Anders Eberhardt

Genrebild polisbåt/Anders Eberhardt (SD). Foto: Faksimil Facebook/Nyköpings kommun

Inrikes

SD-politikern Anders Eberhardt häktad misstänkt för styckmord

Publicerad 11/20/2021
Annons

Sverigedemokraternas lokalpolitiker Anders Eberhardt greps på torsdagen misstänkt för ett styckmord på en 60-årig man. Politikern som är verksam i Nyköpings kommun har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Polisen har under hösten utrett flera fynd av kroppsdelar i centrala Stockholm. Det var i september som ett företag rensade skräp i Karlbergkanalen i centrala Stockholm och hittade ett huvud i en sopsäck. I oktober påträffades ytterligare en påse med fler kroppsdelar på Djurgården, skriver Expressen.

LÄS ÄVEN: SD-politikern Patrik Thorén häktad för mord

Brottsoffret 60-årig man som sedan tidigare är anmäld försvunnen. Enligt kammaråklagare Marina Chirakova har mordet skett i Nyköping någon gång under perioden 8-16 september.

Lokalpolitiker sedan 2012

På lördagseftermiddagen häktades Anders Eberhardt i Stockholms tingsrätt. Han är sedan år 2012 kommunfullmäktigeledamot för SD i Nyköping och sitter även som ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Eberhardt nekar till brott.

Anders Eberhardt (SD). Foto: Faksimil Facebook

SD: Fryst medlemskapet

Sverigedemokraternas pressekreterare Christian Krappedal meddelar att Anders Eberhardts medlemskap är fryst under brottsutredningen.

– Blir han dömd sitter han givetvis inte kvar i partiet, säger Krappedal till Expressen.

LÄS ÄVEN: Stärkta mordmisstankar mot SD-politikern Patrik Thorén

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1139”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons