stadshuset stockholm2

Foto: Jonnie Nord.

Inrikes

SD Stockholm vill satsa på trygghet, ökad sammanhållning och äldre

Publicerad 10/30/2017
Annons

➤ I SD Stockholms skuggbudget för 2018 vill man bland annat satsa på att sätta nyanlända barn i speciella skolor då man menar att dessa inte direkt kan följa den vanliga utbildningstakten.

– Vi vill bland annat se fler ordningsvakter och övervakningskameror. Sedan tror vi mycket på enkla lösningar. Man kan till exempel förbättra belysningen i ett område, vilket skapar större trygghet. Vi har också en post som heter grannsamverkan där man ska kunna ansöka om ekonomiskt stöd om man behöver utbildning eller utrustning, säger Martin Westmont (SD), vice gruppledare i stadshuset, till StockholmDirekt.

”Vi prioriterar stockholmarna” är rubriken på SD Stockholms budget. Utöver de trygghetsskapande åtgärderna satsar man även på sammanhållningen. För att förbättra denna vill man se en särskild förberedelseskola för nyanlända där svenskundervisningen får stort utrymme.

Enligt Westmont slussas nyanlända barn in för tidigt i det reguljära skolsystemet, detta trots att de ofta inte har fullgoda kunskaper i svenska och har svårigheter med att hänga med, vilket i sin tur sänker tempot för alla elever.

När det gäller bostadsbristen anser man att Stockholm inte ska ta emot några fler migranter då det är fullt.

Andra punkter är fler ordningsvakter och en trygghetsjour, boendegaranti för alla över 85 år, bättre matkvalitet på stadens äldreboenden och höjda anslag till äldreomsorgen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons