SD politiker 94

Lillemor Marcus Jonsson (SD) Foto: Facebook/Polisen

Inrikes

SD-politiker firade mord på våldtäktsgangster – VARNAS av partiet

Publicerad 7/12/2023
Annons

I helgen delade en SD-politiker ett Facebookinlägg som uppmärksammade att gängkriminelle irakiern Mehdi ”Dumle” Sachit hade skjutits ihjäl. Nu varnas hon av partiet och tar så kallad timeout.

Det var i söndags som sverigedemokraten Lillemor Marcus Jonsson, ledamot i Kalmar kommunfullmäktige, utbildningsnämnden och Kalmarhem, delade ett viralt Facebookinlägget i vilket hans död firas med glada emojis och champagne.

LÄS ÄVEN: Våldtäktsgangstern ”Dumle” ihjälskjuten i Rinkeby

Lokaltidningen Dagens Kalmar bad Jonsson om en kommentar varför hon delade inlägget. SD-politikern, tidigare ordförande för SD Kalmar och numera vice ordförande, svarade att det var ett misstag och skyllde på att katten kommit åt hennes mobiltelefon. Därefter raderade Jonsson inlägget.

Samnytt kan visa inlägget:

Inlägget. Faksimil Facebook

Vem är Dumle?

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat den så kallade våldtäktsgangstern som mördades i Rinkeby på juldagen förra året.

Den mördade mannen är 27-årige irakiern Mehdi ”Dumle” Sachit, tidigare Abdulmahdi Baker Hedi, som ingick i det ökända Rinkebygänget Dödspatrullen och som enligt polisen kopplas till flera kontraktsmord, gängkrig mot rivalerna Shottaz och narkotikahandel i landet.

LÄS ÄVEN:Dödspatrullens Mehdi ”Dumle” Sachit glorifieras i Expressen – gruppvåldtog flicka blodig under pistolhot

Sedan år 2012 har Sachit dömts för en lång rad grova brott i landet. Det senaste i raden av brotten gav ett fängelsestraff år 2019 på två år och nio månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Detta efter att polisen påträffade en automatkarbin, skarpa patroner och kokain i hans bostad.

ÄS ÄVEN: Fastställda domar för dubbelmordet i Köpenhamn

Mehdi Sachit är även dömd till fängelse för en blodig gruppvåldtäkt mot en tonårsflicka. Den 19 juni år 2014 deltog Mehdi ”Dumle” Sachit i en våldtäkt tillsammans med uppemot sju andra invandrare på tre platser i Stockholm däribland i en kolonistuga på Järvafältet.

”Dumle” och våldtäktsoffrets byxor. Foto: Polisen

Tonårsflickan som utsattes för gruppvåltäkten berättade för polisen att gänget ska ha tagit fram en pistol som riktades mot hennes huvud, fördes upp i munnen och underlivet under våldtäkten. En av männen krävde att tonårsflickan som grät skulle vara tyst medan de våldtog henne vaginalt och oralt.

Solna tingsrätt dömde Mehdi Sachit 2014-12-22 för grov våldtäkt och vapenbrott. Påföljden blev fängelse i två år och sex månader. Sachit överklagade domen till Svea hovrätt som 2015-03-03 slog fast grov våldtäkt.

SD-politikern varnas och tar timeout

I en tidigare kommentar framförde Jonathan Sager, SD:s gruppledare i Kalmar, att partiet kommer agera mot politikern.

– Det är självklart olämpligt. I den här stunden tror jag att det beror på bristande omdöme, och nu när vi vet om det kommer vi självklart att agera på det, sa Jonathan Sager (SD) till Dagens Kalmar.

I ett senare samtal med lokaltidningen berättade Sager att det ”inte delar partiets värdegrund” och att partiet därför tilldelar en varning.

– Vi har pratat med Lillemor och hon förstår självklart att det inte delar partiets värdegrund med att dela ett sådant inlägg och att det var högst olämpligt. Vi har nu beslutat att hon fått en varning samt att hon även då frivilligt beslutat att ta en timeout.

Jimmie Åkesson och Lillemor Jonsson. Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Våldtäktsgangstern ”Dumles” offer om blodiga skräcknatten: ”Jag som fått betala priset”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
824Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons