moské-bön-jomshof-islam

Richard Jomshof (SD). Foto: Akhlispurnomo, CC BY-SA 3.0 / Poltikerveckan Almedalen, CC BY-SA 2.0

Inrikes

SD: Islam har inget att göra i Sverige

Publicerad 5/13/2022
Annons

I kölvattnet av SVT Uppdrag gransknings avslöjande om tillfälliga så kallade njutningsäktenskap reagerade SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof med att kalla islam ”denna avart till religion” och slå fast att den inte hör hemma i Sverige. Detta fick ett flertal vänsterliberaler att gå i taket.

I sitt utspel konstaterar Jomshof även att islam grundades av krigaren, massmördaren, banditen och slavhandlaren Muhammed som själv hade sexslavar.

Genast kom anklagelser om rasism från några av de mest högljudda vänsterliberalerna, bland andra Moa Berglöf som var Fredrik Reinfeldts talskrivare och låg bakom det ökända öppna hjärtan-talet.

LÄS ÄVEN: Muslimska prostitutionsformen ”njutningsäktenskap” nu etablerad i Sverige

Även en före detta minister var mäkta upprörd. Åsa Lindhagen (MP) blev känd då hon stod i talarstolen i Stockholms stadshus och hade nära till tårar i samband med att kostnader för migranter debatterades.

LÄS ÄVEN: SD vill förbjuda muslimska skolor: ”Islam är en dålig religion”

Ytterlige en av dem som surnade till var Anne Ramberg, före detta generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, med en nybliven fäbless för att ge sig in i politiska diskussioner.

Ramberg fick dock själv svar på tal.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
778Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons