Sverigedemokraterna i Stockholms stad har på senare år legat i framkant när det gäller att få staden att bygga vackert istället för modernistiska lådor. Nu kommer partiet med ytterligare ett förslag: bygg nya studentbostäder i sekelskiftesstil ovanpå parkeringsplatsen vid Stockholms universitet.

Förslaget är att bygga 650 studentbostäder i form av modulhus som ska placeras på parkeringsplatsen vid Stockholms universitet. Modulhus låter kanske trist och tråkigt, men inte i den form som SD Stockholm nu föreslår.

Här kan du SD:s förslag på studentlägenheterna som är placerade ovanpå nybyggda parkeringsgarage:

– Det är rent tekniskt enklare att sätta upp modulerna en våning och vi tar som vanligt höjd även för bilisterna. Två flugor i en smäll, säger Peter Wallmark, ordförande för SD Stockholm.

Så här ser området ut nu:

Peter Wallmark igen:

– Det är en tom parkering som vi vill omvandla till bostäder för studenter. Ca 650 bostäder, handel och annan service. Studenter som vill studera och investera i sin framtid ska inte behöva tack nej till en studieplats enbart därför de inte kan hitta någonstans att bo.

Flera förslag på att bygga vackert

Tidigare har Samhällsnytt rapporterat om andra förslag från SD. Till exempel vill SD att den planerande modernistiska nybyggnationen vid S:t Eriks ögonsjukhus skrotas för att istället bygga klassiskt. SD:s förslag till vänster:

 

LÄS MER: SD Stockholm lanserar eget alternativ till modernistiskt nybygge

På liknande sätt vill SD bygga en ny stadsdel vid Gubbängsfältet. ”Nybyggt kan och ska både vara vackert och funktionellt”, sa SD:s gruppledare, Peter Wallmark då. Så här ser partiets vision ut för det området:

LÄS MER: SD Stockholm i nytt förslag om att bygga vackert: bygg på bredden i varierad bebyggelse