SD korankravaller

Korankravall/Tobias Andersson (SD) Foto: Instagram/SD

Inrikes

SD begär riksdagsdebatt om korankravallerna

Publicerad 4/16/2022
Annons

Med anledning av de muslimska upploppen på flera platser i landet under påskhelgen begär nu Sverigedemokraterna en särskild debatt i riksdagen om hur det demokratiska majoritetssamhället kan ta tillbaka kontrollen mot vad partiet beskriver som ”minaretsamhället”.

Under torsdagen och fredagen iscensattes omfattande religionspolitiska kravaller i Linköping, Norrköping, Stockholm och Örebro. Uppretade horder av våldsbejakande invandrade muslimer tog till gatorna och misshandlade under ”allahu akbar”-stridsrop ett tiotal poliser samt plundrade, eldade upp och stal ett flertal polisfordon.

Kritik har också riktats från såväl allmänheten som poliser i yttre tjänst om hur Polismyndigheten hanterat kravallerna där man i flera fall valt att retirera i stället för att utföra sitt uppdrag, vilket resulterat i att upploppen eskalerat och att polisutrustning, bland annat flera polisfordon, hamnat i våldsverkarnas händer.

Upploppen föranleddes av att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan inom ramen för svensk grundlags yttrande-, åsikt- och mötesfrihet fått tillstånd att resa runt i landet och elda upp medhavda exemplar av Koranen i protest mot vad han menar är en religionsideologi som inte är kompatibel med västerländska värderingar.

Upploppen och kravallerna utgör i sig ett kvitto på att problemet existerar och är stort menar Paludan, och han får i det påståendet nu stöd från Sverigedemokraterna som med anledning av händelserna begär särskild riksdagsdebatt om det glapp som i den förda invandringspolitikens spår vuxit fram mellan det svenska majoritetssamhället och det partiet i ett pressmeddelande beskriver som det muslimska ”minaretsamhället”.

Partiets rättspolitiske talesperson Tobias Andersson skriver:

Sverigedemokraterna har länge varnat för konsekvenserna av massinvandring och obefintliga krav på anpassning av de som kommit hit. De muslimska korankravallerna är resultatet av politisk inkompetens och feghet.

När poliser tvingas retirera, blir skadade, får sin utrustning stulen och sina bilar uppeldade så har någonting brustit i Sverige. Majoritetssamhället har fått ge vika för minaretsamhället.

Vi måste ta tillbaka kontrollen och återetablera dominans även i muslimska förorter. Då krävs fler poliser med bättre verktyg och med politiskt stöd att bruka sitt fulla våldsmonopol.

Mot denna bakgrund väcker Sverigedemokraterna frågan om särskild debatt i riksdagen med anledning av korankravallerna och att de resulterat i att grundlagsstadgade rättigheter inte kunnat brukas.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons