I helgen publicerade Samhällsnytt ett videoklipp där ett gäng omringar och tvingar en pojke att kyssa deras skor inför kamera. Efter publiceringen har en man med kopplingar till den organiserade brottsligheten reagerat besvärande på uppmärksamheten och riktat flera mordhot mot tidningen och vår journalist Simon Kristoffersson.

Videoklippet som vi publicerade på lördagen uppges vara filmat i Göteborgsområdet av personer kopplade till gängkriminalitet  och kan ses här nedan:

https://vimeo.com/373550803

LÄS ÄVEN: VIDEO: Pojke omringas och tvingas kyssa gängets skor

Efter vår publicering började mannen, som använder sig av namnet ”Clown Joker Gucci” i sociala medier och har omkring 5700 följare, posta kommentarer om händelsen på Instagram.

Gucci kopplas till den i vissa kretsar välkända gangsterrapparen A-NINE och båda två stoltserar ofta med att i videoklipp skylta vapenliknande föremål och avlossa vapen.

https://vimeo.com/373907011

Kort efter vår publiceringen påstår Gucci bland annat att gänget avrättade pojken i videoklippet och att situationen har resulterat i att han nu är efterlyst i hela landet.Gucci: ”Ska fånga dig och avrätta dig jätteiskallt”

Till slut blev Gucci besvärad av uppmärksamheten som följde med Samhällsnytts artikel och började tillsammans med ett flertal andra personer uttrycka hot mot redaktionen och specifikt journalisten Simon Kristoffersson som stod bakom artikeln.

Enligt Gucci letar hela hans ”liga” efter Kristoffersson och när de lokaliserat honom ska de låta honom utstå samma behandling som pojken i videoklippet fast ”värre med dig”.

Därefter skickar Gucci privatmeddelanden och berättar vad han specifikt ska göra med Kristoffersson, ”din horunge jag kommer fånga dig lilla hora” och ”jag kommer skära dig i bitar och filma dig”..


De Dadash: ”Walla jag knullar er”

Även bekanta till Gucci engagerar sig i att tydliggöra hoten. Han skriver bland annat att han ska våldta redaktionen och vår ”ledare”. Vidare påstås det att ”alla grabbarna efter dig fucking horungar”.

Kristoffersson: ”Utsikten att få någon sorts hjälp är svaga”

Samhällsnytt ser allvarligt på hoten och kommer att vidta nödvändiga åtgärder. Samtidigt är Kristoffersson skeptisk till att polisen ska vara behjälplig i detta fall – trots att hoten kommer från personer kopplade till gängkriminalitet i Göteborgsområdet.

– Jag kommer att polisanmäla hoten men utsikter för att få någon sorts hjälp från polisen är svaga eftersom polismyndigheten tidigare medvetet ignorerade hot och våld mot journalister från alternativmedier. Statsapparaten arbetar mot oss – inte för att ge oss det skydd som vi är berättigade till som medborgare, kommenterar Kristoffersson.

LÄS ÄVEN: Samhällsnytt-reporters hem attackerat i natt