EU-parlamentet

EU-parlamentet. Foto: Diliff.

Utrikes

SD går med i ny partigrupp i Europaparlamentet – grundades av brittiska Tories

Publicerad 7/3/2018
Annons

European Conservatives and Reformists Group, ECR, är den tredje största gruppen och innehåller ett flertal europeiska regeringspartier.

I ett uttalande säger ECR:s vice ordförande Ryszard Legutko att man välkomnar Sverigedemokraterna som håller på att bli ett större parti i Sverige.

Man ser också positivt på SD:s stöd för ECR:s ambition om en meningsfull och varaktig reformering av EU.

– Det här beskedet är givetvis väldigt glädjande. Framförallt innebär detta för oss en breddning och fördjupning av samarbetet med våra nordiska systerpartier och ett stärkt inflytande för oss i Europaparlamentet, men det innebär också att vi får nya värdefulla kontakter med flera europeiska regeringspartier samt att vi breddar våra kontaktytor mot den konservativa sfären i USA som ECR sedan länge har ett nära samarbete med, säger Jimmie Åkesson (SD).

– Det här säger också något om nivån på den svenska inrikespolitiken. Medan vi inleder samarbeten med alltfler regeringspartier runt om i Europa, sitter de övriga sju riksdagspartierna kvar i sandlådan och pekar finger istället för att ta ansvar för landet och medborgarnas bästa. Det är beklagligt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
967Här flyger amerikanska kärnvapenbombaren över Sverige
Annons
Annons