EU-parlamentet

EU-parlamentet. Foto: Diliff.

Utrikes

SD går med i ny partigrupp i Europaparlamentet – grundades av brittiska Tories

Publicerad 7/3/2018
Annons

European Conservatives and Reformists Group, ECR, är den tredje största gruppen och innehåller ett flertal europeiska regeringspartier.

I ett uttalande säger ECR:s vice ordförande Ryszard Legutko att man välkomnar Sverigedemokraterna som håller på att bli ett större parti i Sverige.

Man ser också positivt på SD:s stöd för ECR:s ambition om en meningsfull och varaktig reformering av EU.

– Det här beskedet är givetvis väldigt glädjande. Framförallt innebär detta för oss en breddning och fördjupning av samarbetet med våra nordiska systerpartier och ett stärkt inflytande för oss i Europaparlamentet, men det innebär också att vi får nya värdefulla kontakter med flera europeiska regeringspartier samt att vi breddar våra kontaktytor mot den konservativa sfären i USA som ECR sedan länge har ett nära samarbete med, säger Jimmie Åkesson (SD).

– Det här säger också något om nivån på den svenska inrikespolitiken. Medan vi inleder samarbeten med alltfler regeringspartier runt om i Europa, sitter de övriga sju riksdagspartierna kvar i sandlådan och pekar finger istället för att ta ansvar för landet och medborgarnas bästa. Det är beklagligt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
778Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons