SD: Islam har inget att göra i Sverige
Richard Jomshof (SD). Foto: Akhlispurnomo, CC BY-SA 3.0 / Poltikerveckan Almedalen, CC BY-SA 2.0

I kölvattnet av SVT Uppdrag gransknings avslöjande om tillfälliga så kallade njutningsäktenskap reagerade SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof med att kalla islam ”denna avart till religion” och slå fast att den inte hör hemma i Sverige. Detta fick ett flertal vänsterliberaler att gå i taket.

I sitt utspel konstaterar Jomshof även att islam grundades av krigaren, massmördaren, banditen och slavhandlaren Muhammed som själv hade sexslavar.

Genast kom anklagelser om rasism från några av de mest högljudda vänsterliberalerna, bland andra Moa Berglöf som var Fredrik Reinfeldts talskrivare och låg bakom det ökända öppna hjärtan-talet.

LÄS ÄVEN: Muslimska prostitutionsformen ”njutningsäktenskap” nu etablerad i Sverige

Även en före detta minister var mäkta upprörd. Åsa Lindhagen (MP) blev känd då hon stod i talarstolen i Stockholms stadshus och hade nära till tårar i samband med att kostnader för migranter debatterades.

LÄS ÄVEN: SD vill förbjuda muslimska skolor: ”Islam är en dålig religion”

Ytterlige en av dem som surnade till var Anne Ramberg, före detta generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, med en nybliven fäbless för att ge sig in i politiska diskussioner.

Ramberg fick dock själv svar på tal.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.