SD nekas talartid på Folk och Försvar – ställer in medverkan

282 Shares

Sverigedemokraterna kommer inte att delta i årets upplaga av Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Partiet meddelar att man ställer in sin medverkan på grund av att man nekats talartid på konferensen.

SD:s försvarspolitiske talesperson Roger Richtoff säger i ett uttalande till TT att man ser det som meningslöst att åka dit för att sätta sig på åskådarläktaren. Han anser att partiets försvarspolitik inte fått något utrymme alls under den tre dagar långa konferensen.

I stället kommer SD att arrangera egna sändningar där man kommenterar vad som avhandlats på Folk och Försvar.

Konferensens generalsekreterare Maud Holma förnekar att det skulle ligga något politiskt ställningstagande bakom att SD inte får någon talartid. Det handlar enligt henne om att man i år velat ha en mindre politisk profil på konferensen och att det har med den utdragna regeringsbildningen att göra.

SD är det riksdagsparti som vill satsa mest på försvaret och har under många år varit starkt kritisk till den nedmontering av försvaret som skett under såväl borgerligt som rödgrönt styre.

Årets konferens hålls 13–15 januari på Högfjällshotellet i Sälen.

282 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.