Tidigare på onsdagen kunde Samnytt som första media berätta att den gängkriminelle man som mördades på tisdagen i Södertälje – färdades i SD-politikern Beata Milewczyk lyxbil. Nu talar politikern ut om relationen till gangstern.
– Vi var goda vänner, säger Milewczyk.

Det var vid 17-tiden på tisdagen som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl med flera skott när han satt i en bil i det ’särskilt utsatta området’ Ronna.

LÄS ÄVEN: Gängkriminell mördad i SD-politikers bil

Den mördade mannen förekommer i belastningsregistret för flera brott och ska enligt polisen ha haft en central roll i Södertäljenätverkets yngre fraktion. Ett nätverk som under årens lopp har ägnat sig åt bland annat mord, människorov och utpressning.

Men att mannen hade ett gängkriminellt leverne var inget som Beata Milewczyk (SD) hade någon aning om. I en intervju med Länstidningen Södertälje (2022-02-23) berättar Milewczyk att hon har känt mannen sedan han var barn och att de tillsammans har köpt den tyska lyxbilen Audi S8 Plus. En bil med ett nypris omkring 1,5 miljoner kronor.

– Vi var fortfarande goda vänner, säger Milewczyk till LT.

Vill hjälpa ungdomar på glid

I valrörelsen 2018 medverkade Milewczyk i en intervju med statstelevisionen där hon talade om sitt engagemang för att hjälpa ”ungdomar på glid”.

SD öppnar uteslutningsärende

På onsdagseftermiddagen framkom det att SD har öppnat ett uteslutningsärende mot Beata Milewczyk. Andreas Birgersson är Sverigedemokraternas gruppledare i Södertälje och han kommenterade tidigare att man får se hur händelsen påverkar politikerns förtroende.

– Det är en omdömesfråga kring det som har skett, en person med de här kopplingarna har kunnat använda bilen. Och då får vi ju se om det påverkar förtroendet eller så. Men det är rena spekulationer som det ser ut just nu, säger Birgersson till Expressen.

Beata Milewczyk har valt att inte svara Samnytt.

LÄS ÄVEN: Polischefens lösning på skjutningar: Mer pengar till skolan