sapo.morgan-emelie-feat
Inrikes

Säpo tillbakavisar Morgan Johanssons uppgifter om sambons dataintrång

Publicerad 2/4/2023
Annons

Före detta justitieministern Morgan Johansson (S) har tidigare gått ut med beskyllningar gentemot sin frus tidigare partner. Johansson gör gällande att fruns ex-sambo ska ha anstiftat dataintrånget och dessutom anmält det till Säpo. Nu menar Säpo-medarbetare att Johanssons uppgifter inte stämmer.

Det var när Emelie Johansson var anställd för Säkerhetspolisen som registerhandläggare som hon ska ha gjort slagningar på enskilda personer i det register som hon hade tillgång till genom sin behörighet som handläggare. Johansson är nu misstänkt för dataintrång.

Skyller på ex-sambon

Emelie Johanssons make, den tidigare justitieministern Morgan Johansson (S), har i en intervju valt att skylla brottet på sin frus tidigare partner, Stefan. Johansson menar bland annat att det är Stefan som ska ha övertalat Emelie till att begå brottet.

Han påstås också ha varit ansvarig för att upprätta en anmälan om brott. Vidare menar Johansson att Stefan ska ha varit att betrakta som Emelies chef när de bägge hade anställning vid myndigheten.

Tillbakavisar Johanssons anklagelser

Morgan Johanssons uppgifter styrks emellertid inte av förundersökningsprotokollet. I detta görs tvärtom gällande att det är Säkerhetspolisens egen säkerhetsavdelning som har upprättat en anmälan. Emelie Johanssons ex-sambo nekar också till anklagelserna och menar att brottsmisstankarna mot honom avskrevs i ett tidigt skede efter genomförda förhör.

Stefan menar vidare att han inte har varit överordnad Emelie i och med att han arbetat på en annan avdelning och med helt andra arbetsuppgifter. Thomas, tidigare medarbetare till Stefan, bekräftar att Stefan aldrig innehaft någon chefstjänst vid myndigheten.

Johansson vill inte kommentera

Morgan Johansson meddelar genom sin pressekreterare att han inte är intresserad av att kommentera kritiken som nu riktas mot hans anklagelser.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons