I en motion föreslår Björn Söder (SD) att Sverige bör införa en minnesdag tillägnad kommunismens offer. Skälet till detta anser han är att nya generationer ständigt måste påminnas om det lidande kommunismen orsakat och fortfarande orsakar.

Sedan 1999 har den 27 januari varit en svensk nationell minnesdag för Förintelsens offer och sex år senare deklarerade FN denna dag som internationell minnesdag.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiets ungdomsförbund: ”Kommunism är målet”

Men det är inte bara nationalsocialismen som skördat miljontals människoliv, påpekar Björn Söder i sin motion, och konstaterar att trots att kommunismen skördat långt fler människoliv än nationalsocialismen har det fått betydligt mindre uppmärksamhet.

Både nationalsocialism och kommunism är totalitära ideologier som bör förpassas till historiens skräphög. Skillnaden mellan dessa ideologier är bara grader i helvetet.

Vidare skriver Söder att det är uppenbart att skolan misslyckats i att lära ut om kommunismens brott mot mänskligheten då ett helt ungdomsförbund till ett riksdagsparti – Vänsterpartiets – fortfarande kan dras till denna avskyvärda ideologi.

Med samma politiska viljekraft som visats när det gäller nationalsocialismens illgärningar, borde riksdagen också visa att man står upp mot kommunismens illgärningar genom att införa en svensk minnesdag tillägnad kommunismens offer. Den 9 november 1989 föll Berlinmuren, som var en av de främsta symbolerna för kommunismens förtryck i Europa. Men nya generationer måste ständigt påminnas om det lidande kommunismen orsakat och fortfarande orsakar.

Söder anser även att regeringen bör ta initiativ inom FN för att upprätta en global minnesdag för kommunismens offer i likhet med Förintelsens minnesdag.

LÄS ÄVEN: Dagens Nyheter megafon för kinesisk kommunistpropaganda