad skulle det finnas av intresse för ryssarna att spionera på?

  Fjantigt det här. Tyder på en grandios självöverskattning hos Riksdagsförvaltningen. Dom är tydligen kvar mentalt i tiden Sverige hade ett Försvar att spionera på…

  • Det handlar inte om att de är rädda för Putin. Det handlar om att folket börjar bli splittrade och rejält missnöjda med makten. Då är det ett klassiskt knep att skapa en yttre fiende för att enda folket och stärka makten. Det är därför de tjatar hotet från Ryssland.

   Men det som funkade på 50-talet funkar inte längre. Vi har något som heter Internet och vi kan ta reda på infomation själva. Men svetsarmongots hjärna är all för liten för att ta in det.

  • Säkerhetsriskerna och den intressantare informationen finns på nivå av riksdagsmän och i dom olika myndigheterna, inte på journalistiskt tillgänglig nivå.Hur mycket säkerhetstänk våra politiskt tillsatta har är ju bevisat och jag har svårt att tänka mig att någon utifrån kan vara ett större riskmoment i sammanhanget än våra politiker

 157. Svenska staten tillsammans med gammelmedia är den riktiga fienden, som ständigt slår mot det egna folket…
  Det är kommunistiska ideologer och svaga människor som länge styrt landet.
  Efter valet i september ska de bytas ut…

  • Staten är alltid det potentiellt största hotet mot folket. Förr eller senare kommer en stark stat bli korrupt och att vända sig mot folket.

   Enda landet där man insett detta är USA. Därför innehåller konstitutionen the second amendment, som tillåter folket i delstaterna att med vapen skydda sig mot den federala staten.

   Second amendment är så viktigt att det borde skrivas in i FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

 158. Ser just nu i AB att Dagisets på Helgeandsholmens (nu) två största partier bjuder över varandra med skattesänkningar till oss pensionärer!!!!!!!
  ………………………………………..RENT UT SAGT LÖJLIGT………………………………..
  Det ena partiet
  ……………… MODERATERNA INFÖRDE HÖGRE SKATT PÅ
  ……………………”EJ ARBETSRELATERAD INKOMST!” ………………………….
  …………………….Pension är väl SPARAD INKOMST?!……………………..
  ……………………SOSSARNA
  …….HAR HAFT 4 ÅR PÅ SIG ATT TA BORT DEN ORÄTTVISA SKATTEN!!!!!!
  Skyller på SD att skatten finns kvar????!!!!
  Jag tror oavsett vilken av dessa två partier som/om de får regeringsmakten så kommer vi under en lång period tvingas betala ”straffskatten” som pensionärer

  • I mycket som sker nu så kan man avläsa att statskassan är tömd och de paniksparar på allt utom på invällarna !

   Se även på de handikappade som får bidrag och hemtjänst nedskuret trots att de inte klarar sig utan hjälpen !

   Allt skit grundar i den socialistiska ekonomin där det alltid är andras pengar de strör omkring sig !

   • Helt korrekt – ladorna är tomma, och valutareserven lika så.

    Dessutom har man skuldsatt dina barn och barnbarn med.

    Bara den paniska åtgärden med utlandspaket, där ett beställt mobilskal för tio kronor påläggs avgifter på sjuttiosju och femtio, visar hur slut ”andras pengar” är.

    Stackars det parti som kommer efter, och får ärva bokstavligt talat miljoner bidragstagare, som saknar all form av utbildning.

    Bara det faktum, att man får nödimportera utbildad arbetskraft från bland annat Filippinerna visar vansinnets utbredning.

 159. Tror riksdagsförvaltningen att Putin är så dum att han skickar ut någon som kallar sig Egor Putilov och som profilerar sig som etablissemangskritiker, att spionera i riksdagen? Nej, riktigt så dumma är de inte. Frågan är då varför de inte vill ha in honom. Det måste finnas något de är rädda för, eftersom det har en stor kostnad i trovärdighet att stänga ut en journalist som Putilov.

  Eller är det på en helt annan nivå? En miljöpartist med rysskräck hotar att avslöja att chefen för riksdagsförvaltningen inte sopsorterar om han släpper in Putilov i riksdagen.

  • Wolodarskis slemmiga tentakler når överallt. Garanterat finns det folk i riksdagen som läcker till DN. Eller så är det tvärt om, det finns folk inriksdagen som gör som Wolodarski säger. Sannolikt en kombination av båda.

  • Om vi drar oss till minnes då Alliansen styrde i Sverige och ”skyddsvakten” på Sagerska palatset hittades död på en toalett, nyheten och undersökningen som sedermera begravdes av media husen. Men..

   Samma kväll som det hade uppdagats gällande ”skyddsvakten” uppdagades på kvällen att statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Aftonbladet och kontoret hos chefredaktör Jan Helin. Därefter så skrevs inte en enda rad mera om ”skyddsvakten”, och därmed så hade nu media husen så kraftfullt vapen så att de kunde därmed tvinga sig in i regeringen mm. med hot om att avslöja vad som verkligen hände på Sagerska palatset och hur skyddsvakten egentligen dog. Alla media hus kom att känna till detta och använde sedan detta som ett vapen och hade därmed full insyn i vad regeringen gjorde. Och kunde så klart använda sin makt med att påverka regeringspolitiken. Och så klart så önskade inte moderaterna att detta kom ut, och inte heller Alliansen önskade detta och därmed så kunde rödgröna regeringen köra sitt eget race med att bl.a. infiltrera Sverige med islam. Något som stäcker sig till den s.k. f.d. DDR Merkel, som utropat ”islam är våra vänner”. Så klart gammmelkommunister ser islam som deras vänner mot allt som stavas demokrati och demokrater.

 160. En kommunikationschef som inte vet något.

  Vad fan ska de ha en sådan till?

  Eller är minnet hos kommunikationschefen selektivt?

  Information som är skadligt för makten undanhålls.

 161. Märkligt att Egor Putilov betraktas som säkerhetsrisk när hela riksdagen kryllar av vänsterpartister och miljöpartister… som jag anser (på riktigt) utgör verkliga och reella säkerhetshot mot vårt land.
  /CC

 162. Är Putilov för nära att avslöja något mycket känsligt?
  Att stoppa SD är givetvis högprioriterat men…
  Vilka andra hundar ligger och väntar på att bli uppgrävda?

  Varför är samtliga partiledare och gammelmedier ständigt livrädda? Vad döljer de?

  • Dom är som andra notoriska lögnare och psykopater livrädda för att sanningen skall komma ut.

   Hela deras sjuka och förvrängda världsbild som dom så brutalt pressat på det Svenska folket, med hot om utfrysning, arbetslöshet och död visar allt mera vara en galen utopi utan förankring i god ekonomi, vettigt samhällsbygge eller minsta tanke på medborgarnas säkerhet.

  • Jag har sagt det innan och säger det igen.
   Alla ser och hör att Stefan INTE mår bra.
   Landet styrs för närvarande av en sjuk och förvirrad människa…

   • Han ser skräckslagen ut, och är ute på väldigt djupt vatten för egen del.

    Händelser och händelseförlopp under hans tid som statsminister har visat att han absolut är gravt underkvalificerad för sina arbetsuppgifter.

    Det värsta är att rädda och skräckslagna diktatorer brukar reagera med grovt övervåld när floskler och lögner tryter.

    Socialismens undergång i Sverige har fått ett ansikte, med galet stirriande rödsprängda ögon, förvirrat tal och fullständig oförmåga att förstå verkligheten omkring honom.

    • I den mån Löfven går till historien blir det som den som sänkte såssarna och gav bort LO till SD. Vilken pajas han är.

    • Stefan Löfven trodde säker att han skulle göra ett gott jobb, men efter att ha befunnit sig på Bommersvik, så fick han ultimatum av Sahlin och Margot Wallström att överge allt för att enbart propagera för feminism, och som lydig han var så uttalade Stefan Löfven efter att ha valts som ordförande för Socialdemokraterna detta ”jag är övertygad feminist”, i en väl vald mikrofon. Därmed så underställde sig Stefan Löfven den ideologiska marxistiska feminismen.

     Efter Mona och före Löfven, Håkan Juholt..
     Något som inte f.d. socialdemokratiska ordföranden Håkan Juholt gjorde utan han utmanade Mona Sahlin och Margot Wallström och fick därmed mäktiga fiender emot sig både politiskt som inom journalismen. Håkan Juholt sade att han skulle återgå till Socialdemokratiska arbetarpartiets (SAP) politik inom partiet. Detta uttalande av Juholt, fick vänsterliberalerna och kommunister likt Ylva Johansson att förklara politisk vendetta mot Håkan Juholt. Det sägs att Ylva Johansson (S) övergett kommunismen i och med att hon gifte in sig i socialdemokratin med en socialdemokrat. Men inte f.. övergav Ylva Johansson kommunismen utan kommunismen ömsade bara skinn och kom därefter att kalla sig för feminister.

  • Alla som har erfarenhet av svensk sjukvård.

   Vet att Stefan Löfvén står och ljuger i Riksdagen.

   Svensk sjukvård idag har enorma brister.

   Att inte Löfvén har fattat det.

   Är en stor tragedi för alla som lider av bristerna i sjukvården.

  • Jimmie ställer en konkret fråga om humanism.

   Och Löfvén svarar med att hålla valtal,

   Fullt med floskler.

  • Tål inte se svetsarn, har mage att säga att vi har råd med dessa afgangubbar, vi har jobbat ihop till det vaddå jobbat. Vad tycker svenska folket om att skatten går till detta elände, det skiter han fullständigt i. Vilken idiot lindrigt sagt.

 163. DN är infiltrerat av regeringsvänliga personer, vill du kritisera statsmakten måste du göra det med ditt namn. Man vill alltså inte skydda identiteter hos folk som p.g.a sina positioner måste vara anonyma. I dagens mardröms sverige kan du utsättas för represalier om du kritiserar Staten offentligt DN är en del av Staten idag.

 164. Den extremliberala rötan har under de senaste 40 åren spridit sig till alla samhällsinstitutioner. Maktarrogansen har förblindat dem så att de inte fattar vilka ”fascistiska” förtryckare de har blivit. Åsiktsfrihet, tolerans, demokrati och rättvisa har fått ge vika!

  • Det är inget fel på liberalism, problemet är att vi inte har ett enda liberalt parti i Sverige. Det vi har är en enda stor klump med socialliberaler.

   Det är när man blandar liberalism med socialism som det blir ett extra giftigt gift. Socislism är inte förenligt med liberalism. Man kan inte ha båda samtidigt. Försöker man blir det kaos, och det är vad vi ser i dag.

   Socialliberaler är inget annat än önsketänkande socialister, och de styr landet just nu.

   Riktig liberalism är t.ex Milton Friedman. Kolla best of på tuben. Han är dessuom rolig.

 165. Eftersom de flesta av våra etablerade broilerpolitiker (7-klövern) lever i en priviligierad låtsasvärld, och själva inte förstår det, så ter sig den verklighet som vi vanliga arbetande människor lever i som obegripig fiktion.

  • Jepp, desperationens och vanmaktens smutsiga vapen visar sig öppet nu

   Regeringen avgå nu !
   Mot folket kommer ni att erfara ett förnedrande nederlag

 166. Landet är fullt med islamister med okänd identitet.

  Och dagligen väller det in migranter utan id-handlingar.

  Och det som bekymrar regeringen.

  Är när en journalist vill granska vad politikerna diskuterar i Riksdagen.

  Kan ett lands regering bli mer inkompetent?

 167. Metoder som vi förknippar med 1970-talets bananrepubliker, diktaturer i mörkaste Afrika och forna öststats blocket är alltså ännu fullt gångbara i Sverige 2018…..

 168. Svenska folket är fortfarande svårt hjärntvättat. Därför tror Löfven och kompani att de kan hålla på så här. Jag berättar alltid för nya och gamla bekanta att jag är Sverigedemokrat. Reaktionen är tydlig: tystnad och bortvända ögon. Det är lång väg att gå – troligen är jag borta om vi någonsin kommer fram.

 169. Nu kan man dra in Dagens Nyheters/Bonniers pressackreditering. Det finns kristallklara bevis på att de har snokat i och har direkt osunda kontakter inom Riksdagsförvaltningen.

 170. Sverige utmärker sig särskilt i europeiska länders undersökningen som landet med högst förtroende för public service!? Jag har också stort förtroende för publik service bl.a när det gäller sport och kanske underhållning med frågan är när man ställer frågan till publiken om ’politik och invandringen’. Men här föredrar publik service ’integration’ istället för ’invandring’ och då blir det a en annan situation.

 171. Sjukdomstillståndet i Sverige förvärras för var dag som går.

  Går Sveriges liv att rädda?

  Jag börjar faktiskt tvivla.

  Regeringens sjukdomsinsikt är obefintlig.

 172. PRECIS som i f.d DDR!

  Och maktens megafon – DN – Sveriges ”Neues Deutschland” har någon sorts given förhandsrätt till alla nyheter att godtyckligt välja , förvanska och publicera …

  DDR, Stasi mm försvann bara inte den 9:e November 1989… De tog bara färjan från Sassnitz till Trelleborg, till sina ”alte Kameraden” i Sverige…

  • Politiket kommer och går. Bonniers består. Glöm aldrig det. Bonniers kommer alltid att bestå och de är osunt intresserade i att påverka demokratin och Sveriges politik.

  • Men kallar inte PK-media Sverige för en demokrati? Jovisst, det gjorde ju även DDR. Tyska Demokratiska Republiken. Enda skillnaden är väl att Sverige inte är en republik.

 173. De underskattar Ryssland. Om Ryssland hade haft intresse av att spionera hade ingen märkt något. Det är en dålig ursäkt. Här handlar det om att hålla bort någon med skarp penna och högerperspektiv.

  • Detta är lika antidemokratiskt som när man försöker ändra grundlagen och i praktiken förbjuda åsikter bortom FN Agenda 2030.

  • Eller kanske detta är en del av en kampanj. Putilov vill kanske ha spionanklagelser mot sig för att kunna spela offer och få folk att skrika ”russofobi” när anklagelserna kommer.

  • Det går inte att förlåta regeringen trotts att allt elände beror på bristande förmåga och inte elakhet.

  • Ryssland har intresse och spionerar på oss, men de spionerar på alla västländer!
   Alla länder har en underrättelsetjänst, sedan kan den vara av olika kvalitet.

   • USA och Storbritannien spionerar inte alls på något annat land, de är exemplariska förebilder, inom alla områden.

  • Det hela gällande Ryssland går enbart ut på att skapa Ryssland som en ”Potemkinkuliss” så att inte islam blir ett samtalsämne, och som vi vet så fort islam kommer på tal av medborgarna så har makteliten baktalat demokraterna med att vara ”fascister” mm.

 174. Det här luktar väldigt mycket ett politiskt beslut, alldeles som att det inte finns värre säkerhetsrisker t ex med alla kriminella migranter och illegala invällare!

  • … svenska politiker och myndighetschefer som åstadkommit de största skadorna i Sveriges historia. De borde portas från Riksdagshuset och lämna sina befattningar.

   Transportstyrelsen, försvarsministern och många fler. Fy f-n.
   En totalt handlingsförlamad och flat allians gjorde det möjligt.

 175. Riksdagens nuvarande arbete är ett hot mot alla svenskar som uppskattar demokrati och yttrandefrihet.

  Krossa diktaturen!

 176. Ännu ett fall som visar att man kan bli kallad spion, förbrytare eller på annat sätt framställas som tvivelaktig, trots att man inte blivit dömd för något sådant.
  Sverge har fått ett flexibelt rättsystem.

 177. En pressackreditering i Riksdagen innebär bara att man har möjlighet att närvara i Riksdagen ställa frågor direkt till ledamöterna. En ackrediterad journalist kan inte ströva omkring helt fritt i Riksdagen typ. privata arbetsrum. Detta beslut är odemokratiskt och sätter en stämpel på Riksdagen för all framtid. Allmänheten har tillgång till Riksdagens läktare att lyssna direkt på debatterna, skillnaden är bara att Ackrediterade kan sitta utanför i korridorerna och ställa frågor direkt till Riksdagens ledamöter, och de kan vägra att svara.

  • Det här är en markering mot Putilov på samma rättslösa sätt sossarna kunde agera i sin krafts dagar mot verkliga och inbillade fiender till partiet via IB och andra organ. Då var politiken överställd juridiken! Om den här händelsen är en eftersläntrare eller en förtrupp inför vad som komma skall återstår att se.

   • Det är en förtrupp. Går inte valet som man (det politiska etablissemanget) vill i höst – så ligger det mycket nära till att skylla på utländsk inblandning.

 178. Champagnesocialisterna har ännu alldeles för stor påverkan på samhället. Det är de som syns och hörs i alla tänkbara sammanhang och det allt går ut på är att gynna sig själva och likasinnade i första hand.

 179. Jag säger som Åkesson. Att kritisera invandring och misslyckad invandrings och integrationspolitik är inte rasism.
  Det har aldrig varit rasism och kommer aldrig bli rasism.
  Dessa argument från motparten tyder bara på att riktiga argument saknas och då går man till personangrepp.

  • Det kritik som finns är mot hur människor beter sig och inte varifrån de kommer eller vilken hudfärg de har. Människor som sköter sig är OK oavsett och som i det här fallet har både asylskäl och ID-handlingar.

 180. Varför är de så rädda för impulser utifrån. Vi har fått 1 miljon nya i Sverige, är det inte utländsk inblandning.

 181. Ett tecken på svaghet och desperation av de styrande,
  när man är så livrädd för grävande journalister att man hittar på låtsas-anklagelser
  för att hindra granskning.
  Man går hur långt som helst för att behålla makten.

 182. Desto mera uppfattande hot om förlorad makt från personer med ordets styrka – desto hårdare och oförklarliga åtgärder. Men……det skola komma en dag, gudskelov.

  SD 2018

 183. Det mest märkliga är hur Löfven och hans anhag tillåts komma in i Riksdagshuset – de verkliga fienderna till det svenska folket.

  • Jo, kanske det. Men överklaganden kan ta lång tid så någon gång efter valet kanske han får komma till riksdagshuset! (???!!!)

 184. Den vänsterliberala maktens reaktion på det ökade ifrågasättandet av deras agenda är ett allt tydligare maktspråk och inskränkningar i yttrandefriheten. Nåja, Bastiljen kan stormas en gång till i kampen mot den växande rättslösheten och godtycket.

 185. Svensson läser MSM tidningar och har inte en aning om vad som händer.
  Skandal av riksdagsförvaltningen.

 186. ”kan komma att använda pressackrediteringen för att inhämta skyddsvärd information”.
  —————————
  Det är nog helt korrekt?
  Han kan ju avslöja de flesta riksdagsledamöternas dumhet och inkompetens. Detta vill ju de styrande att det skall vara statshemligheter.

 187. De hemliga fienderna finns överallt i samhället. Det är de som saboterar välfärden i maskopi med utländska kontrarevolutionärer. Ange alla misstänkta infiltratörer och spioner till ditt lokala partikontor!

   • Tänkte på själva namnet har denna hemliga lobbyklubb något att göra med vissa judar och är dessa i så fall globaliseringsfanatiker?

    -berg, är det inte en typisk judisk namnavslutning? Vet inte men intuitionen säger mig det. Har våra kära Wallenbergare några ledarposten i den hemliga lobbyklubben? Någon som vet och redan är insatt?

    Det mesta handlar om att detronisera europa och skapa olika sorters kaos i europas samhällen, plus att blanda ut befolkningen med afrikaner och araber.
    Vilka vinner mest på att europa blir så svagt som möjligt, så att de inte ens kan bojkotta något land.

    • Rockefeller är Globalisternas gudfader och inte jude. Jag tror inte på en judisk konspiration även om många av dem är judar. Soros är jude men byggde sin första förmögenhet genom att alliera sig med nazisterna under WW2. Globalisterna är superrika oligarker som vill ta kontrollen över oss alla och det är inte bara judar.

     Globalistoligarkerna låg bakom kommunismen i Sovjet men stödde också Hitler. Nu ligger de bakom EU och FN. De nöjer sig inte med kontinenter längre…

     • Vad tror du om den här länken då…..?
      http://www.eaec-se.org/articles/Johansen/rockefellers.htm
      ”En artikel av W. Martin på Henry Makow’s sida fångade nyligen mitt intresse. Där sägs att det finns en bok som många missat. Boken, som väger flera kilo och är skriven på tunt papper är först utgiven endast för judar. I denna bok sägs det bland annat att Rockefellers är judar av sefardisk härkomst från Spanien och Portugal. Den publicerades endast för judar för åtskilliga år sedan och skrevs av en man som hette Malcolm H. Stern med titeln ”Americans of Jewish Descent” och kostar 4499 dollar.

      Boken (som numera finns on line) beskriver 25 000 judar i USA. Boken gjordes först i 550 ex och varje bok var numrerad. Boken delades främst ut till judiska toppfigurer i Amerika för att kunna kontakta judar som var spanska marranos (de judar som låtsades vara kristna i sina samhällen och ändå i hemlighet var av judisk tro och ras, sk ”kryptojudar”).
      Forskaren Stephen Birmingham konstaterade:

      ”Vem hade väntat sig att finna Rockefellers i denna bok.” Sterns bok spårar det han kallar ”Nobla judar inom judenheten – de Sephardim som bor i Spanien och Portugal som furstar i de länderna.”
      Härkomst var en milsten i amerikansk-judisk genealogi. Man är nu stolt över att kunna presentera denna klassiska text online. Alla forskare har således nu fri tillgång till Rabbi Stern’s monumentala volym i den reviderade 3:e upplagan.
      Filen har även ett sökfunktion och därför kan ordet ”Rockefeller” ge resultat på en sida i taget.

      Hela familjen Rockefeller var dock inte judisk som några sagt, det judiska kom in i bilden när Godfrey S. Rockefeller gifte sig med den judiska Helen Gratz. ”

     • Anser du att boken som Malcolm H. Stern skev med titeln ”Americans of Jewish Descent” och kostar 4499 dollar, är bara en enda stor bluff?

     • Oj. Det var en dyr bok! Jag har inte råd med den och har ingen aning om ifall det är bluff eller inte. Men jag läser den gärna!

     • Jag måste i så fall konvertera till judendomen och få näsa för hur man snabbt blir rik, eller så får jag inom en snar framtid bli avsevärt bättre på att spela på travet. Svaret är alltså, vi får väl se.

     • Ja det verkar som om säljaren vill försäkra sig om att ingen köper den, med det priset…

    • Bilderberg är namnet på hotellet där de första gången samlades och de har kallats så sedan dess. judar är naturligtvis kraftigt överrepresenterade i gruppen i förhållande till hur många judar det finns i dessa länder.

 188. OT,MEN hur fan kunde Orwell (eller Arthur Blair som ju ientligen han hette)1949 när han skrev sin novel 1984 veta hur framtiden skulle se ut? Kusligt,Skrämmande vi är där nu om vi vill eller inte. ”VI” måste bryta trenden kosta vad det vill-Rösta SD 2018 eller bokstavligt talat DÖ -!

  • Tiden är inte linjär som Einstein sade, utan den kröker sig och säkerligen kan den uppfattas på helt annat vis också.

   Men att förstå Nostradamus som för flera hundra år sedan kunde sia om denna vår tid..!

 189. Att Riksdagen som är en ”myndighet” meddelar media om ett beslut om en person innan personen ifråga får beslutet meddelat till sig, borde vara ett allvarligt tjänstefel och bör anmälas!!!

 190. För att ”rensa upp i riksdagen” och få bort sådant här dribbel, behöver Kristersson bara säga att för att demokratin ska fungera så är alla partier som stödjer våra förslag välkomna att göra det. Då ryker Löfven med anhang. Om det behövs kan Kristersson påpeka att S har kunnat regera många av sina 75 år vid makten tack vare stöd från kommunisterna, trots att de varit noga med att säga att de aldrig samarbetat.

 191. Ja, vad gör man inte för att tysta folket?
  Men lyckas man?
  Hahaha. Istället åker man raka vägen ut genom bakdörren efter valet.

 192. Staten och kapitalet hette det förr, numera är det staten, pressen och kapitalet som är våra herrar, och som vi ska arbeta och buga inför.

  Bara påpeka, utan det nepotistiska presstödet fallerar den symbiosen i alla fall.

 193. Risk för att kunna Inhämta skyddsvärd information, sa de som nyss avlämnat sådan till främmande makt och hittills kommit undan med det. Är riksdagsförvaltningen en spionorganisation, eller?

 194. Det börjar bli kusligt när allt fler beslut fattas utan
  misstanke om oegentligheter,endast utifrån politiska
  aspekter.
  Man kör gång på gång över Svensk lagstiftning och
  trots protester fortsätter man i samma spår då man
  anser sig stå över rättsväsendet och sakliga grunder
  ej längre är nödvändiga.
  Sverige styrs av en politikerelit vars desperation nu
  börjar slå över i handlingar som liknar gamla SSSR.
  Det är viktigt att så många som möjligt av dessa får
  lämna i september, i annat fall kommer både Sveriges
  fria Folk och yttrandefrihet vara ett minne blott.

 195. DDR 3.0 är här!

  Redan före valet!

  Alla som vill ha yttrandefriheten kvar,
  BORDE lägga sin röst på SD!

 196. Det hör man ju på namnet.

  Egor Putilov.

  Putins släkting. Guilt by association.

  ”Allas lika värde”. ”Ingen rasism”. Up my ass.

 197. På -30 talet fanns det en socialistisk och partipolitisk tidning, Völkischer Beobachter, men till motsats till dagens partitrogna tidningar klargjorde man vilken inriktning tidningen i fråga hade med tillägget ”Kampfblatt der nationalsozialistischen Bewegung Großdeutschlands”.

  Kanske DN och Aftonbladet kunde vara tydligare med det faktum, att dom faktiskt är köpta propagandaorgan till vår socialistiska regering?

  • Hofnarren har fortfarande ett hov.
   Efter den 9 september är det utbytt mot ett fån-folk.
   Vi som känner sosse-politiker vet att dessa är enkla OCH auktoritetstroende människor.
   Inget fel i det.
   OM Hofnarren hade varit proffsig… En person som brytt sig om HELA Sverige.

 198. Steffe gled in på en räkmacka på ett bananskal i Svea Rike
  Efter Palme ingen sett hans like
  Nu en vandrande vålnad
  Överallt hånad
  Efter valet den 9 september slängd i ett dike!

 199. Steffe gled in på en räkmacka på ett bananskal i Svea Rike
  Efter Palme ingen sett hans like
  Nu en vandrande vålnad
  Överallt hånad
  Efter valet besegrad av en överlägsen like

  Detta var andemeningen…

  • Jag förstår att du adresserar detta till mig. Tack för upplysningen. Men man bör vara försiktig med att associera till ett tillvägagångssätt artikeln beskriver.

     • Hej Vendela. Jag skrev fel, dåligt förmulerat helt enkelt.
      Men jag förstod inte hur du kunde förstå att Henrik adresserade detta till dig. Men vid närmare eftertanke så är det inte viktigt.

     • Hej!
      Henriks första kommentar som blev redigerad av mig, men som sedan togs bort hade ett ord som åtgärdades av mig. Kommentaren du ser här nu är en kopia men utan ordet som gjorde att inlägget togs bort…

 200. Det här påminner mig om när jag knallade in i Riksdagshuset 1969
  en ytterst vänlig Vaktmästare kom mig till mötes och påpekade att endast politiker har rätten att ha fri entré.
  Hur ser det ut i Sverige får ni besöka Riksdagshuset?
  Javisst, som åskådare vid Riksdagsdebatter.
  Vad trevligt men så är det i Serbien, Sovjet bestämmer över våra regler!

 201. De sverigefientliga byråkraterna som Sverige är fullt av och som blivit tillsatta av sjukluklövern, vill rädda sitt skinn och förhindra att de blir utkastade efter valet. Så de försöker förhindra granskade journalister tillgång till riksdagshuset, och informerar därutöver DN, kanske för att de vill visa hur lojala de är mot gammelmedia och maktens propagandaorgan.

 202. Jag gör bedömningen att hela maktetablissemanget håller på att bli sinnessjukt. Grunden för detta uttalande är min bedömning.

 203. De som söker tillträde till riksdagen som journalist måste numera visa att de röstar på de sju partierna inom DÖ-sfären annars blir det inte godkänt. Välkommen DDR-ordningen!

 204. Deep state. Byråkrater och ickevalda makthavare som sätter sig över demokratin. DN kultur är deras bibel.

 205. Med så mycket konstigheter som det varit kring Egor Putilov eller vad han nu heter, så har jag full respekt för detta beslut.

  • Verkligen har msm en hel del konstigheter för sig som att föra svenska folket bakom ljuset. Själva tål msm inget ljus.
   Putilovs egenskap är bl.a. att ta reda på saker och ting, istället för att bara svälja tokigheter myndigheterna hittar på.

 206. Med andra ord finns det en läcka på Riksdagsförvaltningen…..
  Hur säker är egentligen Riksdagsförvaltningen spionsäkerhet när information läcker till tidningar utan att dom ens begärt det…..
  Svängdörrar för information ????

 207. Detta verkar vara ett fall för polisanmälan (som avskrivs snabbt) med tanke på det nya med skyddande av identitet.
  Att ge denna form av information till annan är ytterst allvarligt även enligt EU
  Hade detta varit i USA så hade stämningarna haglat.

 208. Stå på dig, Egor, klart du ska ha fullt tillträde dit, precis som alla andra journalister. Allt annat är oacceptabelt. Anmäl dem till tingsrätten och fortsätt kämpa.

 209. Inte förvånande att en fd rysk agent (numera avslöjad) inte blir insläppt i riksdagen. Egor (ett av hans 10 olika namn) gör ett bra jobb här på avpixlat, men han är och förblir Sveriges (etablissemangets) fiende.

 210. Möjligen kan informationen – i förlängningen – användas på ett sorts samhällsomstörtande/säkerhetsriskabelt sätt – men inte själva inhämtandet av mer eller mindre offentlig (ickesekretessbelagd information). Som allt vanligare… en juridiskt sett oprofessionell anklagelse som är oåtalbar innan ett eventuellt högmålsbrott…till råga på allt av en förmodad patriot… har begåtts.

LÄMNA ETT SVAR