sandro scocco

Faksimil Youtube

Inrikes

Sandro Scocco ny chefsekonom för Vänsterpartiet

Publicerad 12/14/2020
Annons

På måndagen meddelar Vänsterpartiet att man rekryterat Sandro Scocco som ny chefsekonom. ”Otroligt glad över detta!” skriver partiledaren Nooshi Dadgostar på Twitter.

Scocco kommer närmast från posten som chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé som påstås vara partipolitiskt oberoende och finansieras främst av fackliga organisationer inom LO, Saco och TCO.

Tidigare har han även varit sakkunnig åt ministrar som Carl Tham, Mona Sahlin och Björn Rosengren.

– Vi behöver prata mer om jobb och utveckling i hela landet och hur vi får till den gröna omställningen. För det jobbet behöver vi fler personer och skarpare hjärnor, sa Nooshi Dadgostar när hon presenterade Sandro Scocco i en livesändning på Twitter tidigare idag,

LÄS ÄVEN: Ekonomer då: ”vi tjänar 900 miljarder på invandringen”. Nu: ”måste höja skatterna med 90 miljarder”

Under de senaste åren har han gjort sig känd för att med kontroversiella uträkningar påstå att invandringen till Sverige är och har varit lönsam samt att denna måste öka ytterligare.

900 miljarder

2015 låg Scocco bakom den ökända rapporten från Arena Idé där man påstod att Sverige hade tjänat 900 miljarder på invandringen, vilket medierna till en början okritiskt spred. Denna sågades sedermera.

Senast i oktober i år påstod Scocco att invandrare arbetar mer än svenskar, något som sågades av två nationalekonomer.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons