Darko Mamkovic (SD). Faksimil Facebook

SD polisanmäler museum: ”Det lägsta jag har varit med om”

2.4K Shares

Efter att ha tagit del av hur Sverigedemokraterna framställs i Norrköpings stadsmuseums utställning Medlöperi och motstånd gjorde Darko Mamkovic, ordförande för SD Norrköping, en polisanmälan mot både museet och kommunen.

– Det är det lägsta jag har varit med om, att man försöker koppla 30-talets nazism med Sverigedemokraterna är ren galenskap. Att min styrelse finns med i samband med hakkors och grymheter som nazismen kan jag inte tolka som något annat än smutskastning, säger Darko Mamkovic till SVT Nyheter.

– Självklart välkomnar vi det här och vi ska se om vi gjort något olagligt, vilket jag inte tror, säger Maria Modig, tillförordnad museichef, till SR P4 Östergötland.

Enligt Modig ska kommunens jurister ha gått igenom alla texter och godkänt upplägget.

Det var efter att besökare reagerat på hur SD framställs i utställningen och varskott Mamkovic som SD-ordföranden själv tog en titt och blev illa berörd. Beslutet att göra polisanmälan togs i samråd med partiet.

2.4K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.