Sverigedemokraterna besökte nyligen ett område i Norrland där politikerna har förvandlat vildmark till ”Europas största vindkraftspark”. Fotografier visar att vindkraftverken tar över hela landskapsbilden. ”Deprimerande”, kommenterar SD-toppen Tobias Andersson.

Den senaste veckan har riksdagsledamot Tobias Andersson (SD) genomfört en Norrlandsturné med studiebesök vid bland annat vindkraftsindustrin i Markbygden väster om Piteå.

I Markbygden planeras upp till 1101 vindkraftsverk, skriver lokalavdelningen SD Norrbotten. I media beskrivs området som ”Europas största vindkraftspark”.

Faksimil Twitter
Faksimil Facebook
Faksimil Facebook
Faksimil Facebook

Ytterligare 7000 vindkraftverk

I ett inlägg på Twitter lyfter Tobias Andersson, ordförande i riksdagens näringsutskott, att Industriekonomernas rapport som presenterades i Almedalen menar att det behövs ytterligare omkring 7 000 vindkraftverk inom två decennier för att tillgodose det ökade elbehovet i Norrland.

Vidare skriver Andersson att han har tillbringat en vecka i Norrland utan att höra någon vara positivt inställd till vindkraften. Han recenserar sitt besök i vindkraftsindustriområdet med ordet, ”Deprimerande”.

Missa inte vår vindkraftsgranksning

I slutet av 2021 publicerade Samnytt en omfattande granskning av vindkraften i Sverige.

Del 1:

Del 2:

Del 3:

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Vindkraft är ett nytt ’vi såg det inte komma’-ögonblick”