olsson-mejl2
Inrikes

SD-politiker pekade ut knarklangare som ”araber och negrer” – lämnar partiet

Publicerad 9/9/2020
Annons

Mats Olsson, kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Östhammar, väljer att lämna partiet. Detta efter att SVT offentliggjort ett mejl som Olsson skickat till en av statstelevisionens journalister efter att denne publicerat en artikel om ett dödsfall i en knarköverdos. Olsson menade att SVT utelämnat centrala uppgifter, bland annat om ”de araber och negrer” som han menar sålt drogerna till den missbrukande ynglingen.

Det var efter att ha läst en SVT-artikel om 23-årige Samuel, som för fem år sedan överdoserade narkotika och avled, och dennes sörjande mamma Anette som Olsson skickade ett irriterat mejl till den journalist på statstelevisionen som gjort reportaget. Han undrade om det var mamman som inte nämnt vilka langarna var eller om SVT valt att redigera bort det. Langarna kallade Olsson i mejlet för ”araber och negrer”

”Det förvånar mig att mamma Anette inte nämnde något om de araber och negrer som sålde drogerna till sonen. Eller kanske du valt att inte skriva om detta?”

Efter att SVT gått ut med mejlet och konfronterat SD i Östhammar om det, uppgav den lokale ordföranden Martin Wahlsten att Olsson var ångerfull men ändå skulle ombes lämna sina politiska uppdrag och att ett uteslutningsärende kunde komma att inledas då ett sådant språkbruk inte är förenligt med partiets uppförandekod.

Olsson har dock valt att förekomma utredningen och meddelat partiet att han utträder som medlem. Det är samtidigt oklart om han avser att hörsamma uppmaningen att lämna sina politiska uppdrag eller sitta kvar som ”politisk vilde” i kommunfullmäktige.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons